اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/07/07 - 14:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1869
  • زمان مطالعه : 14 دقیقه

تکریم دکتر صادق نیت و معارفه دکتر دهقان در نشست روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

دکتر قناعتی: با رفتارمان کاری کنیم که الگوهای الهی، رفتار الهی و رفتار انسانی منتقل شود

مراسم تکریم دکتر خسرو صادق نیت، رئیس پیشین و معارفه دکتر سید علی دهقان سرپرست جدید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور دکتر حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه و روسای بخش‌های این مجتمع برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشستی که ساعت 7 صبح روز چهارشنبه 7 مهر 1400 در سالن شورای این مجتمع برگزار شد، دکتر قناعتی با بیان اینکه تفاوت انسان به‌عنوان شاهکار بزرگ خلقت با موجودات دیگر این است که بر اساس قاعده‌ای که خداوند گذاشته به طرف بالا حرکت می‌کند افزود: در برخی جنبه‌ها غربی‌ها به‌خصوص کشورهای اسکاندیناوی خیلی از ما جلو زدند و به مفهوم الهی «عدالت» بیشتر از ما نزدیک شدند و به نظر من همان جمله‌ حضرت علی (ع) که فرمود «مواظب باشید دیگران در عمل به قرآن از شما جلو نزنند»؛ و این حرکتی را که در عصر جدید حضرت امام خمینی با پشتکار و توکل به خداوند به‌عنوان یک نمونه‌ عالی عرضه کردند و آن پیام بزرگ الهی را در حد بضاعت خود به مردم رساندند به همین منظور بود.
دکتر قناعتی با اشاره به اصل بیست و دوم قانون اساسی که سلامت را حق اساسی و طبیعی همه‌ شهروندان تعیین کرده است گفت: در مسئله‌ سلامت در کشور ما اگر درست در امر مدیریت کلان وارد شود مشکلات حل خواهد شد، آیا سلامت می‌گوید ما باید بیمارستان بسازیم؟ آیا سلامت این است که بهترین تکنیک‌ها و نوآوری داشته باشیم؟ اگر ما یک زیرساخت قوی نداشته باشیم همه کارهایی که می‌شود به‌قول‌معروف مشکل‌دار خواهد بود و می‌تواند علیه خود این داستان شود کما اینکه یادم است وقتی که آقای دکتر هاشمی خدمت رهبر معظم انقلاب طرح تحول سلامت را مطرح کردند ایشان فرموده بودند طرح خوبی است اما باید مواظب باشید بر ضد خودش تبدیل نشود. به‌هرحال نظر کارشناسان این بود که طرح تحول می‌توانست طرح خوبی باشد اما به علت نبودن یک برنامه بلندمدت پایدار به اهداف خود نرسید.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه در آموزش نتوانستیم به‌روز شویم گفت: هنوز هم برای دانشجویان لام پاتولوژی و لام خونی تدریس می‌شود که تکنولوژی قدیمی است. روش‌ها و تکنولوژی‌ها پیشرفت کرده اما ما هنوز آموزش‌هایمان قدیمی است بنابراین وقتی پزشک عمومی فارغ‌التحصیل می‌شود ما چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه صرفاً اطلاعات تئوری نمی‌تواند کارایی داشته باشد افزود: چه کسی باید این‌ها را بازبینی و برنامه‌ریزی کند و چرا با این همه امکانات و افراد متخصص و کارشناس هنوز مشکلات زیادی داریم و باید ریشه‌ها پیدا شود.
وی گفت: اگر اقدام زیرساخت درست انجام نشود این همه زحمتی که در مهدی کلینیک، شریعتی 2 و طبی 2 و امکاناتی که در دانشگاه و پروژه‌های بزرگ در حد چند ده هکتار به هدر می‌رود.
 
دانشگاه باید در تراز آرمان‌ها و قوانین جمهوری اسلامی باشد
دکتر قناعتی با بیان اینکه در همه جای جهان پژوهش پول‌ساز و نیاز محور است گفت: الان دکتر سرکار زحمت کشیدند جراحی رباتیک را درست کردند اما در بازاریابی مشکل داشتند.
وی با اشاره به دانشگاه آرمانی کریستین اورتیز که سرپرستی تیم محققان دانشگاه MIT را داشت گفت: این فرد می‌گوید دانشگاه آرمانی من مکانی است بدون سخنرانی، بدون کلاس درس، بدون رشته یاگروه درسی و دانشجویان در فضای باز و بزرگ و بازی که در رویای خودم دارم روی مشکلات سخت عملی اجتماعی کار می‌کنند و اگر مطالعه داشته باشند به اینترنت مراجعه می‌کنند. مخالفم که سخنرانی باشد کتاب درسی باشد کار سخت در کتابخانه و امتحان باشد من کار تیمی دانشجویان را روی پروژه‌هایی که بتواند مشکلات جامعه را حل کند و به مسائل آنان جواب بدهد را قبول دارم؛ گفتند این یک نمونه از تئوری دانشگاه‌های آینده است. خداوند عالم هم نوآور است ان‌شاءالله اساتید مدد کنند و ما هم به‌عنوان شاگرد در خدمتشان به‌عنوان هماهنگ‌کننده بتوانیم این تحول را ایجاد کنیم.
دکتر قناعتی با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و بناست که دانشگاه ما در تراز آرمان‌ها و قوانین جمهوری اسلامی باشد افزود: من از همه اساتیدی که دراینجا هستند ازنظر دیانت و اخلاق کمتر و عقب‌تر هستم ولی واقعاً ما چقدر برای انتقال پیام انقلاب کار کردیم.
وی با اشاره به رشادت رزمندگان در دفاع مقدس و ایستادگی رزمندگان در خرمشهر گفت: سیصد هزار پلیس افغانی حریف هفتاد هزار نفر گروه طالبان برای 10 روز نشدند. این قدرت معنوی ایستادگی، ریشه در ایمان رزمندگان دارد. باید با رفتارمان کاری کنیم که الگوهای الهی، رفتار الهی و رفتار انسانی منتقل شود و طوری نشود که افرادی مثل مادر ترزا با دین مسیحی از ما مسلمانان جلو بیفتند خواهش من این است که علمتان را منتشر کنید به عراق و افغانستان و کشورهای توسعه‌نیافته آفریقایی بروید و به مردم کمک کنید.
وی در ادامه گفت: برایم همیشه این سؤال بوده که چرا حضرت علی که خودش حکمران بوده و قاعده حکمرانی نیست که وقتش را تلف کند و خودش شب‌ها گونی بر دوش بیندازد و به در خانه فقرا برود. این به ما می‌گوید در مواردی باید در صحنه عملی خدمت بود.

نهادینه شدن خدمتگزاری در دانشجویان 
دکتر قناعتی با اشاره به اقدام آقای مسکنی که دو هزار و سیصد خیریه را ساماندهی کرده است گفت: ایشان نرم‌افزاری درست کرده‌اند که تمام فقرا را تحت وب می‌آورد تا بدانند فقرا در کجاها هستند زیرا برای جمهوری اسلامی زشت است کسی گرسنه بخوابد.
وی با اشاره به اینکه منطقه تحت پوشش دانشگاه، مناطق جنوب شهر است از دانشجویان خواست وقت‌های اضافه‌شان به بچه‌ها آموزش بهداشت بدهند و کار درمانی کنند. برایشان غذا ببرند و با مهربانی با مردم را یاد بگیرند تا امر خدمتگزاری به مردم در آنها نهادینه شود.
دکتر قناعتی در ادامه سخنان خود با قدردانی از دکتر صادق نیت گفت: من شاهد زحمتشان در بیمارستان بودم. تعویض مدیریت‌ها مثل دو امدادی است یکی تا مرحله‌ای می‌آید و دیگری تحویل می‌گیرد. من به‌هیچ‌وجه در دانشگاه اجازه ندادم پشت سر مسئولان قبلی حرف بزند و محکم جلوی آنان ایستاده‌ام و گفته‌ام کسی حق ندارد پشت سر مسئولان قبلی حرف بزند زیرا همه زحمت‌کشیده‌اند و بالاخره ممکن است ضعف و قوتی در کارها بوده باشد این مسئله برای من هم هست و باید روزی با همه نقاط ضعف و قوت از دانشگاه بروم.
دکتر قناعتی یکی از مشکلات بیمارستان امام را ساختار تشکیلاتی و چرخه کار آنجا دانست و گفت: ان‌شاءالله چارت جدید تنظیم خواهد شد و هدف آن است که بیمارستان چابک شود.
از دکتر دهقان و تیمش می‌خواهم قوی‌تر و درخشنده‌تر از صادق نیت باشند چون اگر شاگردی از استادش خودش جلو بزند آن موقع است که حق شاگردی را ادا کرده است.

امروز می‌توانیم سرمان را بالا بگیریم
دکتر صادق نیت ضمن تشکر از همه اساتید مجتمع گفت: از همه اساتید که در این چهار سال، همواره کمک و راهنمای من بودند تشکر می‌کنم و امیدوارم این مسیر سال‌های سال با سرعت بیشتری تداوم یابد.
در ادامه دکتر صادق نیت با مروری بر پیشینه دوران تصدی مسئولیت‌های مختلفش در دانشگاه و مجتمع افزود: اولین مسئولیت من بر می گردد به سال های 69-70 که کتابخانه انستیتو کانسر را شبانه روزی کردیم و در سال 72 این سمت را به دکتر عمادی متخصص عفونی سپردم. پس از آن در سال 83 تا 85 به دستور دکتر غفار پور کلینیک خواب را راه‌اندازی کردیم و تا الان اداره اش را بر عهده دارم. حدود 10 سال مسئولیت بیمارستان بهارلو را به دستور دکتر محمدرضا ظفر قندی رئیس وقت دانشگاه عهده دار بودم. همچنین به دستور دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت به مدت سه سال مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار وزارت متبوع بودم و در پایان هم به دستور دکتر عباسعلی کریمی رئیس پیشین دانشگاه به مدت چهار سال رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بودم. خوشحالم از اعتمادی که این بزرگواران به من داشتند و خیلی مفتخرم که این بار سنگین امروز از دوش من برداشته شد.
وی افزود: خوشحالم که در این مدت باوجود همه مشکلاتی که بوده مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در این چهارسال و همچنین به عنوان یکی از مراکزی که در بحران کووید 19 با هدایت و راهنمایی اساتید پیشکسوت توانسته خدمات خوبی به مردم بدهد؛ به گونه ای که امروز می‌توانیم سرمان را بالا بگیریم. 
دکتر صادق نیت با تاکید بر اهمیت توجه به معرفی هرچه بیشتر جایگاه و خدمات منحصر به فرد مجتمع و همچنین توجه به کارکنان مرکز گفت: من فکر می‌کنم این مرکز با داشتن نیروهای توانمندی که نه‌تنها در دانشگاه بلکه در کشور کم‌نظیر هستند می تواند سرعت رشد خدمات پزشکی را با شتاب بیشتری ادامه دهد و امیدوارم دکتر دهقان و همکارانشان بتوانند این شتاب را تداوم داده و بیشتر کنند.
