اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/07/16 - 15:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5261
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

مراسم تکریم دکتر جعفریان و معارفه دکتر کریمی

وزیر بهداشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران مایه فخر ایرانیان است

وزیر بهداشت در مراسم تکریم دکتر جعفریان، رئیس سابق و معارفه دکتر کریمی، سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه این دانشگاه مایه فخر ایرانیان است، گفت: امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی تهران همانند گذشته در مرز دانش حرکت کند و ثمره آن نصیب ملت شود.

گالری عکس( جمشید ربیعی )

گالری عکس( سید میثم عطری)

گالری عکس( حسین اکبریان)

گالری عکس ( اسماعیل استاجی)

گالری عکس( الهام حق شناس)

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی روز یکشنبه 16 مهر 96 ضمن اشاره به همکاری خوب و ارزشمند دکتر جعفریان در طول ۴ سال گذشته به‌عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: افتخاری برای ما بود که در دوران سخت ۴ سال گذشته در کنار یکدیگر کار می‌کردیم و فعالیت و اقدامات و کارنامه ایشان در دوره گذشته بی‌نظیر بوده و ایشان در این ۴ سال روزانه ۱۵ ساعت کار می‌کردند و جز اجر اخروی و دعای خیر مردم امروز که مسئولیت ریاست دانشگاه را ترک می‌کنند سرمایه‌ای ندارند.
وزیر بهداشت افزود: پذیرفتن پست‌های مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی جز مسئولیت و زحمت بهره‌ای ندارد، برای امثال من و دکتر کریمی که امروز مسئولیت سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی تهران را قبول می‌کند، این موضوع کاملاً واضح است، من و دکتر کریمی در آخر راه هستیم و امروز که دکتر کریمی این مسئولیت را قبول می‌کند، با سابقه پرافتخارش، درواقع از آبروی خود مایه گذاشته است و با خدا معامله کرده است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در کنار همه مسئولیت‌ها، طرح تحول سلامت شروع شد، افزود: طرح تحول سلامت با اقدامات مناسب خوبی آغاز شد و در آغاز اجرا هم منابع به‌خوبی تخصیص می‌یافت اما در ادامه مسیر به دلیل کم‌لطفی‌ها و اذیت‌های شرکای وزارت بهداشت، حمایت نشد اما این طرح با وجود مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت و امیدواریم به لطف الهی بتوانیم از گرفتاری‌های موجود سربلند بیرون آییم.
وی افزود: طبیعی است دانشگاهی مثل دانشگاه تهران با مسئولیت‌های سنگینی مواجه است چراکه در شهری مثل تهران که آوازه‌اش از دور خوش است و وقتی پوسته شهر را کنار بزنید و ورود پیدا کنید متوجه می‌شوید مشکلات و گرفتاری‌های موجود در زندگی مردم و حاشیه‌نشینان این شهر بزرگ زیاد است.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه حوزه سلامت بیشتر شاهد لایه‌های پنهان گرفتاری‌های در حوزه بهداشت و درمان است، افزود: ما به دلیل نوع و نفس کارمان بیشتر در زندگی مردم هستیم و مدعی هستیم که وزارت بهداشت نسبت به همه دستگاه‌های اجرایی و کل دولت با مردم بیشتر مراوده دارد و آنها و مشکلاتشان را بیشتر درک می‌کند.
دکتر هاشمی افزود: در کنار این مسئولیت‌ها اداره مجموعه بهداشت و درمانی که تحت مدیریت دکتر جعفریان بود کار بسیار سخت و مشکلی بود که خوشبختانه تا آنجایی که امکانات وجود داشت و در اختیارمان بود به‌خوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه همه دانشگاهیان و افرادی که کار اجرایی انجام می‌دهند می‌دانند که این کار سخت و مشکل است، افزود: ما قدرشناس این افراد هستیم و دکتر جعفریان یکی از شاخص‌ترین مدیران ما بودند.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت بهداشت با 18 هزار میلیارد تومان طلب و 15 هزار میلیارد تومان بدهی مواجه است، افزود: در حال حاضر وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها تراز مالی مثبت دارند، اما زمانی که طرح تحول سلامت را شروع کردیم، تزار مالی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها منفی بود و در مرز ورشکستگی بودند، البته این تراز مثبت مالی زمانی مفید است که مطالبات وزارت بهداشت را پرداخت کنند.
