برگزاری همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر
به همت واحد بهداشت حرفه ای همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در محل سالن همایش های شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مهندس عباسعلی چمنی کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای شبکه گفت:.در سالهای اخیر بسیاری از مناطق جهان تحت تاثیر پیامدهای تغییرات اقلیم قرار گرفتهاند به گونهای که این پدیده یکی از بزرگترین چالش های اجتماعی و اقتصادی عصر حاضردر رسیدن به توسعه پایدار شده است.
این تغییرات در جهان به طرق مختلف بر سلامت انسان تاثیرگذار بوده و اثرات منفی آن به بدتر شدن شرایط کاری و سلامت شاغلین منجر می شود.ازجمله این تاثیرات مواجهه با گرمای بیشازحد، آلودگی هوا، مواجهه با پرتوهای خورشیدی و بیماریهای منتقله از ناقلین بوده که عوارض حاد و بعضا جبران ناپذیردارد و لازم است بصورت علمی و نظام مند درمحیط های کاری شناسایی و اقدامات لازم نسبت به ارزیابی و کنترل آن انجام پذیرد.
بر این اساس سازمان بین المللی کار بعنوان متولی این امر با طرح شعار "وقت رو به اتمام است ، در شرایط تغییر اقلیم هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم "بر روی تاثیر این شرایط بر محیط های کاری متمرکز شده و خواستار پیاده سازی الزامات ملی و بین المللی ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط های کاری گردیده است.
در همین راستا و به منظور ارج نهادن به این مهم ، یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای به همت واحد بهداشت حرفهای و با دعوت از مدیران و تصمیم سازان این شبکه و معاونت بهداشت دانشگاه، کارشناسان بهداشت حرفهای مراکز و ستاد،کارشناسان شاغل در بیمارستانهای تحتپوشش و نیزکارشناسان بهداشت حرفهای شاغل درصنایع و کارخانجات اسلامشهر در محل سالن همایشهای شبکه بهداشت برگزار شد.
در ابتدا عباسعلی چمنی کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفهای ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمد گویی به قرائت پیام روزجهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای به نمایندگی از وزارت متبوع پرداخت.
در ادامه دکترعلیرضا عباسی مدیر شبکه بهداشت با تبریک این روز و تقدیر از عزم جدی تلاشگران این عرصه، پیرامون حفظ و صیانت از سلامت نیروی انسانی به تعداد بیش از 11 هزار امکنه صنعتی و 65 هزار شاغل تحت پوشش واحد بهداشت حرفه ای اشاره و با مقایسه آن با نمودارهای کشوری به لحاظ بعدکارگاهی و کارگری به اهمیت نظارت دقیق درحوزههای گوناگون بویژه آموزش و فرهنگ سازی نهادهای کارگری و کارفرمایی و تبیین و اجرای قوانین و دستورالعملهای تدوین شده از سوی مراجع مرتبط در این خصوص پرداخت.
سپس محمد حسن صفریان کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای صنایع به آموزش مدیریت بحران در شرایط اضطراری در صنایع پرداخت و در خصوص چارتهای سازمانی، الزامات و روشهای اجرایی این برنامه شامل پیشبینی سناریوهای متعدد و راهکارهای رفع موانع و چالشها، نقاط تجمع امن کارگاهی، متعهد سازی نیروها و همچنین بررسی، طبقه بندی و کنترل مواد شیمیایی قبل از وقوع حوادث اشاره کرد..
در ادامه حسن کریمی رییس گروه مهندسی بهداشت حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه ضمن تبریک این روز ، به تبیین نکات برجسته و نحوه پیاده سازی عملی شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای منتخب سال پرداخت و نگاهی به تاثیرات یاد شده درپیام مذکور پیرامون مشاغلی چون کارگران صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی مناطق گرمسیری، کشاورزی، کارگاههای ساختمانی، رانندگان درون شهری و برون شهری و سایر مشاغل دارای مواجهه با گردو غبار و گاز و بخارات شیمیایی، استرس های شغلی، گرما و رطوبت، پرتوهای کیهانی مانند پرتو ماورای بنفش و مادون قرمز در این مشاغل پرداخت و خواستار اجرای مداخلات مقتضی در این امور شد.
در انتهای این همایش و به منظور افزایش انگیزههای نیروی انسانی شاغل منطقه در پیشبرد اهداف این واحد از مدیران و کارشناسان بهداشت حرفه ای برگزیده منطقه در انجام وظایف محوله ، توسط مدیریت این شبکه با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
ارسال به دوستان