وی در پایان با ابراز خوشحالی از دوران مسئولیتش در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اظهار داشت: خدمت به اساتید، کارکنان و بیماران مراجعه‌کننده به این مرکز در این چهار سال مایه افتخار من بود و الان برای من فرصتی پیش آمد که بیشتر به مسائل علمی که علاقه اصلی من است بپردازم. تشکر اصلی من از همه اساتیدی است که بسیاری از آن‌ها حکم استاد من در دوران پزشکی را داشتند و بقیه اگر به‌طور مستقیم شاگردی‌شان را نکردم در این ایام مسئولیت، افتخار شاگردی‌شان را داشتم و از راهنمایی‌ها و هدایت‌هایشان بهره بردم و همیشه با تذکراتشان توانستم راه مناسب‌تر را پیش بگیرم، به‌ویژه دکتر امامی رضوی، دکتر جعفریان، دکتر فاضلی، دکتر محققی، دکتر خردمند و اساتید دیگر که در بحران‌ها بسیار به ما کمک کردند به‌طور خاص تشکر می‌کنم. همچنین از همه همکاران در هیئت‌رئیسه، روسای بیمارستان‌های مجتمع، دکتر رئیس کرمی، دکتر دهقان، کادر پرستاری و پشتیبانی که شبانه‌روز زحمت کشیدند و درواقع کار اصلی و سختی‌ها به دوش آن‌ها بود قدردانی و تشکر می‌کنم و امیدوارم در ادامه مسیر هم بتوانم به‌عنوان یک معلم و دانشجو در خدمت اساتید بزرگوار و مردم عزیز باشم.
سرپرست جدید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از دکتر خسرو صادق نیت به‌عنوان دوست و معلم خود یادکرد و افزود: در یک سال و نیم اخیر که معاون درمان مجتمع بودم دکتر صادق نیت حامی بسیار خوبی برایم بود و درس‌های زیادی از ایشان آموختم. آنچه در این مرکز بسیار اهمیت دارد حضور دلسوزانه همه اساتید در تمامی لحظات است و می‌توان گفت همه ما اینجا را خانه خود می‌دانیم. قطعاً ادامه راه با رهنمودهای بزرگان مجتمع و همراهی همه اساتید و همکاران میسر خواهد بود. امیدوارم در کنار شما عزیزان در جایگاه جدید مسئولیتم این مسیر را با موفقیت ادامه دهم.
در ادامه تعدادی از روسای بخش‌ها به نمایندگی از اعضای هیئت‌علمی مجتمع از زحمات دکتر صادق نیت قدردانی و انتصاب دکتر دهقان را به‌عنوان سرپرست جدید این مرکز تبریک گفتند.
دکتر نوربالا رئیس بخش روان‌تنی مجتمع به آیه 140 سوره آل‌عمران تلْک الْأیّام نداولها بیْن النّاس ولیعْلم اللّه الّذین آمنوا ویتّخذ منْکمْ شهداء ۗ واللّه لا یحبّ الظّالمین» اشاره کرد و گفت: در این آیه خدا به دو گروه مومنان و ظالمان اشاره می کند. بسیاری از پیشکسوتان و روسای پیشین این مرکز که امروز عکسشان را در همین سالن می بینیم جزو گروه اول هستند یعنی مؤمنان و دکتر صادق نیت هم از جزو همین گروه است. انتظار می‌رود در ادامه مسیر نیز از خدمات و تجربیات ارزشمند دکتر صادق نیت استفاده شود.
دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه بابیان این نکته که مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هم صف است و هم ستاد خاطرنشان کرد: من از نزدیک شاهد بودم دکتر صادق نیت در دوران مسئولیتش تلاش کرد از همه ظرفیت‌هایی که داشت اعم از ارتباطاتش با وزارتخانه، مجلس، شهرداری و ... برای تقویت بیمارستان کمک بگیرد.
وی با اشاره به جایگاه رفیع مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در کشور تصریح کرد: مردم از همه جای ایران به این مرکز مراجعه می‌کنند برای دریافت خدمات منحصربه‌فردی که اینجا ارائه می‌شود و این مایه افتخار است.
دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد مجتمع با خیرمقدم به دکتر قناعتی، این‌که برای دومین باریکی از اعضای هیئت‌علمی مجتمع مسئولیت دانشگاه را عهده‌دار می‌شود تبریک گفت.
وی در ادامه به ویژگی‌های مدیریتی دکتر صادق نیت اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که دکتر صادق نیت بذل وسع می‌کرد یعنی هر آنچه در توانش بود انجام می‌داد. کاری نبود که بتواند انجام دهد و انجام نداده باشد. من اولین بار با ایشان سال 1384 وقتی رئیس بیمارستان بهارلو بود آشنا شدم. در آنجا با تغییر در مدل مدیریتی، تحول خوبی آن‌هم در بیمارستانی در منطقه محروم تهران ایجاد کرده بود که قابل‌توجه بود. خوشبختانه به‌زعم بسیاری از دوستان دوران مدیریت دکتر صادق نیت در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هم موفق بود. ریاست مجتمع کار بسیار پراسترسی است. امیدوارم دکتر دهقان هم از این مسئولیت سربلند بیرون آیند. در تغییرات مدیریتی فضای شادی حاکم است چون مسئولیت سنگینی از دوش فرد قبلی برداشته و به فرد تازه‌نفسی داده می‌شود.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: در مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) مواضع سیاسی در کار نیست و همه ما در بزرگ‌ترین سیستم درمانی آموزشی کشور تلاش می‌کنیم و امیدوارم خدا هم از ما راضی باشد.
دکتر سید حسن امامی رضوی رئیس بخش جراحی عمومی مجتمع در این جلسه گفت: گاهی می‌گوییم بیمارستان امام آخر خط بیماران است اما حاج‌آقا قریشی که مدت‌ها مدیر این مرکز بود تعبیر زیبایی داشت و می‌گفت اینجا مردم به امیدی می‌آیند و همین‌طور هم هست. ما نیز این سرمایه را حفظ کرده و می‌کنیم؛ این شجره همچنان ادامه خواهد داشت و امیدواریم بارورتر شود.
وی با اشاره به سخن دکتر مهدی عقیلی استاد پرتودرمانی مجتمع افزود: ایشان یک‌بار در معرفی من گفت: « او شاگرد مکتب این بیمارستان است» و این بالاترین افتخار برای من بود. یک‌بار هم دو سه روز پس از فوت مرحوم دکتر سید حمید میر خانی، خانم خرم از مترون های پیشکسوت بیمارستان در محوطه زیرستون‌ها به من گفت:« ما سعی می‌کنیم باری برای شما نباشیم بلکه باری از دوش شما برداریم». امروز به دکتر دهقان می‌گویم همه ما همان‌طوری که سعی کردیم به‌خصوص در بیست ماه اخیر به دکتر صادق نیت کمک کنیم و همه باهم سخت کار می‌کردیم و البته ایشان به دلیل مسئولیتش حتی بیشتر، به شما هم کمک می‌کنیم تا همه باهم مسیر تعالی را با حضور شاگردان مکتب این بیمارستان به‌خوبی طی کنیم.
رضایی نائب رئیس پروژه مهدی کلینیک در این جلسه گفت: من به‌نوعی خود را عضو و خادم مجتمع می‌دانم. زمانی که خودم به کرونا مبتلا و در این مرکز درمان شدم از نزدیک شاهد خدمات و ایثارهای همکاران این مرکز بودم و به سهم خودم بابت همه تلاش‌هایی که می‌کنید تشکر می‌کنم. باید گفت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در مدیریت بحران کرونا خوش درخشید. اینجا امید همه نیازمندان کشور است.
وی دعوت سرپرست دانشگاه برای همکاری تیمی اساتید در کمک به جمعیت نیازمند تحت پوشش دانشگاه را به نذر وقت تعبیر کرد و ضمن اشاره به خصائل اخلاقی دکتر صادق نیت افزود: ایشان در رفع مشکلات و کمبودهای مجتمع تلاش بسیاری داشتند. ما همواره حضور دکتر صادق نیت را در جلسات هیئت‌مدیره مهدی کلینیک و در مدیریت بحران‌ها، حلال مشکلات می‌دانستیم.
خبرنگار: مهدی گلپایگانی، نجمه باهو 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 197498

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *