سیاست دانشگاه، پشتیبانی حداکثری از سلامت کارکنان
ارتقای چشمگیر خدمات بیمه تکمیلی برای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر حمید چوبینه، معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مصاحبه ای از بهبود قابل توجه در ارایه خدمات بیمه تکمیلی کارکنان دانشگاه در سالجاری خبر داد و با اشاره به سیاست های راهبردی رئیس محترم دانشگاه در گسترش خدمات رفاهی به همکاران و تلاشهای تیمهای مختلف حوزه رفاه، مالی و پشتیبانی دانشگاه، از ایجاد شرایطی مناسب، مقرونبهصرفه و پوششی گستردهتر برای بیمه تکمیلی سال جاری نسبت به سال های گذشته خبر داد. دکتر چوبینه اظهار داشت: «رفاه و حمایت در حوزه سلامت، مهمترین نوع رفاه و آسودگی خاطر برای همکاران ماست. اگر عضوی از خانواده بیمار شود، آرامش کل خانواده در معرض آسیب قرار می گیرد و در صورت نبود پشتوانه مالی مناسب، حتی ممکن است اقتصاد خانواده فروبپاشد.» وی با تأکید بر نقش بیمه در کاهش آسیبهای اقتصادی ناشی از بیماری، افزود: «دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در راستای همین سیاست، تلاش کرده است تا بیمهای کارآمد و قابل اتکا برای همکاران فراهم آورد.»

حذف بیمه همگانی و طراحی سه سطح جدید
به گفته دکتر چوبینه، بیمه همگانی که بیشتر در سطح دانشگاه قابل استفاده بود، در سال جاری حذف و به جای آن سه سطح جدید بیمهای شامل: بیمه نقرهای، بیمه طلایی و بیمه VIP ارائه شده است. وی افزود: «این تصمیم به دلیل کمفایده بودن بهرهمندی از بیمه همگانی و تحمیل هزینههای اضافی به دانشگاه گرفته شد. اکنون این خدمات از طریق حمایت مستقیم دانشگاه به همکاران قابل ارائه می باشد.»
افزایش چشمگیر مزایای بیمه نقرهای و همینطور طلایی و VIP در مقایسه با سال گذشته
بیمه نقرهای به صورت خاص و همینطور دو سطح دیگر بیمه ای امسال از نظر سطح خدمات، گستردگی پوشش و سهم پرداختی دانشگاه رشد قابلتوجهی داشته است. به طور مثال در سال گذشته، از مجموع مبلغ ۴۶۰ هزار تومان بیمه نقره ای، ۱۵۰ هزار تومان را دانشگاه و ۳۱۰ هزار تومان را کارکنان پرداخت میکردند. امسال، با افزایش تعرفهها و خدمات، سهم دانشگاه برای هر نفر به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته و کارکنان فقط ۱۵۰ هزار تومان را در بیمه نقرهای برای هر عضو خانواده پرداخت خواهند کرد.
پوشش هزینههای بیماران صعبالعلاج و خدمات جدید
دکتر چوبینه گفت: «در پوشش نقرهای امسال، بیماران صعبالعلاج میتوانند برای تهیه سنسورهای پایش قند خون، تا سقف ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان خدمات دریافت کنند؛ در حالی که این رقم در سال گذشته صفر بود.» همچنین برای ویزیت و دارو، حمایت بیمهای تا یک و نیم برابر فرانشیز اعلامشده توسط دولت در نظر گرفته شده و در بخش پاراکلینیکی نیز سقفهای مجزا برای خدمات مختلف برداشته شدهاند.
رشد حمایت در گفتاردرمانی و توانبخشی
یکی دیگر از تغییرات مهم، افزایش سقف گفتاردرمانی و توانبخشی تا ۱۵ میلیون تومان در طرح نقرهای است که سال گذشته مشمول هیچ حمایتی نبود.
تسهیل ارائه خدمات به صورت آنلاین و آنی
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: «اکنون خدمات پاراکلینیکی بهصورت آنلاین قابل انجام است و نیازی به مراجعه حضوری نیست. همکاران میتوانند اسناد خود را در سامانه بارگذاری کرده و هزینهها نیز بهصورت آنلاین پرداخت میشود.»
وی همچنین خاطرنشان کرد: «اکثر داروخانهها با سامانه بیمه طرف قرارداد هستند، بهگونهای که با مراجعه به داروخانه، پرداخت دیجیتال انجام شده و دیگر نیازی به ارائه اسناد دستی یا مراجعه مجدد برای دریافت سهم بیمه نیست.»
هدف نهایی
دیجیتالسازی کامل فرآیندها دکتر چوبینه تأکید کرد: «هدف نهایی ما ارائه تمامی خدمات بهصورت دیجیتال و آنی است. بهگونهای که همکار ما بتواند در لحظه دریافت خدمت، سهم بیمه خود را نیز بهطور خودکار و سریع دریافت کند.» ارائه خدمات گستردهتر بیمهای از طریق تفاهمنامه با بیمه سامان دکتر حمید چوبینه در ادامه توضیحات خود درباره بیمه تکمیلی، از گسترش خدمات حمایتی بیمهای در قالب تفاهمنامه با بیمه سامان خبر داد.
وی با بیان اینکه بسیاری از پوششها بهصورت ویژه و خارج از ضوابط رسمی بیمه مرکزی پیگیری و اجرایی شدهاند، گفت: «خوشبختانه امسال توانستیم از بیمه سامان برای ارائه خدماتی چون تخمکگیری در حوزه ناباروری، پوشش هزینههای نمره چشم و سایر موارد خاص، حمایت دریافت کنیم.»
کاهش آستانه پرداخت هزینه نمره چشم
به گفته دکتر چوبینه، پیش از این پرداخت هزینه نمره چشم منوط به عدد بالای ۳ دیوپتر بود، اما امسال این عدد به ۲ دیوپتر کاهش یافته است تا افراد بیشتری از این خدمت بهرهمند شوند.
همکاری با شرکت کمکرسان ایران ( SOS )
وی افزود: «خدمترسانی در سطح VIP برای هر سه سطح بیمه ای توسط شرکت کمکرسان ایران ( SOS ) انجام میشود که این نیز از اتفاقات مثبت و جدید امسال است. تلاش زیادی برای انعقاد این قراردادها شده و هدف، ارائه خدماتی شایسته به همکاران است.»
آغاز ثبتنام بیمه تکمیلی؛ یک هفته برای اقدام
دکتر چوبینه از آغاز فرایند ثبتنام بیمه تکمیلی خبر داد و گفت: «سامانه ثبتنام فعال شده و همکاران میتوانند ظرف یک هفته پیشرو، نسبت به ثبتنام خود، خانواده و حتی نزدیکانی مانند پدر، مادر، خواهر و برادر که نیاز به حمایت دارند، اقدام کنند.»
بیمه نقرهای؛ کفایت حداقلی برای حفظ سلامت
به گفته معاون توسعه دانشگاه، بیمه نقرهای برای پوشش حداقلی سلامت همکاران در مواقع بیماری و با پرداخت هزینه پایین از سوی کارکنان طراحی شده است و در صورت نیاز به خدمات گستردهتر، امکان دریافت خدمات از طریق طرحهای طلایی و VIP نیز فراهم است.
ایجاد صندوق سه درصدی برای شرایط بحرانی
یکی از اقدامات مهم امسال، اختصاص سه درصد از بودجه بیمهای به صندوق تکمیلی ویژه شرایط بحرانی است. دکتر چوبینه توضیح داد: «این صندوق برای حمایت از همکارانی است که با وجود حضور در طرح نقرهای، بهدلیل حادثهای خاص نیاز به خدمات بیشتر دارند.» و یا همکاران عزیزی که افراد معلول و یا بیماران خاص در منزل دارند امکان دریافت حمایت مازاد نیز از این طریق و با تصویب کمیته مربوط وجود دارد دریافت سود مشارکت برای نخستینبار وی با اشاره به انعقاد قرارداد بیمه اموال و مسئولیتهای دانشگاه افزود: «برای اولین بار، از محل بیمهنامههای اموال و مسئولیت در صورت پایین بودن ضریب خسارت (زیر ۶۰ درصد)، ۲۰ درصد سود مشارکت به دانشگاه بازگردانده میشود. تجربه دانشگاه در این حوزه نشان داده که خسارات کمتر از ۶۰ درصد در این حوزه بوده است.»
پوشش بیمهای برای خانواده شهدا
در خصوص خانواده شهدا نیز دانشگاه با بنیاد شهید در حال رایزنی است. دکتر چوبینه تأکید کرد: «اگر امکان انتقال خدمات بیمهای از بیمه دی به بیمه سامان میسر نشود، یارانه و سوبسیدی که برای سایر همکاران در نظر گرفته شده به این خانوادههای عزیز پرداخت خواهد شد تا بتوانند از خدمات مطلوب برخوردار شوند.»
تأکید بر احترام و سرعت در خدمترسانی
دکتر چوبینه با تأکید بر شأن و منزلت همکاران دانشگاهی گفت: «توقع ما از بیمه، ارائه خدمات با حفظ شأن و کرامت، رعایت احترام و صرفهجویی در وقت و تسریع در ارایه خدمات به کارکنان است. اگر جایی خدمات بهدرستی انجام نشد، جرایم متناسب در نظر گرفته شده و به قرارداد افزوده شده است.»
انعقاد قرارداد VIP با بیمارستانهای دانشگاهی
وی به نکتهای مهم در حوزه درآمدزایی و افزایش دسترسی اشاره کرد و افزود: «بخشهای VIP بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاه با تعرفه بخش خصوصی تحت پوشش بیمه سامان قرار گرفتند. این موضوع علاوه بر افزایش درآمد مراکز درمانی، به همکاران نیز امکان دسترسی آسانتر و خدمات با کیفیتتر را میدهد.»
تأکید پایانی, ثبتنام سریع، استفاده بهینه
دکتر چوبینه از تمامی همکاران خواست ظرف یک هفته نسبت به ثبتنام در سامانه بیمه تکمیلی اقدام کنند و گفت: «امیدوارم نیازی به استفاده از خدمات بیمه پیش نیاید، اما اگر نیاز شد، این خدمات به شکلی حسابشده و مطلوب در اختیارشان باشد.»
درج نظر