اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1401/03/11 - 15:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1016
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پنجمین همایش ملی افق های نوین در آموزش داروسازی برگزار شد

دکتر قناعتی از راه اندازی کارخانه دارویی برای دانشجویان دانشکده داروسازی خبر داد

دبیر خانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی با همکاری شورای علمی فرهنگی مجموعه داروخانه های دانشگاه، پنجمین همایش ملی افق های نوین در آموزش داروسازی را برگزار کرد.

 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که یازده خردادماه 1401 در تالار رازی دانشکده داروسازی برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رییس دانشگاه گفت: داروسازی با تغییرات وسیعی که همانند سایر رشته های پزشکی در سال های اخیر داشته، بارقه های امیدی برای بشریت فراهم کرده است. در این میان هنر ما این است که از این دانش و جنبه های تخصصی داروسازی برای حضور داروسازان بر بالین بیمار استفاده کنیم. همچنین تغییرات طب شخصی که موجب شده برای هر فرد بر اساس خصوصیات ژنتیک خود، درمان ارائه شود، باعث شده تا درمان ها نیز تغییر کند.
وی ایجاد هماهنگی و همکاری بین رشته ای را ضروری خواند و گفت: همکاری های بین رشته ای نیازمند الزاماتی است که باید برای آن تغییرات زیادی به لحاظ امکانات، فضاها و تخصص های مورد نیاز در دانشکده ها رخ دهد.
دکتر قناعتی از در نظر گرفتن کارخانه دارویی برای دانشجویان دانشکده داروسازی خبر داد و گفت: قدر دکتر امینی را بدانیم؛ ایشان فردی علمی هستند و با کمک ایشان در حال راه اندازی چند کار بزرگ برای دانشکده هستیم از جمله آنکه کارخانه داروسازی به منظورانجام کارهای عملی دانشجویان در نظر می شود. همچنین شهر علم شهید سلیمانی نوید بزرگی برای حضور شرکت های دانش بنیان و فناور است؛ اگر چه آنها درهمین فضاهای محدود نیز کارهای بسیار بزرگی انجام داده اند.
رییس دانشگاه سپس به برنامه های توسعه ای دانشگاه اشاره کرد و افزود: د تنها از 5 درصد ظرفیت پتروشیمی استفاده می شود و این وظیفه اساتید است که به توسعه این مسیر توجه کنند. همچنین برنامه های بسیار خوبی در بخش R&D دانشگاه برای دارو سازی در حال طراحی است. امیدوارم با راهنمایی شما دانشگاه همچنان پیشتاز علم پزشکی و سلامت کشور باشد.
وی در پایان ضمن گرامی داشت 15 خرداد و سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفت:  در مسیر انقلاب اعوجاجاتی رخ داده و پاکسازی محیط دانشگاه از این انحرافات از اهداف استراتژیک مدیریت ماست.
 
دانشگاه علوم پزشکی تهران پرچم دار تغییرات علمی و پیشتاز است
دکتر غلامرضا اصغری، دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت، ضمن گرامی داشت قیام 15 خرداد و سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ابراز امیدواری کرد که شاهد تحقق آرمان هایی باشیم که 15 خرداد برای آن شکل گرفت.
وی به بیان ضرورت تغییراتی که در حوزه داروسازی به آن نیاز داریم پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشجویان نخبه آن می توانند پرچم دار تغییرات در کشور باشند و الگوهای مورد نیاز را در این زمینه ارائه دهند. همانگونه که دانشگاه تهران همواره پیش رو بوده، در زمینه تغییرات آموزش داروسازی نیز پیش رو خواهد بود و می تواند الگویی برای آموزش داروسازی کل کشور باشد.
دکتر اصغری، هدف از تغییرات را بهبود سلامت مردم خواند و تصریح کرد: حتی خواسته های صنفی نیز باید در جهت نیاز کشور و مردم باشد. بر این اساس اگر می گوییم داروسازان باید پررنگ تر در تیم سلامت اشتغال داشته باشند تنها با این اندیشه است که به سلامت مردم کمک کند.
 
دانشکده داروسازی؛ معتمد دبیرخانه
دکتر محسن امینی، رییس دانشکده داروسازی، با اشاره به سبقه و پیشینه ای که دانشکده در راه اندازی گروه های آموزشی و دوره های تخصصی دارد، گفت: بسیاری از گروه های آموزشی برای نخستین بار در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران شکل گرفته است و با توجه به ایت تجربه، وزارت خانه نیز این دانشکده را به عنوان پایلوت در اجرای برنامه ها انتخاب کرده است.
وی پیشرو بودن در اجرای برنامه ها را دلیل اعتماد دبیرخانه آموزش تخصصی خواند و گفت: در این چندماهی که با فرٱیندهای دارویی آشنا شدم، پی بردم که تامین دارو در بیمارستان وضعیت مطلوبی ندارد و این همایش ها می تواند موجب بهبود این فرآیندها شود. از سوی دیگر ارتقا کیفیت فرآیندها باعث می شود که برخی معضلات همچون عفونت های بیمارستانی بهتر کنترل شوند. 
دکتر امینی، بر ضرورت فراهم سازی زیر ساخت های مناسب تاکید کرد و گفت: شروع چنین برنامه هایی می تواند ثمرات مثبتی در سلامت مردم داشته باشد. منتظریم که گروه های تخصصی کوچکتر که برای بیان راهکارها در نظر گرفته شده با بهره گیری از خرد جمعی آن را در جامعه اجرایی کنند. خوشبختانه هماهنگی مناسبی میان وزارت خانه، دبیر خانه و دانشکده برقرار شده است.
 
مصرف منطقی دارو؛ نیاز کشور
دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نیز گفت: امروزه متناسب با رشد علم و دانش و پیدایش بیماری های مختلف؛ ما ناچار به تغییراتی در حوزه آموزش هستیم. همچنین مدل آموزشی که امروزه در داروسازی وجود دارد باید تغییر کند و از تخصص های داروسازی در عرصه آموزش باید بیشتر استفاده شود.
وی سوق دادن تحقیقات در کشور به سمت تحقیقات پاسخگو و هدفمند را ضروری خواند و تاکید کرد:  وقتی به تولید علم و مرجعیت علمی اشاره می کنیم، اساتید داروسازی در مرجعیت علمی همواره نقش قابل توجهی داشتند و در میان دانشمندان یک درصد جهان قرار می گیرند لذا در تولید دارو می توانند بسیار تاثیر گذار باشند.
دکتر پناهی با بیان اینکه "امروزه هزینه سلامت در کشور بالاست" خاطر نشان کرد: باید در تجویز و مصرف منطقی دارو تلاش کنیم تا در این زمینه به استانداردهای جهانی که 1تا 2 قلم دارو در هر نسخه هست برسیم.
وی در پایان افزود: رشته داروسازی فقط جهت تامین و ساخت دارو نیست بلکه در طراحی پروتکل ها و ارزیابی داروها در مراکز درمانی نیز می تواند کمک کند.
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 213407
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *