بزرگداشت استاد دکتر موسی زرگر و گرامیداشت مرحوم پروفسور عدل در مراسم روز استاد در بیمارستان سینا
با حضور رئیس دانشگاه ساختمان 14 طبقه طرح توسعه بیمارستان سینا به نام استاد موسی زرگر و مرکز همایشهای این بیمارستان به نام مرحوم پروفسور یحیی عدل نامگذاری شد.
مراسم گرامیداشت روز استاد روز سهشنبه 12 اردیبهشت 96 با حضور دکتر علی جعفریان، رئیس دانشگاه، دکتر توکلی، معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه، دکتر غلامرضا پورمند، رئیس بیمارستان سینا، دکتر محمدرضا ظفرقندی، مدیر گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر موسی زرگر، استاد پیشکسوت گروه جراحی و استادان پیشکسوت و جوان بیمارستان سینا در مرکز همایشهای سالن پروفسور یحیی عدل برگزار شد.
در ابتدای این مراسم بهپاس قدردانی از زحمات دکتر موسی زرگر، استاد پیشکسوت گروه جراحی ساختمان طرح توسعه به نام ایشان نامگذاری و سپس از تابلوی سالن پروفسور یحیی عدل پدر جراحی نوین ایران رونمایی شد.
این مراسم با پخش قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و با سخنرانی دکتر غلامرضا پورمند، رئیس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سینا ادامه پیدا کرد.
وی ضمن خیرمقدم به مدعوین و میهمان این برنامه گفت: بیمارستان سینا به شهادت تاریخ و اسناد ملی دارای قدمتی بالغبر 150 سال است و دقیقاً در سال 1246 هجری قمری این مرکز درمانی بهعنوان مریضخانه دولتی دایر و بعدازآن به نام بیمارستان سینا ملقب شده است.
دکتر پورمند با تبریک اعیاد شعبانیه و تجلیل از مقام استاد حدیثی از امام محمدباقر (ع) نقل کرد و گفت: «عالمٌ ینتفع بعلمه افضل من سبعین الفٍ عابدٍ» «دانشمندی که از علمش سود برند، از هفتاد هزار عابد بهتر است.»
دکتر پورمند همچنین با بیان نقلقولهایی پروفسور یحیی عدل، دکتر موسی زرگر و دکتر مسلم بهادری در خصوص بیمارستان سینا از اساتید و پیشکسوتان بزرگ این مرکز قدردانی کرد.
بعد از پخش کلیپ روابط عمومی این بیمارستان در بزرگداشت پروفسور یحیی عدل، دکتر هدایت، از اساتید پیشکسوت بیمارستان سینا و از شاگردان مرحوم پروفسور یحیی عدل به سخنرانی پرداخت.
وی ضمن تبریک روز معلم به معلمان بهویژه معلمان و استادان پزشکی از دکتر جعفریان، دکتر ظفرقندی و دکتر پورمند به سبب برگزاری این مراسم قدردانی و با خاطراتی از استاد پروفسور یحیی عدل از خدمات ایشان یادکرد.
پس از پخش کلیپ تجلیل از دکتر موسی زرگر، دکتر ظفرقندی در سخنانی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: خیلی خوشحال هستم که امروز توانستیم این مراسم را برگزار کنیم به علت اینکه قدر زحمات کشیده شده را بدانیم و یادآوری کنیم که این همه آثار راحت به دست نیامده است و من شهادت میدهم جناب دکتر موسی زرگر و پروفسور یحیی عدل برای بیمارستان سینا خوندلها خوردهاند و باید این زحمات دیده شود و دیگر اینکه قدر استادان را بدانیم.
ایشان در ادامه با بیان خاطرهای از دکتر زرگر و پروفسور عدل بیان داشت، زمانی که مسئول دانشگاه بودم دکتر زرگر در تماس تلفنی به من گفتند که پروفسور عدل در بیمارستان مهر بستری هستند. باهم برای عیادت پروفسور عدل به بیمارستان رفتیم و دیدم که دکتر زرگر با آن سابقه، سن و مسئولیتهایی که داشتند دست استاد خود را بوسیدند و این معنی قدر معلم را نکو دانستن است. این مطلبی است که باید نسل به نسل منتقل شود ضمن اینکه اساس دین ما اخلاقیات است و پیامبر اکرم (ص) میفرمایند من مبعوث شدم که اخلاق را تکمیل کنم.
