• تاریخ انتشار : 1403/02/12 - 13:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 117
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در خصوص اهمیت میان وعده ها

سارا فهیمی، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در تعریف میان وعده، آن را غذای مختصری عنوان کرد که بین دو وعده اصلی استفاده می شود و برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی و فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز مفید است.

توصیه های کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در خصوص اهمیت میان وعده ها

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، فهیمی به مناسبت هفته ملی سلامت و در راستای شعار روز هفته این هفته (7 اردیبهشت) با عنوان " سلامت خانواده، تغذیه سالم و ورزش همگانی"؛ ضمن تعریف میان وعده غذایی اظهار داشت که افراد به ویژه کودکان و دانش آموزان  باید هر چهار تا شش ساعت برای نگهداری غلظت خون در حد طبیعی غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز آنها در حدمطلوب باقی بماند .

وی در ادامه  در استفاده از میان وعده و ضرورت توجه به آن به نکات مهمی از جمله اینکه  انتخاب میان وعده ها از 4 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه جات و سبزیجات، شیر و لبنیات و گوشت و جانشین های آن) موجب تامین بخشی از نیاز تغذیه ای شده و ایجاد تنوع و تعادل در رژیم غذایی می کند اشاره کرد و افزود: استفاده از غذاهای خیلی شیرین و یا نوشیدنی در حجم زیاد در فاصله دو وعده غذا معمولاً سبب کاهش اشتها شده و ممکن است افراد را از خوردن غذای اصلی باز دارد. اگر کودکان در بین وعده های اصلی احساس تشنگی  کردند، به آنها آب بدهید زیرا اگر آب میوه بدهید، با توجه به کوچک بودن معده کودکان، وی احساس سیری می کند.

فهیمی در ادامه گفت: حداقل 15 دقیقه زمان برای خوردن میان وعده غذای کودکان در نظر گرفته شود و بین وعده های اصلی و میان وعده، حداقل 3-2 ساعت فاصله گذاشته شود

کارشناس تغذیه شبکه در خصوص نوع مواد غدایی در میان وعده ها گفت: در سالهای اخیر نحوه غلط تغذیه دانش آموزان باعث کمبود ویتامین ها و املاح، کوتاه قدی، گواتر و چاقی کاذب وکم خونی فقر آهن در نوجوانان شده است . والدین نقش مهمی در تغذیه دانش آموزان دارند و میبایستی آنان را به خوردن میان وعده های مفید تشویق کنند. توصیه می شود والدین برای میان وعده دانش آموزان از تنقلات سنتی نظیر نخودچی و کشمش، خرما و میوه های خشک و انواع مغز ها مانند :گردو ،بادام ،میوه ، سبزی ،شیر همراه با بیسکویت یا کیک های ساده خانگی ، ساندویج نان و پنیر و گردو ،نان و پنیر و خرما،نان و حلوا ارده ،گوجه فرنگی با نان و تخم مرغ استفاده نمایند. مصرف میان وعده ها در زمان های نامناسب علاوه بر کاهش اشتها برای خوردن وعده های اصلی و ایجاد کمبود های تغذیه ای باعث بروز اضافه وزن و چاقی به دلیل تجمع چربی در بدن می گردد بنابراین به افراد توصیه می شود حداقل در منزل از نگهداشتن تنقلات بی ارزش خودداری کنند.

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 264761
محسن عصمتی
تهیه کننده:

محسن عصمتی