اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/10/17 - 09:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4769
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

مراسم تجلیل و تکریم مقام استاد یحیی عقیقی

حلقه اعضای خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران بر گرد عقیق درخشان دانشگاه

با حضور رئیس، معاونین، مدیران، استادان پیشکسوت و استادان گروه کودکان دانشگاه، از مقام والای استاد یحیی عقیقی، بنیان‌گذار رشته روماتولوژی کودکان تجلیل شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این مراسم از ساعت 10:30 روز پنجشنبه 16 دی 95 با حضور رئیس، معاونین و مدیران دانشگاه، استادان پیشکسوت و چهره‌های ماندگار دانشگاه، اعضای خانواده استاد عقیقی، استادان گروه کودکان و جمعی از دانشجویان و بیماران استاد با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید در تالار همایش‌های امام خمینی (ره) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) آغاز شد.

معرفی الگوهای مناسب برای نسل جدید، از اهداف برگزاری چنین برنامه‌هایی است
در ابتدای برنامه دکتر رزم پا، مسئول دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن سپاسگزاری از همه افرادی که به برگزاری این مراسم کمک کرده‌اند با بیان تاریخچه‌ای از دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، گفت: مهم‌ترین هدف دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان، گرد هم آوری و ایجاد شبکه‌ای از دانش‌آموختگان در سراسر دنیا و استفاده از پتانسیل آنان برای کمک به پیشبرد امور دانشگاه است.
وی برگزاری جشن یکپارچه فارغ‌التحصیلان، جشن نودانشجویان و برگزاری همایش‌های علمی مانند همایش علمی دکتر یلدا را از دیگر برنامه‌های دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان برشمرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات دفتر که با حمیت و تأکید استاد دکتر بهادری برگزار می‌شود؛ مراسم تجلیل از چهره‌های ماندگار و استادان نخبه دانشگاه است.
مسئول دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با گرامیداشت یاد استاد دکتر محمد قریب، نماد پزشکی کودکان کشور؛ گفت: بسیار خوشحالیم دکتر عقیقی در بین ما هستند و ما افتخار داریم در این مراسم از ایشان تجلیل کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی برگزاری چنین برنامه‌هایی، ارائه الگوی مناسب به نسل جدید است؛ گفت: از خداوند متعال می‌خواهیم این توانایی را به ما بدهد تا بتوانیم این استادان بلندمرتبه را به‌عنوان الگوی خود قرار دهیم.

استاد عقیقی بنیان‌گذار بسیاری از فلسفه‌های فکری و عملی گروه کودکان دانشگاه هستند
در ادامه برنامه دکتر زینالو، مدیر گروه کودکان دانشگاه با بیان اینکه برای صحبت در مورد ویژگی‌های شخصیتی و علمی استاد عقیقی ساعت‌ها و شاید روزها زمان لازم است؛ گفت: استاد عقیقی بنیان‌گذار بسیاری از فلسفه‌های فکری و عملی گروه کودکان دانشگاه هستند و همه ما افتخار می‌کنیم که در گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران در خدمت استاد هستیم.
وی با اشاره به اینکه وجه ممتاز دیگر استاد در حوزه تربیت فراگیران است؛ گفت: استاد عقیقی از نمونه‌های والای درست یادگیری و استفاده درست از آموخته‌ها هستند و همواره در تربیت فراگیران جدید این نکات را موردتوجه قرار می‌دهند.
مدیر گروه کودکان دانشگاه با اشاره به زندگینامه استاد عقیقی و دشواری‌هایی که استاد با آن مواجه بود، گفت: دکتر عقیقی – مانند بسیاری از مشاهیر جهان – از یک موقعیت سخت و دشوار به این جایگاه بلند رسیده‌اند و توجه به این جایگاه نشان می‌دهد که برای رسیدن به اهداف بلند باید بسیار تلاش کنیم.
وی دقت نظر و رعایت عدالت در موضوع ارتقا اعضای هیئت‌علمی دانشگاه را یکی از ویژگی‌های ممتاز استاد برشمرد و گفت: سال‌هاست در دانشگاه علوم پزشکی تهران در بحث ارتقای اعضای هیئت‌علمی اعتماد کاملی به نظر استاد وجود دارد و وقتی ایشان نظری می‌دهند معمولاً نظر مخالفی با نظر ایشان ارائه نمی‌شود و به عقیده من یکی از مسائلی که ما باید از استاد بیاموزیم همین دقت و عدالت در بررسی تلاش‌های افراد است.
دکتر زینالو با بیان این مطلب که استاد در بحث آموزش بسیار دقیق و منظم هستند؛ گفت: دکتر عقیقی در حوزه روماتولوژی کودکان پایگاهی بنیان نهادند که سال‌ها جای خالی آن در کشور احساس می‌شد و امروز بحمدالله رشته‌ای مورد تائید و مهم است.
وی در پایان گفت: امروز روز پرافتخاری برای ماست که توانستیم از مقام استاد تجلیل کنیم.

