همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی با حضور دکتر ظریف برگزار شد
در همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی از محققين برجسته پژوهشي دانشگاههای علوم پزشكي كشور تقدیر و از سامانه علمسنجی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت رونمایی شد.
گالری عکس
همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی، پنجشنبه 6 اسفند 94 در سالن آمفیتئاتر سازمان مرکزی دانشگاه با حضور دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشور برگزار شد.
در ابتدا دکتر ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر اهمیت همکاریهای بینالمللی در تولید علم تأکید کرد و گفت: پیشرفت علمی در انزوا غیرممکن است زیرا بیشترین استنادات علمی که توانسته رتبه ایران را در منطقه افزایش دهد، همکاری بینالمللی بوده که متأسفانه این همکاریها به دلیل تحریمها کاهشیافته و امیدواریم با اجرای برجام، زمینه توسعه همکاریهای بینالمللی افزایش یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، میزان بودجه تحقیقاتی در کشورهای پیشرفته را حداقل دو درصد درآمد ناخالص ملی و در ایران حداکثر نیم درصد و گاهی کمتر از این مقدار عنوان کرد.
دکتر ملکزاده با اشاره به سند چشمانداز بیستساله و الزام رسیدن به جایگاه اول ایران در منطقه، اظهار داشت: در سند چشمانداز ایران باید در زمینههای سیاسی، اقتصادی و علمی رتبه نخست منطقه باشد. این امر جز با توجه به دانشمندان و فراهم کردن زیرساختهای موردنیاز و ارتباطات بینالمللی امکانپذیر نخواهد بود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت تولید علم در ۴۰ سال گذشته، تصریح کرد: با نگاه به آمارهای تولید علم به پیش از انقلاب اسلامی تا دوران پس از جنگ تحمیلی، درمییابیم که حرکت سریع علمی ایران از ۱۵ سال پیش آغازشده و همانطور که گزارشها نشان میدهد، ایران در بهمنماه 94 در تولید علم برترین کشور منطقه شناختهشده است.
پسازآن دکتر هاشمی وزیر بهداشت، لازمهی کسب مرجعیت علمی ایران را افزایش استنادات به مقالات محققان دانست و ضمن تأکید بر اهمیت اثرگذاری انسانها، ارزش هر انسان را به میزان اثرگذاری وی در جامعه، کشور و جهان عنوان کرد.
دکتر هاشمی با اشاره به وضعیت تولید علم در ایران، گفت: تولید ۴۰ هزار مقاله و استناد به 17 هزار مقاله از این تعداد، خواسته و هدف ما نیست بلکه برای کسب مرجعیت علمی باید استناد به مقالات محققان افزایش یابد؛ چراکه استناد به این معنی است که تولید یک علم در دنیا چه اندازه خریدار دارد.
وزیر بهداشت تأکید کرد: دانشمندان ایرانی با تلاش و پشتکار و تولید علم به دنیا نشان دادند که باوجود تحریمها و مشکلات موجود، توانستهاند ایران را در جوامع بینالمللی مطرح کنند؛ اما نباید فراموش کنیم که ارتباطات بینالمللی نیز عامل مؤثری در تولید علم است که با اجرای برجام، شاهد موفقیتهای بیشتر ایران خواهیم بود.
در ادامه، دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشور، نفوذ دشمن را از طریق ایجاد روزنههای اختلاف و درگیری دانست و حذف منافذ بیبرنامگی و اختلاف، ابتکار عمل و تولید علم، مرجعیت علمی و همچنین قرار گرفتن در قسمتی از زنجیرهی تولید و توزیع درصحنه بینالمللی را از مهمترین عوامل حذف و تحریم مجدد ایران خواند.
وی سرمایه بزرگ ایران را سرمایه انسانی و افتخارات ملی آن دانست و گفت: نیروی انسانی سرمایهای است که با هیچ سرمایه و امکانات دیگری قابل تعویض نیست. افتخار میکنم علیرغم تمام ظلمها و فشارها محققان ایرانی در دنیا درخشیدند و مایه افتخار نظام و مردم ایران شدند. قطعاً آنچه باعث شد دنیا، با ایران به زبان تکریم و نه زبان تحریم بر سر میز مذاکره بنشیند، همین افتخارآفرینیها بود.
وزیر امور خارجه کشور افزود: اکنون با همبستگی همیشگی، شرایطی به وجود آمده که هزینه حیثیتی تعامل شرکتهای بزرگ دنیا با ایران به کسب حیثیتی تغییریافته و بهگونهای تبدیلشده که تمام شرکتهای بزرگ دنیا برای تعامل با ایران رقابت میکنند.
وی تأکید کرد: دانشمندان و عالمان کشور باید از این فضا به بهترین نحو استفاده کنند چراکه مشکل ایران هراسی تا حد زیادی رفع شده و با حضور جدی و تلاش و تعامل سازنده میتوانند شرایطی ایجاد کنند که تحریم مجدد ناممکن شود.
سپس دکتر بهروز کمالوندی، معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران متن سخنان دکتر صالحی معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی را قرائت کرد و دکتر آخوندزاده نیز در مورد اهمیت تعاملات بینالمللی در امر پژوهش، به سخنرانی پرداخت.
در پایان این همایش، از سامانه علمسنجی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت رونمایی شد.
خبر: مقدم
عکس: مهدی کیهان
ارسال به دوستان