• تاریخ انتشار : 1390/12/08 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش نوآوری در دانشگاه سه شنبه 9 اسفند تالار رازی دکتر حسین کاکویی ،تعیین غلظت و نوع الیاف آزبست در هوا

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: امروزه موسسات اجرایی و علمی در مسیر حذف مصرف آزبست در ایران به راحتی و به سهولت به آزمایشگاه مرجع آزبست ایران در گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دسترسی دارند.

به گزارش روابط عموی دانشکده بهداشت در آستانه برگزاری نمایشگاه و مراسم روز نوآوری در دانشگاه هستیم که طی آن نوآوری های دانشگاه در روز نهم اسفند ماه ارایه و بهترین آنها معرفی می شود. در همین راستا روابط عمومی دانشکده بهداشت با دکتر حسین کاکویی عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت به گفتگو نشسته است. متن گفتگو بدین شرح است :


 لطفا خودتان را معرفی فرمایید.
دکتر حسین کاکویی هستم، استاد و مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت، با مدرک تحصیلی دکتری مهندسی بهداشت حرفه ای
عنوان نوآوری
راه اندازی روش میکروسکوپ الکترونی بروش ( SEM) به منظور بررسی غلظت و نوع الیاف آزبست
تعیین مدل مواجهه با نور درخشان بالای (LuX2000)  در فرونشانی ملاتونین و کورتیزول در پرستاران نوبت کار
توسعه و بومی سازی روش آماده سازی بافت ریه انسانی بمنظور بررسی غلظت و نوع الیاف آزبست
راه اندازی و توسعه روش میکروسکوپ پلاریزان به منظور ارتقاء متد ( Niosh 7400  ) در ارزیابی کمی و کیفی آزبست در هوا و بافت ریه
تدوین جدول بیماری ها ی حرفه ای ایران موضوع ماده 61 قانون تامین اجتماعی به منظور فعلیت قانون و ارتقاء کمیسیون های پرداخت غرامت تامین اجتماعی و وزارت کار 
هدف از انجام این نوآوری ها چه بوده ؟ و چطور شد که به فکر انجام این اقدامات افتادید؟
هدف از انجام نوآوری های تعیین غلظت و نوع الیاف آزبست در هوا ، بافت ریه و نمونه های بالک عبارت بودند از: ارتقای روش  PCM، PLM،بومی سازی روش شمارش ذرات الیاف با   SEM و راه اندازی روش آماده سازی بافت ریه جهت شمارش الیاف و جسم آزبست .
در مورد نوآوری بکارگیری نور درخشان در نوبت کاری، هدف مدلسازی برای استفاده از نور درخشان بالای 2000 لوکس و کاهش و یا فرونشانی ملاتونین در نوبت کاران بود بطوریکه هم اینک می توان از این مدل برای تدوین نوبت کاری در حوزه سلامت استفاده نمود.
در خصوص تدوین جدول بیماریهای شغلی نوآوری اخیر فعلیت ماده 61 قانون تامین اجتماعی در جهت پرداخت غرامت ناشی از کار می توان عنوان نمود .
این  اقدامات و نوآوری ها در چه سطحی انجام شده است ؟
نوآوریهای فوق در سطح استان ، دانشگاه و کشور انجام شده است.
انجام این نوآوری ها چه تغییراتی در کیفیت خدمات تخصصی مربوطه به وجود آورده است؟
با راه اندازی روش SEM  و ارتقای روشPCM  و استفاده اولین بار از PLM  امروز خدمات تعیین نوع و غلظت الیاف آزبست در هوا ، بافت ریه دو نمونه های بالک بومی سازی شده و با فعلیت آزمایشگاه reference  آزبست در دانشکده  بهداشت ارایه خدمات به موسسات دولتی و غیر دولتی و صنعتی در حال انجام است.
با فعلیت نوآوری فوق ، کیفیت شمارش الیاف آزبست و تعیین نوع آن به کمک PLM  بومی سازی شده و با توجه به گران بودن استفاده از SEM  کیفیت در کنار پایین آوردن هزینه قرار گرفته است .
چه محدود یتهایی  در راه انجام این نوآوری ها داشته اید؟
1-      منابع مالی
2-      فقدان میکروسکوپ SEM  در دانشگاه علوم پزشکی تهران
3-      محدودیت در خرید برخی از اقلام مورد نیاز از جمله(RI) Reflection Index  و قطعات میکروسکوپ پلاریزان و لامهای استاندارد.
از نظر اثر بخشی اقتصادی و رضایت ارباب رجوع این نوآوری ها تا چه حد موفق بوده است ؟
در این مورد باید بیان نمود که با راه اندازی و بومی سازی روشهای SEM، PLM،PCM، امروزه موسسات اجرایی و علمی در مسیر حذف مصرف آزبست در ایران به راحتی و به سهولت به آزمایشگاه مرجع آزبست ایران در گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دسترسی دارند.
آیا شاهد نوآوری های دیگر در آینده توسط جنابعالی خواهیم بود؟
ان شالله .............

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,روز نوآوری
  • کد خبر : 28491
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم