اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/12/15 - 10:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4447
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

پنجمین همایش تجلیل خیرین سلامت

دکتر کریمی: حوزه‌های پژوهشی، آموزشی و دانشجویی نیازمند کمک خوبان شهر است

همزمان با روز احسان و نیکورکاری خیرین نمونه دانشگاه در پنجمین همایش خیرین سلامت مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفتند.

گالری عکس سید میثم عطری

گالری عکس یونس بیاتی

گالری عکس حسین اکبریان
در این مراسم که شب دوشنبه 14 اسفند 96 در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه ضمن خیرمقدم به حضور خوبان شهر در محیط مقدس دانشگاه به بیان تاریخچه تأسیس آن پرداخت و گفت: 166 سال پیش درست در همین فصول امیرکبیر بزرگ با یک تصمیم درست، مدرسه طب را بنا نهاد که 83 سال بعد این مدرسه پایه و اساس دانشگاه قرار گرفت.
وی افزود: اکنون نیز از سال 1313 که دانشگاه تأسیس‌شده 83 سال می‌گذرد و من 43 سال است که در همه رده‌های مختلف خدمتی از دانشجویی تا معاون و مسئول دانشکده و بیمارستان در این دانشگاه حضور دارم و امروز می‌توانم به‌خوبی جایگاه و عظمت دانشگاه را بیان کنم.
دکتر کریمی دانشگاه علوم پزشکی تهران را از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مراکز آموزش عالی کشور دانست و گفت: این دانشگاه در طول این سال‌ها خدمات بزرگی را در عرصه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و درمان بیماران ارائه کرده است.
رییس دانشگاه با تأکید براینکه کار خیر محدود به حوزه درمان نیست گفت: هر وقت صحبت از خیر و کمک می‌شود بیشتر به فکر ساخت بیمارستان، بخش، اتاق  عمل و... می‌افتند درحالی‌که در کشورهای پیشرفته دنیا بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ با سرمایه بخش غیردولتی اداره می‌شوند لذا در همه جای دنیا کار خیر محدود به درمان نیست و آموزش، پژوهش و پیشگیری و بهداشت نیز به کمک خیرین نیاز دارند.
وی بابیان اینکه دانشگاه نیازمند کمک خیرین است که درمان و کمک به همراهان بیماران، یک بخش از این کار خیر را تشکیل می‌دهد افزود: امروزه سیمای بیماری‌ها، از بیماری‌های عفونی که سال‌ها پیش مشکل اساسی کشور بود به سمت بیماری‌های پیچیده درحالی‌که تغییر است. در این شرایط هرچه هزینه صرف درمان کنیم مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه باید با سرمایه‌گذاری در عرصه پژوهش راه‌حل اساسی پیشگیری از  بیماری‌ها را پیدا کرد.
دکتر کریمی با اشاره به رفع بحران اقتصادی ژاپن از طریق پژوهش گفت: کشور ژاپن در شرایط بد اقتصادی بیشترین بودجه را صرف پژوهش کرد تا مشکلات خود را حل کند درحالی‌که ما وقتی کمبود بودجه داریم برعکس عمل می‌کنیم و حمایت‌های خود از پژوهش را کاهش می‌دهیم.
رییس دانشگاه با تأکید بااینکه بایستی جامع‌تر به خیر موردنیاز جامعه نگاه کرد و حیطه کمک به دانشگاه را کلان‌تر دید گفت: دانشگاهی که بیش از یک و نیم‌قرن از پایه‌گذاری آن می‌گذرد امروز به کمک بیشتری در همه عرصه‌ها نیاز دارد.
وی خوابگاه‌های دانشجویی را هم نیازمند کمک خیرین دانست و گفت: خوابگاه‌های دانشگاه پیش از انقلاب با کمک خیرینی از شهرستان‌های مختلف ساخته شدند و نام خوابگاه‌های اصفهان، فاتح، یزد و... نیز به نام همین خیرین گذاشته شد. دوران دانشجویی ما این خوابگاه‌ها از امکانات و رفاه خوبی برخوردار بود درحالی‌که امروز از شرایط خوبی برخوردار نیست.
دکتر کریمی با اشاره به اعتراض دانشجویان به تخلیه خوابگاهی که احتمال خطر ریزش داشت گفت: یکی از ستون‌های خوابگاه سست شده بود و باید خوابگاه تخلیه می‌شد تا بازسازی شود. همین امر موجب نارضایتی دانشجویان شد که معاون دانشجویی دانشگاه جلسات متعددی را با آنان برگزار کرد تا متقاعدشان کند این تخلیه برای حفظ جان خودشان باید صورت گیرد.
رییس دانشگاه در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه خوابگاه، پژوهش، آموزش و دانشجویی نیازمند کمک خوبان شهر است هرچند که تاکنون کمک‌های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است.

دانشگاه علوم پزشکی تهران افتخار ایران است

در ادامه دکتر شهریاری دبیر مجمع خیرین سلامت کشور، ضمن تشکر از دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه در برگزاری این مراسم گفت: کار خیر فقط مربوط به درمان نیست و کارهای بیشتری در حوزه پژوهش، بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها می‌توان انجام داد.
دکتر شهریاری بابیان اینکه خیرین شهرستان‌ها فعال‌تر از خیرین تهران هستند به ذکر نمونه‌هایی از کمک‌های خیرین در تبریز، آذربایجان، شهرستان‌های لار و  گراش و... پرداخت و گفت: خیرین این مناطق صدها میلیارد تومان برای کمک به شهر خود هزینه کرده‌اند. اما کاش خیرین فقط عرق سرمایه‌گذاری در شهر خود را نداشته باشند و همه نیازهای کشور را برای کار خیر در نظر بگیرند.
دبیر مجمع خیرین سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران را افتخار ایران دانست و گفت: جا دارد خیرین در این دانشگاه فعال‌تر شوند و کارهای بزرگ‌تری را رقم بزنند.
وی افزود: قطعاً خوبان شهر سرمایه‌های زیادی دارند و ما نتوانسته‌ایم کمک این عزیزان را جذب کنیم که امیدوارم باهمت و تلاش دکتر  رستمیان راه خیرین به دانشگاه باز شود.
دکتر شهریاری بابیان اینکه خیرین، سمن‌ها و NGO ها باید به سمت نیازهای حوزه سلامت هدایت شوند افزود: خیرین گرامی اگر می‌خواهند کار خیر کنند نیازهای دانشگاه را از رییس دانشگاه بپرسند تا سرمایه‌گذاری بر مبنای اولویت‌های دانشگاه انجام شود.

راه‌حل مشکلات در جلب مشارکت‌های مردمی است

پس‌ازآن، دکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت، موفقیت‌های کشور را نتیجه مشارکت‌های مردمی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم در حوزه‌ای به موفقیت برسیم باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنیم.
وی افزود: در اوایل انقلاب زمانی که مدرسه‌ها چند شیفته بود و فضای کافی برای آموزش وجود نداشت با کمک مشارکت‌های مردمی کمبود فضاهای آموزشی برطرف شد.
دکتر ایازی بابیان اینکه درحالی‌که جامعه به سمت میان‌سالی و سالمندی پیش می‌رود بازهم شاهد مشارکت‌های مردمی هستیم افزود: مشارکت معنی‌دار مردم به‌صورت های مختلفی وجود دارد که یک نمونه از آن یاوران سلامت و 243 گروه جهادی است که داوطلبانه خدمات پزشکی و دندانپزشکی را در مناطق محروم کشور ارائه می‌دهند. همچنین  سازمان‌های مردم‌نهاد سلامت نیز در نقاط مختلف کشور برای رفع نیازهای مردم به آموزش و فرهنگ‌سازی حضور میابند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت از فعالیت 875 خیریه در حوزه سلامت خبر داد و گفت: در سال 95 حدود هزار و 500 میلیارد تومان از سوی خیرین به حوزه سلامت کمک شده است.
دکتر ایازی راه‌حل مشکلات را در مشارکت‌های مردمی دانست و گفت: منظور ما این نیست که مردم مبالغ میلیاردی کمک کنند بلکه کار خیر می‌تواند از حداقل‌ها شروع شود و نمونه‌های موفقی از کمک‌های حداقلی وجود دارد که با مشارکت‌های مردمی توسعه پیداکرده است.
وی بابیان اینکه همه بنا به وسع خود می‌توانند کار خیر انجام دهند گفت: کار خیر توفیق می‌خواهد چه بسیار افرادی که ثروت بسیاری دارند اما توفیق کار خیر ندارند. امیدوارم بتوانیم از همه ظرفیت‌های مردمی در جهت حل مشکلات کشور استفاده کنیم.
در ادامه مراسم نیز از خیرین نمونه دانشگاه قدردانی شد. برای آشنایی بیشتر با خیرین نمونه اینجا کلیک کنید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری



 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 75061
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی