اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/08/27 - 07:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 455
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جشن روز جهانی رادیولوژی

دکتر قناعتی: پیشرفت در تصویربرداری راه آینده تحقیقات را باز خواهد کرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در جشن یکصد و بیست و هشتمین سالروز کشف اشعه x و روز جهانی رادیولوژی گفت: پیشرفت در تصویربرداری راه آینده تحقیقات را باز خواهد کرد.

جشن روز جهانی رادیولوژی

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی در مراسم پنجشنبه 25 آبان 1402 در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی ضمن تبریک روز رادیولوژی گفت: امروزه علم رادیولوژی بسیار گسترده شده است و حدود 70 متخصص در اینترونشن و 50 متخصص در نورواینترونشن تربیت شده اند و  به علم رادیولوژی کمک می کنند. همچنین مجله ایران اینترنشنال رادیولوژی که یکی از مجله های معتبر رادیولوژی در سطح جهان است در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شد. به علاوه مرکز تحقیقات رادیولوژی در بیمارستان امام خمینی (ره) به آموزش فلوشیپ های مختلف رادیولوژی کمک کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشرفتهای رشته رادیولوژی افزود: این پیشرفت ها نشان می دهد که می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و در تیم همکاران پژوهشی اینجانب27 نوآوری، 2 کشف و 2 اختراع به ثبت رسیده است.  
وی با اشاره به ادامه تحصیلات تخصصی خود در خارج از کشور گفت: برای من در سال 1996 امکان ترک کشور وجود داشت اما هرچه محاسبه کردم نتوانستم خود را قانع کنم از کشور جدا شوم. همچنین ما در مسیر رشد قرار داریم و اگر بخواهیم مسیر رشد را درست طی کنیم باید بتوانیم مشکلات را حل و تلاش کنیم سطح علمی یکدیگر را بالا ببریم. همچنین انجمن رادیولوژی باید کمک کند که دانشجوها در زمینه های مختلف رادیولوژی از جمله آی تی به روز و مسلط شوند.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تجرییاتش در دوره دفاع مقدس گفت: در مواقع بحرانی باید از خودگذشتگی و ایثار کرد. نسل جوان به خصوص جوانان دهه 80  در دوره شیوع ویروس کووید 19 نشان دادند که جوانان این دوره مانند جوانان دوره دفاع مقدس ایثارگر و فداکار هستند.  
وی افزود: در سخنرانی که در سازمان بهداشت جهانی در برلین داشتم در رابطه با مقاومت مردم ایران در دوره کووید 19، مستنداتی ارائه کردم؛ مانند اینکه زمانی که ماسک کمیاب شده بود، مردم در امامزاده ها، مساجد، سالن های ورزشی و سالن اجتماعات خالی به طور جهادی ایتن مکان ها را به کارگاه دوخت ماسک  تبدیل کردند و کمتر از یک ماه کمبود ماسک در ایران برطرف شد. این فرهنگی است که باید حفظ کرد.  
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دستگاه های اختراع شده و پیشرفت های علمی افزود: تحصیلات خود را ادامه دهید و از فرصت ها استفاده کنید. انجمن NIH (National Institutes of Health) امریکا -بزرگترین موسسه برنامه ریزی نظام سلامت در جهان - 10 راه حل برای آیندگان بیان کرده است که دو یا سه راه حل، پیشرفت در تصویربرداری است و تصویربرداری راه آینده تحقیقات را باز خواهد کرد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه پیشرفت های علمی خوبی صورت گرفته است گفت: بشر در نکته ای اشتباه کرده است و آن اینکه هنوز انسان نتوانسته است به مرزهای بالای اخلاقی دست یابد و متاسفانه در بعضی از مواضع اخلاقی سقوط هم کرده است. همچنین نیاز است که بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر در جهان گسترده شود. متاسفانه امروزه به راحتی انسان ها برای قدرت کارهایی انجام می دهند مانند آنچه در غزه میگذرد و هیچکس در مقابل قدرتمندان دنیا اعتراض جدی نمی کند.  
وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم انسان، دانشمند و دانشجوی بزرگی باشیم به دو بال نیاز داریم؛ بال علم و بال اخلاق. هرکسی باید در توانش به جامعه کمک کند. اساتیدی مانند استاد یلدا و استاد قریب تمام عمر کاری خود را وقف ملت کردند. این اساتید الگوی اخلاقی هستند که تا ابد در یاد جامعه زنده می مانند.  
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان برنامه با بیان ابهام های به روز جهان مانند هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی توانایی دارد به مدت چند دقیقه  تجربه چند هزار سال را در خودش ذخیره کند و  داده های اطلاعاتی  بزرگی داشته باشد. همچنین دانشمندان این رشته گفته اند در سال 2045 قطعاً هوش مصنوعی خیلی بهتر از انسان تصمیم گیری می کند. آنچه اتفاق افتاده است این است که هوش مصنوعی بهتر از پزشک رادیولوژیست می تواند عکس های ماموگرافی را بخواند و جزئیات را بیان کند به همین علت انجمن علوم پرتونگاری ایران باید در زمینه هوش مصنوعی اقداماتی انجام دهند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 251561
طاهره رحمان پور
تهیه کننده:

طاهره رحمان پور