اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/11/05 - 17:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3598
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

پنجمین همایش علمی مرکز قلب تهران با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد

روز پنجشنبه پنجم بهمن ماه 96 با حضور جمعی از اساتید رشته های قلب و عروق و گروههای هدف پنجمین همایش علمی مرکز قلب با عنوان سیمای بیماریهای قلبی در ایران بر اساس پژوهش های انجام شده و بانکهای اطلاعاتی در سالن امفی تاتر این مرکز بزرگ درمانی برگزار شد.

گالری عکس
در پانل اول این همایش علمی، دکتر کریمی رئیس دانشگاه بعنوان عضو هیئت رییسه حاضر و پس از افتتاحیه ریاست همایش را بعهده داشت.
رییس سابق مرکز قلب تهران در برنامه های کامل صبح و عصر این همایش علمی که خود ایشان از بنیان گذاران آن بودند حضور مستمر داشت.


با دکتر پورحسینی رئیس مرکز قلب تهران در خصوص این همایش مصاحبه کردیم.
- دکتر می خواستم توضیح بفرماپید که محور اصلی کنگره ی امسال چه هست و چه دستاوردهای دانش نوینی وجود دارد که قرار است در این کنگره راجع به آن صحبت شود؟

امسال پنجمین کنگره ی علمی سالیانه مرکز قلب تهران است که محور اصلی آن پژوهش های قلبی و مراکز تحقیقاتی در کل کشور بوده است. در مرکز قلب تهران سه مرکز تحقیقاتی وجود دارد که در طی حدود 15 سال گذشته تحقیقات مفصلی در زمینه ی بیماریهای قلبی عروقی داشته است. بانک های اطلاعاتی و تحقیقاتی که در مرکز قلب داشته ایم، نتایجش را در این همایش ارائه می کنیم و همچنین دستاوردهای تحقیقاتی از سایر مراکز قلبی در این کنگره ارائه می شود و البته مسئولین وزارت بهداشت نیز در این مراسم حضور پیدا کردند که نشانه ی اهمیت موضوع است و هدف اصلی ارائه ی دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه ی سعی بر کاهش بیماریهای قلبی و عروقی است. همانطور که می دانید بیماریهای قلبی و عروقی شایع ترین عامل مرگ و میر در مردم کشورمان است و بدینوسیله ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم راهکارهایی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی تدوین نمائیم تا ان شاءالله بتوانیم در آینده با کاهش ریسک فاکتورها و فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی سبب کاهش بروز بیماریهای قلبی شویم.

- با توجه به آماری که در سکته های قلبی داریم فکر می کنید افراد با چه علائم و شرایطی قبل از سکته باید مراجعه کنند و چه کسانی بیشتر در معرض خطر این سکته ها هستند؟
چهار ریسک فاکتور اصلی وجود دارد : سیگار، دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا. همه ی افرادی که در سن متوسط و سنین میانسالی قرار دارند باید که این چهار ریسک فاکتور را در خودشان چک نمایند و اگر دیابت دارند برای درمان آن اقدام کنند . سیگار را هم توصیه می کنیم به همه انسانها که در هر سنی که هستند بخاطر ضررهای بسیاری که دارد ترک نمایند . در رابطه با فشار خون اگر کسی به آن مبتلا است حتما آنرا با دارو و رژیم های غذایی کاهش دهد و سعی نماید از رژیم غذایی کم نمک و کم چربی و اگر دیابتیک هست رژیم دیابتیک را رعایت کند و توصیه بسیار بسیار مهم فعالیت می باشد یکی از مشکلاتی که در جوامع ما و بخصوص جوامع صنعتی، در حال حاضر وجود دارد کاهش فعالیت می باشد و اگر مردم بتوانند شغلشان را تبدیل به شغلی با فعالیت بالا کنند و یا اگر امکان آن نیست حداقل نیم ساعت صبح و نیم ساعت عصر فعالیت فیزیکی مناسب داشته باشند و ورزش نمایند، می توانند از به وجود آمدن بیماریهای قلبی جلوگیری نمایند.

با دکتر صادقیان معاون پژوهشی و دبیر علمی سمینارهم مصاحبه کردیم.
- دکتر اولا هدف از برگزاری کنگره را بفرماپید و ثانیاْ وضعیت ما نسبت به کشورهای پیشرفته جهان در درمان بیماریهای قلبی عروقی به ویژه سکته ها به چه صورت است ؟
این سمینار به این دلیل برگزار شده است که امروزه بیماریهای قلبی و عروقی یکی از مسائل و معضلات سیستم بهداشتی و درمانی است. یکی از معضلات آن سیستم جمعیتی کشور ما است با توجه به جمعیتی که در حال افزایش است و پیک جمعیتی ما الان در سن 35 سال می باشد و این جمعیت وقتی به 55و45 سال می رسد یکدفعه شیوع بیماریهای قلبی حدود 4 برابر افزایش پیدا می کند بنابر این ما در 20 سال آینده با افزایش حدوداْ بالای 50 درصدی بیماریهای قلبی عروقی مواجه هستیم. ما در این سمینار عللی که باعث این بیماری می شود یعنی ریسک فاکتورها را بررسی می کنیم و از ریسک فاکتورهای جدید صحبت می کنیم. تریاک را بعنوان یک ریسک فاکتور جدید که به شدت در سکته ی افراد جوان موثر است معرفی می کنیم و به همکاران کاردیولوژیست توصیه می کنیم که در مورد کنترل این ریسک فاکتورها بخصوص ریسک فاکتور تریاک که نقش موثری در ایجاد کرونری آرتریت دیزیز دارد تلاش کنند. در این سمینار بررسی شیوع ریسک فاکتورها را داریم کنترل ریسک فاکتورها در بیمارانی که دچار بیماری کرونری آرتریت دیزیز هستند و تاثیر خیلی خیلی مهمی که ترک سیگار می تواند در بیمارانیکه دچار MI شدند یا بیمارانیکه تحت عمل جراحی قلب قرار گرفتند یا آنژیوپلاستی شدند مرگ را تا دو برابر کاهش دهد و این مسائل، مسائلی است که از تحقیقات مرکز قلب و عروق تهران و سایر مراکز قلبی به دست آمده و نتایج این تحقیقات در این همایش مطرح می شود و بر اساس نتایج این تحقیقات ما امیدوار هستیم که برنامه جامعی برای 20 سال آینده که درصد بیماریهای قلبی و عروقی به شدت افزایش پیدا خواهد کرد داشته باشیم و بتوانیم آنرا بهتر مدیریت کنیم و مرگ را در سنین پایین تر کنترل کنیم و وضعیت بیماریهای قلب و عروق را بر اساس مستندات و تحقیقاتی که وجود دارد دقیق تر تبیین کرد.

- اضطراب و استرس در جامعه ما خیلی بیشتر شده آیا اینها هم می تواند باعث بروز مشکلات قلبی شود؟
همانطور که در نتایج تحقیقات این همایش هم مطرح خواهد شد استرس و دپریشن در بیماران جوانی که دچار کرونری آرتریت دیزیز هستند نقش دارد ولی واقعیت این است که نقش ریسک فاکتورهای شناخته شده بخصوص در جوان ها و در راس آن در آقایان سیگاری و در مصرف کنندگان تریاک می باشد و در خانم ها دیابت و سابقه ی فامیلی مثبت بیماری هست و همینطور که سن بالا می رود این ریسک فاکتورها هم نقششان متفاوت می شود و در سنین بالاتر فشار خون و چربی خون بالا نقش بیشتری ایفا می کنند اما بنده توصیه ام به تمام جوانانی که در سنین بالای 30 سال هستند و خواهشم از آنها این است که به شدت از سیگار پرهیز کنند و دخانیات و تریاک می تواند نقش بسیار موثری در مرگ ها و سکته های قلبی زودرس داشته باشد . در خانم هایی که سابقه ی فامیلی در آنها وجود دارد باید در کنترل ریسک فاکتور هایشان دقت کنند . خانم های جوانی که دیابت دارند در کنترل آن و سایر ریسک فاکتورهایشان باید خیلی دقت کنند چراکه کنترل اینها می تواند از مرگ ها و سکته های زود رس به شدت جلوگیری کند.
در این سمینار یکروزه که از ساعت 30/8 صبح لغایت 17 عصر برگزار گردید در سه پانل اصلی و با حضور 25 سخنران در قالب فیلم ، پاور پوینت و مقالات علمی آخرین دستاوردها و یافته های علمی پیرامون بیماریهای قلبی بر اساس پژوهش های انجام شده و بانکهای اطلاعاتی را به سمع و نظر شرکت کنندگان رساندند.

اعضای پانل اول
دکتر کریمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فریدون نوحی رییس بیمارستان قلب شهید رجائی، دکتر محمد آقاجانی و دکتر آخوندزاده بودند.
اعضای پانل دوم
دکتر سید حسین احمدی، دکتر نعمتی پور، دکتر فروزان نیا، دکتر نمازی، دکتر باقری اعضای پانل دوم را بعهده داشتند.
اعضای پانل سوم دکتر ظروفیان ، دکتر زینلی، دکتر صاحب جمع، دکتر حسن آقاجانی، دکتر علیدوستی بعنوان این پانل در هیئت رئیسه حاضر بودند.
حضور نمایشگاهی شرکتهای تجهیزات پزشکی
در کنار این همایش علمی شرکت های تجهیزات پزشکی نیز با حضور در لابی آمفی تئاتر مرکز قلب نمونه ها و تجهیزات و لوازم خود را ارائه کردند  که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,مرکز قلب تهران,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 74070
کلمات کلیدی
سید محسن  اسماعیلی
تهیه کننده:

سید محسن اسماعیلی