اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/08/21 - 19:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6727
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیوند همزمان کلیه، پانکراس و کبد به دو بیمار، در بیمارستان امام خمینی(ره)

براي دومين بار در يک هفته، پيوند همزمان کليه و پانکراس به يک بيمار ديابتيک و هشتادمين عمل پيوند کبد در سال 95 با موفقيت در بيمارستان امام به انجام رسيد.

گالري عکس
دکتر علي جعفريان، رييس بخش پيوند کبد بيمارستان امام بامداد روز جمعه 21 آبان 95 پس از پيوند همزمان کليه، پانکراس و کبد به دو بيمار در بيمارستان امام خميني(ره) گفت: خوشبختانه شبانگاه روز پنجشنبه 20 آبان 95 شرايطي فراهم شد تا در اتاق عمل شماره 1 بيمارستان امام خميني(ره) دو بيمار به طور همزمان براي دريافت پبوند به بيمارستان امام آورده شدند؛ بيماري که ديابتيک و داراي نارسايي کليه بود که همزمان پيوند کليه و پانکراس روي او انجام شد و بيمار ديگر، دچار نارسايي کبد بود و پيوند کبد روي او صورت گرفت که ما اين سه ارگان را از يک دهنده برداشت و به دو بيمار پيوند کرديم.
رییس بخش پیوند کبد بیمارستان امام در ادامه با اشاره به اينکه پانصد و بيست و پنجمين پيوند کبد در کل و هشتادمين پيوند کبد در سال 1395 به انجام رسيد افزود: ما به طور متوسط در ماه 10 پيوند دراتاق عمل يک بيمارستان امام انجام مي‌دهيم و خوشبختانه نتايج خيلي خوبي هم دارد. ميزان بقاي بيماران در يکسال اول پيوند معمولا بالاي 85 درصد است که مشابه مراکز خوب دنياست و ميزان بقاي بالاي 5 سال حدود 75 درصد است که چون پيوند در يک عده از بيماران پس زده مي شود يا بيماري اوليه عود مي کند و يا اينکه در بلند مدت دچار عوارض پيوند مي‌شوند و در نهايت باعث فوت بيمار مي‌شود اما عدد 75 درصد هم نزديک به عدد مراکز معتبر و تقريبا با آنها برابر است.
دکتر جعفريان گفت: من لازم مي دانم از همه همکارانم در گروه پيوند کبد بيمارستان امام و همچنين بيمارستان‌هاي ديگر دانشگاه که به ما کمک مي‌کنند تشکر کنم. در پيوند کبد در بيمارستان امام بيش از 20 پزشک متخصص، حدود 20 پرسنل اتاق عمل و حدود 30 نفر پرسنل بخش پيوند کبد و جراحي و ICU و 5 نفر هم در درمانگاه پيوند کبد پيگيري قبل و بعد از عمل بيمار را دارند که از همه آنها نيز قدرداني مي‌کنم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تهران با تاکيد بر اينکه حمايت و همراهي مسئولان بيمارستان امام در طول 15 سال گذشته باعث پيشرفت و توسعه پيوند شده است افزود: همچنين مسئولان محترم دانشگاه در طول سال‌هاي مختلف همراهي داشتند و کمک کردند ضمن اينکه وزارت بهداشت با حمايتي که از انجام پيوند در داخل کشور کرد، باعث شد که اين امکان فراهم شود که ما با يک دهم هزينه‌ها اين پيوند را در داخل کشور انجام دهيم.
دکتر جعفريان با بيان اينکه براي هر بيمار چيزي حدود 300 تا 400 هزار دلار هزينه مي‌شد تا به خارج از کشور اعزام شود گفت: الان بيماران با مبلغي حدود يک دهم در داخل کشور پيوند مي‌شوند که اين ميزان شامل هزينه‌هاي مستقيم و غيرمستقيم براي بيمار است وگرنه هزينه مستقيم بيمارستان يک بيستم خواهد بود. اگر همه هزينه‌ها را که شامل حمايت دولت و داروهاي تحت پوشش است را در نظر بگيريم با يک دهم هزينه به نتايج مشابه پيوند کبد در خارج مي‌رسيم.
وي با بيان اينکه سياستگذاري عاقلانه و زيرکانه وزارت بهداشت در طول 10 سال گذشته منجر به بي نيازي از اعزام بيماران براي پيوند به خارج شده افزود: اين کار در عين حال صرفه جويي ارزي قابل توجهي براي کشور داشته چون با پول اعزام يک بيمار، الان 10 بيمار در داخل پيوند مي‌شوند که اين يک ارزش افزوده است.
دکتر جعفريان ابراز اميدواري کرد مصوبه‌اي که بيمه‌ها را ملزم مي‌کند هزينه هتلينگ و داروي بيمار پيوندي را بپردازند اجرايي شود تا بيمارستان از محل بيماران پيوندي دچار ضرر نشود و هزينه‌هايي که مي‌کند به بيمارستان برگردد.
وي افزود: متاسفانه بيمارستان‌ها براي پيوند، ضرردهنده هستند به علت اينکه همه هزينه‌ها تامين نمي‌شود. اگر اين هزينه‌ها جبران شود فکر مي‌کنم جهشي ديگر در پيوند اعضا را شاهد باشيم.
وي با ابراز خرسندي از اينکه بيمارستان امام در شرايطي است که مي‌تواند پيوند همزمان قلب، ريه، کليه، پانکراس و کبد را انجام دهد افزود: اين قابليت در کشور تقريبا منحصر به فرد است به همين دليل از همه همکارانم تشکر مي‌کنم و اميدوارم بتوانيم آنچه وظيفه ما در قبال مردم است را به خوبي انجام دهيم.
دکتر فخار ديگر جراح تيم پيوند با بيان اينکه بر روي بيمار ديابتيک که دچار نارسايي کليه هم هست مي‌توان در شرايط خاص‌، همزمان پيوند کليه و لوزالمعده را انجام داد افزود: اينکار باعث مي‌شود هم ميزان بقاي بيمار و هم طول عمر پيوند کليه بهتر شده و بيمار ديگر نيازي به انسولين نداشته باشد البته در موارد معدود پيوند پانکراس در بيمارستان امام به تنهايي انجام مي‌شود اما اين دومين باري است که همزمان کليه و پانکراس به يک بيمار در اين بيمارستان پيوند شده و هر دو در همين هفته بوده است که حال بيمار قبلي خوب است و شرايط خوبي دارد البته الان در بيمارستان بستري است تا مطمئن شويم هر دو ارگان خوب کار مي‌کند.
تنظيم: مهدي گلپايگاني
عکس: جواد جعفري

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 64017
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

3 نظر برای این مقاله وجود دارد

new

new

78/10/11 - 00:00

باعث افتخار دانشگاه است

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
یکانه عظیم زاده

یکانه عظیم زاده

78/10/11 - 00:00

تمام معصولان عزیز خواهشمکنم دیابت ما را کلافه کرده بچه های کوچکها نظر ببکنیر یکانه عظیم زاده

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
محمد

محمد

78/10/11 - 00:00

سلام..من ۲۴ساله هستم..میخخوام یکی از کلیه های خودم رو اهدا کنم ب نیازمند .ولی نمیدونم از چه طریقی باید اقدام کنم ..اگه کسی میدونه کمکم کنید

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *