محتوای خبری دانشکده پزشکی

  • تاریخ انتشار : 1397/07/25 - 11:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2763
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

رییس دانشکده پزشکی: تالار بازسازی شده قریب، اولین کلاس درس مدرن دانشکده است

دکتر نفیسی در مراسم افتتاح تالارهای بازسازی شده قریب و دانشجو، این کلاس، اولین کلاس مدرن دانشکده و یک فضای مناسب برای کلاس های آموزش فعال است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی: دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی در مراسم افتتاح پروژه  تالار قریب و دانشجو که به عنوان اولین کلاس درس با محوریت  یادگیری فعال مورد بازسازی و بهسازی قرار گرفت، گفت: این کلاس به عنوان اولین کلاس مدرن دانشکده است و به گونه ای طراحی شده که حالت پرسش و پاسخ دارد و یک فضای مناسب برای کلاس های TBL و آموزش فعال است.
وی با بیان این که، از سالها پیش کلاس ها با روش های نوین در دانشکده برگزار می شود،  اما این کار به علت نبودن امکانات و فضای مناسب به سختی صورت می پذیرد، خاطر نشان کرد: در راستای بازسازی فضاهای قدیمی دانشکده ما آمادگی صد در صدی داریم.
انگیزه اساتید و دانشجویان مهمترین چالش در برگزاری کلاس های یادگیری فعال
دکتر سیما مدیر دفتر توسعه آموزش دانشکده نبودن فضای مناسب برای پیشبرد روش های یادگیری فعال، کلاس های اتوبوسی و ساخته شده برای ارائه سخنرانی، صندلی های ثابت، هم راستا نبودن فضای دانشکده با برنامه پزشکی 90 ، عدم حمایت از جو یادگیری مشارکتی و فعال، برنامه پزشکی 90 (تاکید بر دانشجو محوری و یادگیری فعال) از جمله مشکلات موجود بود.
وی افزود: تالار قریب با هدف توسعه فضای یادگیری فعال و با تاکید بر یادگیری بر حل مساله، یادگیری عمیق و تعاملی، یادگیری با کمک همتایان، ایجاد جو یادگیری مشارکتی، ایجاد مهارت کار در تیم و همکاری و ایجاد سطوح بالای یادگیری (تجزیه و تحلیل، ارزشیابی و خلاقیت) پس از ایجاد کارگروه های  بین حرفه ای ( معماری فضا آموزش، مدیریت، آموزش پزشکی) و نیازسنجی های مختلف، بازسازی و بهسازی شد.
دکتر سیما با تاکید بر وجود فضای فیزیکی برای یادگیری فعال، اظهار داشت این شرط لازم است اما کافی نیست و مهمتر از همه دیدگاه اعضای هیات علمی نسبت به فرایند آموزش ، دیدگاه دانشجویان نسبت به فرایند آموزش، انگیزه اعضای هیات علمی برای استفاده از روش های یادگیری است و در این زمینه مهمترین چالش ما انگیزه اساتید و دانشجویان است.
در ادامه دکتر عمیدی معاون مالی و اداری دانشکده پزشکی، گفت: بازسازی تالار قریب و دانشجو در زمره برنامه های دانشکده پزشکی بود که پس از یک کار مشورتی مقرر شد برای یادگیری فعال بهسازی شود، که پس از رایزنی های مختلف با شرکت های پیمانکاری هزینه معادل یک میلیارد تومان برآورد شد که دانشکده با تقسیم کار بازسازی به شرکت های کوچکتر موفق شد با نصف این مبلغ یعنی 500 میلیون تومان این پروژه را به اتمام برساند.
تحول در آموزش و نگرش دانشجویان، نیازمند ممارست و تلاش بیشتر است
دکتر کریمی رییس دانشگاه در ادامه این مراسم گفت: خوشحالم نسلی را در دانشکده پزشکی می بینم که دید امروزی دارند و احداث این تالار، مجموعه فکر آنهاست.
دکتر کریمی با اشاره به این که اکنون باید بگذاریم جوان تر ها دانشگاه را تغییر دهند، افزود: من از چنین تغییراتی استقبال می کنم و دلم می سوزد که برخی محیط های دانشکده و دانشگاه فقیر و دست و پا گیر است. باید چشم ها را شست و جور دیگر دید. اساتید و دانشجویان نباید این واقعیت را فراموش کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که قبل از Active learning، باید در این مکان تمام اساتید علوم پایه و دانشجویان را جمع کرد و این واقعیت ها را به آنها گفت، تاکید کرد: از اساتید داوطلب باید دعوت کنیم که ابتدا آنها Active learning را شروع کنند.
دکتر کریمی با بیان این که همیشه تغییرات و کارهای بزرگ از یک نقطه شروع شده اند، خاطرنشان کرد: تحول در آموزش و نگرش دانشجویان، نیاز به ممارست و تلاش خیلی بیشتر و مدیریت پایدارتر دارد. من اطمینان دارم که در آینده موفقیت های بیشتری در انتظار ما خواهد بود. من بسیار امیدوارم و سعی می کنم افراد امیدوار را به کار گیرم؛ کسانی که حاضر به ایجاد تغییر بوده و شهامت آن را نیز در خود داشته باشند.
وی با تاکید بر این که برای شروع این تغییرات نباید نگران مشکلات مالی بود چون خیلی از خیرین، داوطلب کمک رسانی هستند، ادامه داد: به همه دست اندرکاران دانشکده پزشکی توصیه می کنم این محیط را در عمل به یک محیط با طراوت تبدیل کنید. من چند روز گذشته در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها، به رییس جمهور هم گفتم که سربازان جنگ اقتصادی امروز، همین دانشجویان هستند؛ دانشجویانی که بهترین بوده و وارد دانشگاه تهران شده اند. 
دکتر کریمی در پایان گفت: من همیشه افسوس می خورم که چرا این سرمایه ها از کشور کوچ می کنند. از 80 سال پیش تا کنون، مبدا تمام تغییرات، فارغ التحصیلان دانشگاه ها بوده اند. بنابراین با رفتن هیچ مشکلی حل نمی شود. هر جا که عده ای ایستاده اند و کار کردند، موفق بوده اند. نمونه این ایستادگی، ایجاد همین تالار قریب است.
در ادامه این مراسم، دکتر مهرپور نیز گفت: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای جلوگیری از غیبت بیش از حد دانشجویان و ایجاد مکانی برای Active learning، نیاز به تغییرات و تحولات جدی داشتیم و تصورمان این بود که برای ماندگار کردن نسل جدید سر کلاس درس، باید ایده های جدید ارائه داد. این تفکر از برنامه پزشکی 90 در دانشکده وجود داشت. 
دکتر مهرپور خاطرنشان کرد: با تمام مشکلاتی که در کشور وجود دارد، ما باز هم برای رشد و ماندگاری دانشجویان در این کشور فضا داریم. تالار قریب نتیجه یک کار تیمی است؛ تیمی که افراد آن نا امید نشدند و عاشقانه کار کردند بدون این که کوچکترین هزینه ای دریافت کنند. تالار قریب پذیرای بهترین استعدادهای کشور است.
دکتر سهراب پور نیز در ادامه مراسم گفت: امیدوارم این حرکت دانشکده پزشکی، الگویی برای سایر مراکز آموزشی در کل کشور باشد و من به بودن این فکر نوین در بحث آموزش دانشگاه افتخار می کنم.  
دکتر میرزازاده نیز بیان داشت: ما به گذشته خود افتخار می کنیم. کارهایی که ما در دانشگاه کرده ایم، در بسیاری از مراکز آموزشی الگو شده اند. قریب به 80 سال پیش کسی که دانشکده پزشکی را ساخت، دست به تغییر بزرگی زد و حالا تالار دانشجو شروعی برای یک آینده بهتر است. باید بهترین استفاده را از این فضا کنیم و دست به احداث فضاهای کیفی تر دیگر نیز بزنیم.
گفتنی است مراسم افتتاح تالار دانشجو و قریب با حضور دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شهریار نفیسی رییس دانشکده پزشکی، دکتر بهادری رییس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر امیر علی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، دکتر پارساپور رییس روابط عمومی دانشگاه، دکتر عظیم میرزا زاده رییس مرکز مطالعات دانشگاه، دکتر عمیدی معاون مالی دانشکده پزشکی، دکتر سعید رضا مهرپور رییس بیمارستان شریعتی صبح امروز  چهارشنبه 25 مهر در تالار قریب برگزار شد.
  • گروه خبری : دانشکده پزشکی
  • کد خبر : 80987
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی