• تاریخ انتشار : 1391/11/21 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 16
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دومین جشنواره روز نوآوری 12 و 13 اسفندماه 91 برگزار می شود

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: نشست مسئولان كانون هاي نواوري دانشگاه به منظور هماهنگي اجراي دومين جشنواره روز نوآوري در تاريخ 12 و 13 اسفندماه 91 برگزار شد.

گالری عکس
در جلسه هماهنگی روز نوآوری در سال 91 که روز شنبه 21 بهمن 91 با حضور دکتر ترابی، دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، دکتر گتمیری مدیر روابط عمومی دانشگاه و مسئولان کانون های نوآوری دانشگاه در سالن شورای طبقه هشتم ستاد مرکزی برگزار شد، در خصوص نحوه برگزاری مناسب دومین جشنواره روز نوآوری در تاریخ 12 و 13 اسفندماه 91 برگزار شد و مشارکت وسیع واحدهای دانشگاه در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه دکتر ترابی با اشاره به درج روزهای نوآوری در جهان در ویکی پدیا گفت: در ویکی پدیا نوشته شده که دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایران برای اولین بار این روز را برگزار کرده است.
وی به بحث  Innovation  Index و توسعه بسیار تند آن اشاره آن کرد گفت: یکی از مهمترین آنها Globaling  Innovation Index  است که هندی ها حدود شش است که آن را راه اندازی و کشورها را از نظر نوآوری طبقه بندی و رتبه بندی کرده اند که البته جایگاه کشور ما در آن، جایگاه قابل توجهی نیست.
دکتر ترابی با اشاره به اینکه موسسه تامسون رویترز، نوآوران برتر جهان در سال 2012 را معرفی کرده است اضافه کرد: این موسسه در سال 2008 برای نوآوری ها راه اندازی شده و در سال 2011 برای اولین بار گزارش خود را ارائه کرده که نشان می دهد این پدیده خیلی قدیمی نیست. در دومین گزارش این موسسه در سال 2012 دو دانشگاه وارد شده اند که هر دو از کره جنوبی بوده است. پیام آن هم این است که در همه رنکینگ ها دانشگاه هاروارد اول است ولی این جا، تنها جایی است که هاروارد دیده نمی شود که من فکر می کنم از سال آینده انها هم دیده شوند زیرا مبحث نوآوری، مبحث نویی در جهان است.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه با اشاره به چهار موضوع فراوانی، موفقیت، جهانی شدن و تاثیرگذاری که در نوآوری مورد توجه قرار داده شده و با تاکید براینکه در دانشگاه برنامه نوآوری برای مدل سازی بسیج منابع و دست یابی به اهداف علمی نقشه علمی ترسیم شده افزود: ما باید بتوانیم میانبرها را توسعه دهیم و به مدل هایی برسیم که با سرعت بسیار زیاد امکان تبدیل ایده به عمل را فراهم کند. این نقیصه عمده موجود، در مراکز علمی در تمام جهان به ویژه در کشور ما هم هست و تلاش ما این بوده در روز نوآوری این تغییر را به وجود بیاوریم.
دکتر ترابی تعداد نوآوری ها در بین سال های 1390-1301 را  682 موردعنوان کرد و افزود: در فاصله سال های 1301 تا1320 تعداد شش، از1320 تا 1340 تعداد 11، از 1340 تا1360 تعداد 53، از1360 تا1380 تعداد  234 و از 1380 تا 1390 تعداد 378 نوآوری در دانشگاه ثبت شده است.
وی توزیع آن را در بین دانشکده ها، بیمارستان ها، مراکز تحقیقاتی، معاونت ها و سایر مراکز را برشمرد و گفت: این نوآوری ها همه ی آن چیزی نبوده که اتفاق افتاده است بلکه چیزی بوده که اظهار شده و توانستیم آن را از سطح دانشگاه جمع آوری کنیم. ما در سال گذشته آسان گرفتیم و هر چیزی را که اتفاق افتاده بود در نظر گرفتیم. عدد کلی است و صریحا نمی توان گفت که همه آنها نوآوری های منحصر به فرد بوده است.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه افزود: این گزارش ها نشان می دهد خلاقیت ها، مسیر تبدیل شدن به عمل را طی نکرده و به ویژه این روند در مراکز تحقیقاتی ضعیف تر بوده است.
دکتر گتمیری نیز در این جلسه سخنان خود را با بیان این فرمایش از حضرت علی (ع) آغاز کرد که کُلُّ وِعاءٍ یَضیقُ بما جُعِلَ فیهِ إِلاّ وِعاءُ العِلمِ فَإِنَّهُ یَتَّسِعُ بهِ؛ یعنی اینکه  فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش که با تحصیل علوم، فضاى آن بازتر مى‏گردد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با اشاره به سر مقاله ای در یکی از مجلات علمی که عنوان کرده بود نسبت علم جامعه بشری به آنچه که می فهمد نسبت به آن جهل دارد نسبت سطح کره به حجم کره است افزود: می دانید که سطح کره با توان 2 ارتباط دارد و حجم کره با توان 3 ارتباط دارد؛ معنایش این است که ما هر چه قدر علم مان نسبت به پیرامون مان افزایش پیدا می کند با توان 2 است و به میزان گسترش این آگاهی نادانسته های ما از آن علم با توان 3 رشد می کند.
وی با ارتباط دادن این مطلب با سخن حضرت علی (ع) گفت: به ازای هر یک قدمی که در علم جلو می رویم می بینیم چقدر افقهای جدید برای ما باز می شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه ظرف علم و مهد علم است و هرچه آگاهی های انسان بیشتر رشد می کند افق های جدیدی برایش باز می شود که اگر نتواند به خوبی مدیریت کند دچار سرگیجه می شود افزود: چقدر افق های جدید وجود دارد که می تواند دستمایه کار و تلاش قرار گیرد و چقدر می تواند زندگی بشر را متحول کند. ما فکر می کردیم که اگر به شاخه های مختلف ابزارهای توسعه علم دانشگاه اضافه شود باید از نسبت موضوعاتی که به آن نپرداختیم کمتر شود اما واقعیت این است که در حال اضافه شدن است.
دکتر گتمیری  سامانه مجازی را قدم بزرگی در حوزه دانشگاه دانست و گفت: وقتی سازمان مجازی و دانشکده مجازی تاسیس می شود می بینیم که واقعا به اندازه همه افق قدیمی دانشگاه که الان در قالب 15 دانشکده است در خود قالب دانشکده مجازی در عرصه مجازی باز شده است. همچنین در حوزه بین الملل هم وقتی افق جدید باز می شودبه اندازه همه ی آن رشته ها می شود کار کرد.
وی با بیان اینکه نوآوری خودش مرتبا برای ما افق های جدید باز می کند افزود: ما هر چه قدر در این عرصه جلو برویم می بینیم که موضوع بکر و دست نخورده دیگری وجود دارد که ما می توانیم در آن عرصه وارد شویم و سرمایه ای به کشور اضافه کنیم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه بر اطلاع رسانی در خصوص روز نوآوری و نمایشگاه آن تاکید کرد و در ادامه راه سعادت کشور را خلق ثروت از راه فکر و دانش دانست و گفت: چه کسانی جز دانشگاهیان کشور سزاور چنین حرکتی هستند و در بین دانشگاه ها چه دانشگاهی سزاوارتر از دانشگاه ماست.
دکتر گتمیری در عین حال تولید ثروت از دانش را وظیفه دانشگاه ها دانست و گفت: دانشگاه باید بتواند دانشجو را در طی سال تحصیلش مولد ثروت و کارآفرین بار بیاورد تا از فکر و دانشش درآمد کسب کند.
در ادامه مسئولان کانون های نوآوری دانشگاه برنامه و عملکرد خود را بیان کردند.
خبرنگار: مهدی گلپایگانی
عکس: جمشید ربیعی
دومین جشنواره روز نوآوری 12 و 13 اسفندماه 91 برگزار می شود
دکتر ترابی در نشست هماهنگی روز نوآوری در سال 91 نقش اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در برگزاری روز نوآوری را ویژه خواند
دکتر گتمیری در نشست هماهنگی روز نوآوری در سال 91 راه سعادت کشور را خلق ثروت از راه دانش و نوآوری بیان کرد
دکتر صفدری در نشست هماهنگی روز نوآوری در سال 91، دانشگاه علوم پزشکی تهران را در همه زمینه ها نوآور خواند

  • کد خبر : 35812
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

کامنت ها

0 تعداد کامنت ها

درج نظر