دکتر عقیقی نمونه عملی اخلاق حرفه‌ای و رفتار مهربانانه با بیماران است
سخنران بعدی این همایش دکتر زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور بود که در ابتدای سخنان خود با سپاسگزاری از برگزارکنندگان این مراسم گفت: در روزهایی که هجمه‌های ناجوانمردانه‌ای نثار جامعه پزشکان می‌شود معرفی چهره‌های خدوم و ماندگار و درخشانی مانند دکتر عقیقی که عمر خود را صرف خدمت به مردم کرده است می تواند فضای مسموم به وجود آمده علیه پزشکان را تلطیف کند.
وی در ادامه با اشاره به وقت‌شناسی و نظم دکتر عقیقی گفت: بدون تبعیت از اصول منظم بسیاری از مسائل ابتر می‌ماند و هیچ خدمت پزشکی – اگر منظم نباشد – به نتیجه مطلوب نخواهد رسید که در این زمینه دکتر عقیقی به‌واقع الگوی مناسبی برای همه جامعه پزشکی کشور هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور عشق به آموزش و نگاه شعف آلود به فراگیران را ویژگی‌های بارز دکتر عقیقی برشمرد و گفت: نگاه مهربانانه استاد به فراگیران بسیار ارزنده است و همه افرادی که افتخار شاگردی در محضر استاد را داشته‌اند به این مسئله اعتراف می‌کنند.
وی با اشاره به ویژگی‌های خاص رشته کودکان گفت: مراجعین حوزه کودکان عموماً معصومیت خاصی دارند و ازاین‌رو بسیاری از همکاران ما در این رشته رفتار مهربانانه و دلسوزانه مشاهده می‌شود؛ اما مهرورزی نسبت به بیماران و عطوفت نسبت به آنان به ملکه رفتاری دکتر عقیقی تبدیل‌شده است و ایشان را می‌توان نمونه عملی اخلاق حرفه‌ای و رفتار مهربانانه با بیماران معرفی کرد.
دکتر زالی روزآمد بودن و تلاش برای استفاده از روش‌های جدید را از ویژگی‌های دیگر استاد عقیقی برشمرد و گفت: در کنار بعد حرفه‌ای و علمی استاد عقیقی، توجه ایشان به معنویات نیز قابل‌تقدیر است و جالب است بدانیم که استاد به خواندن روزانه دعای معراج مداومت دارند.
وی در خاتمه با بیان این مطلب که همه توفیقات دکتر عقیقی در سایه سخت‌کوشی و غلبه بر مشکلات به دست آمده است؛ گفت: توجه به زندگینامه چنین شخصیت‌های درخشانی به ما کمک خواهد کرد تا الگوهای مناسبی به نسل جدید معرفی کنیم.

دانشگاه علوم پزشکی تهران چهره‌های ماندگاری دارد که باید در تاریخ پزشکی کشور ثبت شوند
در بخش بعدی برنامه دکتر بهادری، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه با اشاره به جدید بودن برگزاری چنین مراسمی در دانشگاه؛ گفت: حدود 60 سال است که در این دانشگاه حضور دارم و شاهد حضور استادان بزرگی در دانشگاه بوده‌ام اما به یاد ندارم در سال‌های گذشته مراسم تجلیلی برای این استادان بزرگ برگزارشده باشد.
وی با تقدیر از زحمات دکتر لاریجانی و حمایت‌های دکتر جعفریان برای تأسیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه؛ بیان داشت: از ابتدای تأسیس این دفتر، یکی از اهداف مهم آن را تجلیل از مقام استادان بزرگ دانشگاه قرار دادیم و تلاش کردیم در کنار برقراری ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، با برگزاری چنین مراسمی، از چهره‌های درخشان دانشگاه تجلیل کنیم.
دکتر بهادری تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران چهره‌های ماندگاری دارد که می‌بایست در تاریخ پزشکی کشور ثبت شوند.
وی در خاتمه با بیان اینکه باعث افتخار من است که امروز از مقام دکتر عقیقی تجلیل می‌کنیم؛ گفت: خدمت بی‌ریا، حفظ حرمت بیمار، علاقه فراوان به تحقیق، وقت‌شناسی، تربیت متخصص، حفظ حرمت همکاران و - به نظر من - از همه مهم‌تر روزآمد بودن از ویژگی‌های برجسته شخصیتی دکتر عقیقی است.

عزت، احترام و اعتماد مردم نسبت به جامعه پزشکی به‌واسطه خدمت‌رسانی به مردم است
سخنران پایانی مراسم دکتر جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در سخنانی با اشاره به ویژگی‌های حرفه پزشکی گفت: فلسفه وجودی همکاران ما در حوزه سلامت این است که به مردم خدمت کنیم و در این راه همه سختی‌ها را به جان می‌خریم و اگر عزت و احترامی داریم به‌واسطه همین خدمت‌رسانی است و خوشبختانه برخلاف همه جوسازی‌ها و تخریب‌هایی که علیه جامعه پزشکی وجود دارد؛ نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهد که پزشکان مورد اعتماد مردم هستند.
وی با بیان اینکه خوشحالیم که در جامعه پزشکی الگوهای مناسبی چون دکتر عقیقی داریم؛ گفت: استاد عقیقی الگوی رفتاری همه ماست و دانشگاه علوم پزشکی تهران مفتخر به این است که همواره چهره‌هایی داشته که در کشور الگو بوده‌اند.
دکتر جعفریان در پایان با اشاره به حدیثی از حضرت علی علیه‌السلام در مورد ویژگی‌های پزشک، گفت: امیرالمؤمنین در روایتی می‌فرمایند «من تطبّب فلیتق الله والینصح والیجتهد - کسی که طبابت میکند باید تقوای الهی پیشه کند و خیرخواه (نسبت به مردم) و تلاشگر باشد» و شاید استاد عقیقی یکی از مصادیق این روایت باشند.
پس از سخنان رئیس دانشگاه، از تمبر یادبود دکتر عقیقی رونمایی شد و با اهدای هدایایی به استاد، از ایشان تجلیل به عمل آمد.
در خلال برگزاری این همایش فیلم مستندی در مورد دکتر عقیقی پخش شد که در این فیلم ضمن گفتگو با بعضی از شاگردان و همکاران استاد، بخش‌هایی از فعالیت‌های روزانه استاد به تصویر کشیده شد.
در بخشی از برنامه، یکی از بیماران دکتر عقیقی با حضور در صحنه به قرائت شعری در مورد استاد عقیقی پرداخت که نوشته احساسی این دختر خردسال فضای جلسه را تحت تأثیر قرار داد.

بازنشستگی در شغل معلمی و طبابت وجود ندارد
بخش پایانی این همایش، سخنرانی استاد عقیقی بود که وی در سخنانی ضمن سپاسگزاری از برگزارکنندگان و حاضرین در این مراسم، به بیان گوشه‌ای از زندگینامه خود پرداخت.
دکتر عقیقی در بخشی از سخنان خود گفت: بازنشستگی در شغل معلمی و پزشکی وجود ندارد و از خدا می‌خواهم تا آخرین لحظات عمرم بتوانم در این حرفه خدمت کنم که اگر چیزی می‌دانم – که نمی‌دانم – به دانشجویان بیاموزم و اگر چیزی نمی‌دانم – که نمی‌دانم – از آنان بیاموزم.
استاد عقیقی در بخش پایانی سخنان خود با سپاس ویژه از همسرشان که علیرغم مشکلات جسمی، همواره همراه و یاور ایشان بوده‌اند؛ گفت: اگر توفیقاتی در زندگی داشته‌ام به‌واسطه حمایت‌های خانواده به‌خصوص همسر گران‌مایه‌ام بوده است و امیدوارم خداوند به این بنده حقیر توفیق عنایت فرمایند که تا آخرین لحظه عمرم در خدمت استادان، دانشجویان و بیماران عزیزم باشم.
توضیح اینکه در مراسم تجلیل از استاد یحیی عقیقی بنیان‌گذار رشته روماتولوژی کودکان چهره‌هایی چون دکتر یلدا، دکتر معین، دکتر ظفرقندی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، دکتر جلیلی، دکتر محمدرضا خاتمی و بسیاری دیگر از استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
خبرنگار: میرحامد حسینی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 65360
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

قراییان

قراییان

78/10/11 - 00:00

تیتر بسیار زیبا و حرفه ای است. با تشکر از همکار خبرنگار.... از طرف قراییان

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

باتشکرآ از زحمات شما، واقعا تیتر زیبا در خور و شایسته ای انتخاب نمودید، واقعا خبرنگارتان آقای حسینی مهارت خاصی دارند در این امر

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *