با تقدیر از اساتید کرسی زبان فارسی کالج بینالملل دانشگاه
جشن روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد
جشن روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در میان استقبال گرم فارغالتحصیلان بینالملل زبان فارسی و با حضور دکتر حسین قناعتی و دکتر محمدحسین آیتی، رئیس و معاون بینالملل دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این مراسم که یکشنبه 25 اردیبهشت 1401 با همت معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل و همکاری کالج بینالملل دانشگاه در تالار ابنسینا برپا شد، دکتر محمدحسین صادقیان، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، روسای دانشکدههای پردیس بینالملل، مدیران و معاونان معاونت و پردیس بینالملل و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه نیز حضور داشتند.
در آغاز دکتر قناعتی با ابراز خرسندی از حضور در جشن روز پاسداشت زبان فارسی، خطاب به دانشجویان بینالملل دانشگاه گفت: از تحصیل شما در دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران بسیار خوشحالم چرا که این کشور از زمینهای پاک خداوند است.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: در تاریخ ایران انسانهای بسیار بزرگ و شایستهای چون حافظ، مولانا و فردوسی میزیستهاند که گنجینههای عظیمی برای این سرزمین به شمار میآیند.
وی افزود: در این میان برخورد اسلام با تمدن ایرانی، جلوه و زیبایی دیگری به آن بخشیده است که قابل توصیف نیست.
دکتر قناعتی ابراز امیدواری کرد که تحصیل دانشجویان بینالملل در ایران امکانی برای انتقال این فرهنگ و تمدن کهن به سایر کشور ایجاد کند ضمن اینکه فرصتی برای آشنایی مردم ما با دیگر فرهنگها به وجود آورد.
رئیس دانشگاه در پایان ابیاتی از خود برای حاضران خواند.
گاهی به یک شکوفه بهار میشود
گاهی به قطرهای سیل به پا میشود
گاهی به ناله پیرزنی شاه طمطراق، آواره بیابان و کوه و چاه میشود
گاهی به پر زدن پروانههای ناز، طوفان نوح به پا میشود
غافل مشو ز مکر الهی ای عزیز جان، کوهی به اشارتش کاه میشود
سپس معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل ضمن خیرمقدم اساتید و دانشجویان حاضر اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران افتخار دارد میزبان دانشجویانی از سراسر جهان باشد که از کشورهای مختلف با فرهنگ و زبانهایی زیبا، این مجموعه را برای تحصیل خود برگزیدهاند.
دکتر کوثر اثنا عشری افزود: حضور این دانشجویان فرصتی برای همه ماست که دوستانی از اقصی نقاط جهان دنیا پیدا کنیم و فرهنگ غنی آنها را بشناسیم و همچنین فرصتی است که این دوستان را با زبان پارسی و فرهنگ ایرانی آشنا کنیم.
وی جشن روز پاسداشت زبان فارسی را بهانهای برای این آشنایی بیشتر دانست و بیان داشت: امروز به شاعر حماسهسرای بلند آواره ایرانی تعلق دارد که طی قرون گذشته به زیباترین شکل ممکن زبان فارسی را زنده نگه داشته است و ما نیز در این روز تلاش شما برای آموختن زبان فارسی را جشن میگیریم.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل سخنان خود را با قدردانی از تلاش تمام کسانی که در برگزاری این مراسم نقش داشتهاند و خواندن شعری از حکیم ابوالقاسم فردوسی پایان داد.
پس از آن، معاون بینالملل دانشگاه با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان بینالملل دانشگاه از معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل و کالج بینالملل دانشگاه برای برنامهریزی و برگزاری این جشن تشکر کرد.
دکتر آیتی با اشاره به تحصیل بیش از 12 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: جای بسی خوشحالی است که هماکنون یک هزار و 350 دانشجوی بینالملل در این مجموعه تحصیل می کنند و در واقع 10 درصد از مجموع دانشجویان دانشگاه، بینالمللی هستند.
وی سپس تجربه شخصی خود از تحصیل و زندگی در کشور چین را برای دانشجویان بینالمللی تشریح کرد و گفت: یادگیری زبان چینی در مدت حضور در این کشور نقش اساسی را در آموزش و ارتباط من با مردم، بیماران، پزشکان و متخصصان ایفا کرد.
معاون بینالملل دانشگاه تصریح کرد: پیشنهاد من به شما یادگیری هر چه بهتر زبان فارسی است چرا که در کنار کمک به آموختن بهتر دروس و تعامل راحتتر با اساتید و بیماران، نقش تعیین کنندهای در آینده زندگیتان و شاید ارتباطات آتی کشورتان با ایران داشته باشد.
دکتر آیتی با تأکید بر اینکه کلید ورود به هر فرهنگی، دانستن زبان آن کشور و فرهنگ است، اظهار داشت: اگر زبان فارسی را به خوبی یاد بگیرید، میتوانید با فرهنگ ایران که دارای قدمتی چند هزار ساله است، آشنا شوید.
معاون بینالملل دانشگاه فارسی را زبان عرفان و ادب دانست و خاطرنشان کرد: کالج بینالملل دانشگاه در آینده نزدیک برنامههای جدیدی را در راستای آموزش زبان فارسی و ارتقای مهارتها و قابلیتهای دانشجویان بینالمللی در این زمینه اجرایی خواهد کرد.
رئیس کالج بینالملل دانشگاه نیز به عنوان آخرین سخنران این جشن با گرامیداشت مقام حکیم ابوالقاسم فردوسی، بیان داشت: چکیده و عصاره سخنان و اشعار فردوسی، خردورزی است و این همان نکتهای است که انسانهای بزرگ در طول تاریخ بر آن تأکید داشتهاند.
دکتر عنایتالله شعبانی اضافه کرد: اسطورههای علمی و ادبی در سراسر جهان زبانشناس نیز بودهاند و علاوه بر علمی که داشتهاند، زبان و منطق را نیز فرا میگرفتند چرا که اساساً این دو تفکیک ناپذیرند.
وی افزود: به عنوان فردی که در حیطه آموزش زبان فعالیت میکند به همه شما اعم از دانشجویان بینالملل و ایرانی و اعضای هیأتعلمی توصیه میکنم که زبان دیگری نیز فراگیرید تا افقها و دریچههای جدیدی پیش رویتان قرار گیرد.
دکتر شعبانی سپس جشن روز پاسداشت زبان فارسی را بهانهای برای تقدیر از اساتید فعال در این حوزه دانست و گفت: از این فرصت برای قدردانی از اساتید زبان فارسی و غیرزبان فارسی کالج بینالملل استفاده میکنم. آنچه امروز به عنوان یکی از دستاوردهای دانشگاه شاهد هستید، بیشک حاصل زحمات آنهاست.
وی همچنین برخی از برنامههای جدید کالج بینالملل در سال جاری از جمله برگزاری جشنهایی برای دانشجویان و فرزندان آنها در رابطه با زبان فارسی، جشنوارههای علمی تدریس برتر ویژه اساتید، مسابقات دکلمه و داستاننویسی برای دانشجویان خارجی و دورههای ایرانشناسی برای دانشجویان ایرانی و بینالمللی را تشریح کرد.
در ادامه از دکتر زلیخا عظیم دخت، دکتر مسعود عزیزی، دکتر مهناز علیزاده، دکتر افتخار سادات هاشمی، آمنه تقیان، محبوبه تاجعلی، مریم عابدینی، یاسمن آرام، نسیم کشاورز منش، نادیا احمدی خلخالی، مرجان فردوسی، زهرا تهوری و الهام واثق به عنوان اساتید کرسی زبان فارسی کالج بینالملل دانشگاه تقدیر شد.
در طول این مراسم یودی ویرا ویدیاتما، زینب عبدالرحمن و قره العین رضوی، دانشجویان اندونزیایی، نیجریهای و هندی دانشگاه به ارائه سخنرانی در خصوص شباهتهای زبان مادریشان با زبان فارسی پرداختند و تعدادی دیگر از دانشجویان بینالملل نیز تجربیات شیرین آموزش زبان فارسی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را بیان کردند.
در پایان گواهی پایان دوره آموزش زبان فارسی کالج بینالملل دانشگاه به حدود 150 نفر از دانشجویان بینالملل دانشگاه اعطا شد.
توضیح اینکه دانشجویان بینالملل حاضر به اجرای شعرخوانی، تئاتر و مسابقه (شعرخوانی، قصهگویی و ضربالمثل) به زبان فارسی در این جشن پرداختند.
نظر دهید