دکتر ظفرقندی افزود: جوانان باید بدانند که سینا یک بوستانی است که جراحی کشور از میوه و ثمرات آن استفاده میکند. کشور از جراحی سینا ثمر دیده است و این هم از تلاشها و خوندلهایی است که در این زمینه خورده شده است.
وی در ادامه از اساتید و پیشکسوتان جراحی بیمارستان سینا یاد کرد و یاد آنها را گرامی داشتند.
ایشان همچنین به ذکر خاطرهای از دکتر نصیرپور پرداخت و گفت: مراسمی در بیمارستان سینا برگزار شده بود که پروفسور عدل تشریف آوردند در زمان رفتن ایشان دیدم که دکتر نصیرپور با سنی بالای هفتادسال و عصابهدست میدوند تا در ماشین را باز کنند که پروفسور عدل سوار ماشین شوند و در این مطالب نکات ارزشمند اخلاقی نهفته است که باید نسل به نسل منتقل شود تا اخلاق بین ما ماندگار بماند.
چهارمین سخنران این برنامه، دکتر موسی زرگر بود وی نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم گفت: پروفسور عدل از بیمارستان سینا یک قهرمان ساخته بود، هر کس از بیمارستان سینا فارغالتحصیل میشد خود را یک سینایی میدانست.
دکتر فاضل از دیگر سخنرانان این مراسم با بیان اینکه امروز یک روز استثنایی و عجیبی است گفت: امروز روز بسیار مبارکی است و باعث افتخار من است که در این مراسم حضور دارم.
دکتر معتبر نیز به نمایندگی از دکتر حسابی یکی از شاگردان پروفسور عدل، پیام ایشان را بیان کرد.
دکتر جعفریان بهعنوان آخرین سخنران این برنامه گفت: من عضو کوچکی از گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم و خودم را دانشآموخته مکتب جراحی دانشگاه تهران میدانم و این یک افتخاری برای بنده است که در روز معلم و ماه مبارک شعبان و در روزی که از دو استاد بزرگ جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران تجلیل میگردد در خدمت شما باشم.
وی در توصیف بیمارستان سینا گفت: بیمارستان سینا یک چهره شاخص در جراحی بوده و هست و بیمارستانی است که به همت پروفسور عدل به اوج جراحی رسید و به محل تربیت جراحان بسیاری برای این کشور تبدیل و بهنوعی مکتبی ایجاد شد که این مکتب آثار مکتوبی هم پیدا کرد و زمانی که داشت از پا میافتاد به همت دکتر زرگر دوباره احیا شد و همچنان مسیر تعالی و پیشرفت را طی میکند.
وی با تجلیل از زحمات دکتر زرگر افزود: در سال 84 بهواسطه سمت اجرایی که در دفتر ریاست دانشگاه داشتم یک روز استاد زرگر برای پیگیری کارهای ساختمان طرح توسعه بیمارستان سینا تشریف آوردند. من یک حلاوت عجیبی در صحبتهای ایشان میدیدم که در آن زمان تعجب کردم که این چه احساسی است در ایشان وجود دارد. ساخت و تجهیز این ساختمان بیشتر از 20 سال به طول انجامید و در این مدت که من شاهد زحمات دکتر زرگر بود یک حس تعهد به دانشگاه و بیمارستان سینا در ایشان وجود داشت و برداشت من این بود ایشان اینجا را از خانه خود مهمتر میداند و علاقهمندی عجیبی به این مجموعه دارد.
دکتر جعفریان همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره اساتید جراحی پیشکسوت بیمارستان سینا تصریح کرد: همه اساتید پیشکسوت جراحی که شاگرد پروفسور عدل بودند یک احترام خاصی برای ایشان قائل بودند. آدمهایی که هرکدام بهنوعی خود، الگوی اخلاق حرفهای بودند و هستند و معلوم بود که سنگ بنا درست گذاشته شده است و کسی به این افراد جراحی یاد داده که خود به اصولی معتقد بوده است.
در پایان این مراسم لوح نامگذاری ساختمان 14 طبقه سینا و نیز نشان طلایی دانشگاه به دکتر زرگر اهدا شد.
این جلسه با گرفتن عکسهای یادگاری به پایان رسید.
عکس: صدرا
ارسال به دوستان