وی افزود: اکنون سه هزار میلیارد تومان تزار مثبت مالی در وزارت بهداشت داریم اما شرکای وزارت بهداشت طلب‌ها را نمی‌دهند و من به‌عنوان وزیر بهداشت به‌جای اینکه به دنبال حل مسائل کلان آموزشی و بهداشتی و درمانی مردم باشم از صبح تا شب باید به دنبال پول بدوم و 70 درصد وقت من صرف این کار می‌شود.
وزیر بهداشت در ادامه با تأکید بر اینکه حال دانشگاه در ایران خوب نیست و شرایط مناسبی ندارد، افزود: در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور علاوه بر آموزش، تعلیم و تعلم ما مسئول بهداشت و درمان مردم هم هستیم و بسیاری از فضاهای آموزش ما متأسفانه تبدیل به مراکز درمانی شده‌اند که این مصیبت بزرگی است و برای دانشگاه‌های سراسر کشور بسیاری از اساتید ما وقتشان غیر از آموزش صرف درمان می‌شود و درعین‌حال فضایی برای آموزش ندارند و امکاناتشان محدود است اما در کنار همه این موارد دانشگاه‌های علوم پزشکی افتخارآفرین هستند.
دکتر هاشمی افزود: در حال حاضر ۲۷ درصد مقالات ISI کشور توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تدوین می‌شود.
وزیر بهداشت در ادامه با تأکید بر اینکه در حوزه دانش، مهم‌ترین ثروت یک کشور، احترام به دانشمند از سوی دولتمردان است، افزود: امروزه می‌بینیم افرادی که توانا هستند دانا هستند بنابراین باید از حرف و شعار خارج شویم و عمل کنیم چرا که مردم عمل ما را قضاوت می‌کنند. می‌خواهیم دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بدون توجه به مشکلات مردم، مسیر خودشان را بروند. آموزش، پژوهش و نوشتن مقالات، برای فخر فروختن نیست بلکه باید گرهی از مشکلات مردم باز کند.
دکتر هاشمی تأکید کرد: دانشگاه احترام می‌خواهد، هرماه 3 تا 4 هزار میلیارد تومان در کشور یارانه داده می‌شود، اما از اختصاص یک هزار میلیارد تومان برای دانشگاه‌ها دریغ می‌شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌جز آموزش مسئولیت بهداشت و درمان مردم را دارند، افزود: متأسفانه زیرساخت‌های لازم برای ارائه این خدمات به‌خصوص در تهران فراهم نیست، چه بسیار ساختمان‌های آموزشی دانشگاه‌ها که در تهران به بهداشت و درمان مردم اختصاص یافت بااین‌حال اغلب بیمارستان‌های تهران قبل از انقلاب ساخته شده است و محرومیت استان تهران ازنظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی بسیار بالاست.
دکتر هاشمی یادآور شد: امروز صبح یک فیلم در شبکه‌های اجتماعی دیدم که در آن زنی که دارای چند فرزند یتیم و صغیر بود، میراث پدری خود را در گرگان چند میلیون فروخته بود و در موسسه کاسپین در نیشابور سپرده کرده بود و می‌گفت کمک شما را نمی‌خواهم، پولم را بدهید. مردم گرفتاری‌های زیادی دارند و یکی از وظایف دانشگاه‌ها، توجه به مشکلات و گرفتاری‌های مردم است.
وی افزود: اگر بتوانیم آموزش پزشکی را از بدنه خدمات بهداشتی و درمانی در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران جدا کنیم و امیدوارم برای این کار مجلس هم همراهی کند تا هم آموزش و هم بهداشت و درمان در تهران کارآمدتر شود.
وی افزود: چرا باید بیماران از آن طرف اسلامشهر برای درمان به بیمارستان شریعتی و امام خمینی (ره) یا مرکز طبی کودکان در مرکز تهران بیایند. امیدوارم سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران دست‌به‌دست هم دهند و استادان دانشگاه کمک کنند تا مشکلات مردم و بیماران کمتر شود. دکتر هاشمی گفت: اگر افراد در مسئولیت‌های مختلف درست انتخاب شوند، امور هم به‌درستی انجام می‌شود در وزارت بهداشت، انتخاب وزیر، معاون، مدیرکل، رئیس دانشگاه و بیمارستان و عضو هیئت‌علمی اگر به‌درستی انجام شود می‌توان به پیشرفت امیدوار بود.
وی افزود: دانشگاه‌های بزرگ مثل دانشگاه علوم پزشکی تهران باید سهم خود را برای سلامت کل مردم ایران ایفا کنند، چرا در برخی شهرستان‌ها، متخصص یا جراح عروق نداریم، در رشته خود من که چشم‌پزشکی است 50 درصد شهرهای کشور فلوشیب چشم‌پزشکی ندارند.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در خصوص ادغام آموزش علوم پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: بازگشت به عقب امکان‌پذیر نیست و سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری بر ساختار فعلی تأکید دارد.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها در ایران وضعیت خوبی ندارند و وزارت علوم نیز ظرفیت و توان اداره آموزش عالی و آموزش پزشکی را ندارد و در وضعیتی نیست که چنین بار سنگینی را تحمل کند.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه تغییر روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و به‌طورکلی تغییر مسئولان چندان مهم نیست، تأکید کرد: آنچه مهم است تغییر فرآیندهاست به‌نحوی‌که بر زندگی و رفاه مردم و خدمات‌رسانی بهتر به مردم تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: یکی از تغییر فرآیندها، برداشتن مشکلات پیش روی آموزش پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی است، برای رسیدن به این هدف باید دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز درمانی هیئت‌امنایی شوند و استقلال پیدا کنند و این تغییر به‌خصوص در تهران بسیار لازم است.
وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه آموزش در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد و به بخش آموزش پزشکی لطمه می‌زند، سهمیه‌هایی است که تصویب شده و من در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پیشنهاد دادم که در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، سهمیه‌های ورودی را حذف کنند و معادل آن را به سهمیه دانشگاه‌های خارج از تهران اختصاص دهند.
وزیر بهداشت افزود: این درست نیست که فاصله رتبه افرادی در دانشگاه‌های تهران در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی این قدر زیاد باشد و یک فرد با رتبه سه هزار در کنار یک فرد با رتبه 80 هزار در یک کلاس بنشینند.
دکتر هاشمی گفت: با سهمیه‌های جدید برای دانشگاه‌های علوم پزشکی مخالفیم زیرا تفاوت زیادی در رتبه‌های درسی در یک کلاس ایجاد می‌شود و روش‌های دیگری هم برای احترام کردن وجود دارد البته منظور من، جانبازان و خانواده‌های شهدا و ایثارگران نیستند و آنها روی سر ما جا دارند و رتبه‌های بسیار خوبی هم کسب می‌کنند.
وی افزود: دانشگاه‌های برتر کشور مانند دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران باید در مرز دانش حرکت کنند و لازم است که به نخبگان کشور در حوزه علوم پزشکی اجازه دهیم که در این دانشگاه‌ها به رقابت بپردازند بنابراین اعمال برخی سهمیه‌های مصوب مجلس نه موردقبول مقام معظم رهبری و نه سران قواست که بگذاریم رتبه‌های پایین و بالای کنکور با هم و در کنار هم در یک کلاس باشند و حقی از افراد ضایع شود.
دکتر هاشمی همچنین گفت: معدود افرادی در گروه‌های مختلف جامعه پزشکی فقط به منافع، قبیله، رشته و گروه خود فکر می‌کنند و بدون در نظر گرفتن مصالح مردم و دانشگاه، به خودشان یا رشته‌شان اولویت می‌دهند و روسای دانشگاه‌ها نباید در مقابل آنها کوتاه بیایند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر در جمهوری اسلامی ایران، مسئولان قدرت «نه گفتن» داشتند بهتر از پاسخ مثبت در بسیاری موارد بود و هر جا که مشکلات زیاد است به دلیل بله گفتن‌های بی‌پشتوانه است اما باوجوداینکه می‌دانیم ممکن است کارهایمان اشتباه باشد اما قدرت نه گفتن نداریم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 71233
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *