• تاریخ انتشار : 1400/10/13 - 19:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 546
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افتتاح مرکز کاهش آسیب گذری بهروزان در منطقه ۱۱ تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران

مرکز کاهش آسیب گذری بهروزان با حضور مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز بهداشت جنوب تهران، این مراسم روز دوشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۰ با حضور دکتر عباس مزینانی، مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت و معصومه سادات موسوی، کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدرضا سلمانی، رئیس و زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران و سکینه بدرلو، معاون اجتماعی و جمعی از مسئولان شهرداری منطقه ۱۱ برگزار شد.
دکتر مزینانی در این افتتاحیه به ۷ مرکز کاهش آسیب تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران اشاره کرد و گفت: در این مرکز حدود ۱۱ خدمت بر اساس شیوه نامه سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود که شامل سرنگ و سوزن است و برای کسانیکه هنوز در مصرف مواد تزریقی هستند و دومین مورد برنامه متادون تراپی است و پزشک مرکز برای افرادی که با ما همکاری کنند متادون تجویز می‌کند تا بتوانند تزریق خود را کنار بگذارند تا بتوانیم این افراد را کنترل کنیم و به درمان خوراکی روی‌آورند که درمان ایمن‌تری است و بتوانیم شیوع اچ ای وی و هپاتیت را در این افراد کنترل کنیم همچنین برنامه تست اچ ای وی برای این افراد انجام می‌شود و در صورت مثبت بودن نتیجه تست به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران ارجاع داده می‌شوند و درمان می‌گیرند.
وی در ادامه به بحث آموزش جنسی و واکسیناسیون هپاتیت B در این مراکز اشاره کرد و افزود: حدود ۵ سال است که دانشگاه علوم پزشکی تهران از محدود دانشگاه‌هایی است که در سطح کشور در این زمینه کاملاً فعال بوده و حتی درمان هپاتیت C و A در این مرکز برای مددجویان انجام می‌شود.
دکتر سلمانی هم گفت: برپایی این کانکس یک کار جمعی است تا بتوانیم به این افراد در جامعه کمک کنیم و در بحث مدیریتی، ما به‌تمامی اطلاعات شخصی این افراد دسترسی داریم که به چه نوع موادی اعتیاد دارند، کجا مستقر هستند، واکسیناسیون هپاتیت، کزار، آنفولانزا را به‌صورت رایگان انجام داده‌اند و کسانیکه به این مراکز مراجعه می‌کنند یک وعده غذایی ناهار و میان وعده داده می‌شود و مراجعان این مرکز می‌توانند روزانه استحمام داشته باشند و در این مرکز استراحت کنند.
وی در ادامه افزود: ما توانستیم سل را در این افراد کنترل کنیم و در صورت مثبت بودن بیماری اچ آی وی و سل به مراکز درمانی ارجاع داده می‌شوند و تا بهبودی کامل تحت درمان قرار می‌گیرند. در بحث پیشگیری از کووید هم بین مراجعان ماسک و محلول‌های ضدعفونی توزیع می‌شود و در این مسئله هم رهگیری بیماری و غربالگری انجام می‌شود.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران بر اطمینان مصرف روزانه متادون و ارائه خدمات روانشناسی در این افراد اشاره کرد و گفت: این مسائل خیلی مهم است و در این مراکز ما با دقت انجام می‌شود، متادون روش خوبی است تا مددجو بتواند کار کنند و فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند.
زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران هدف از ایجاد مراکز کاهش آسیب گذری را کاهش آسیب و شیوع هپاتیت، اچ آی وی، بیماری سل و بیماری‌های عفونی عنوان کرد و افزود: در این منطقه توانستیم این‌گونه بیماری رابین این افراد کاملاً کنترل کنیم.
وی در ادامه به ۲۴۰ پرونده فعال در این مرکز اشاره کرد که روزانه از خدمات این مرکز استفاده می‌کنند و در صورت داشتن مشکلات جسمانی ما این افراد را به پزشکان بدون مرز ارجاع می‌دهیم و خدمات درمانی را دریافت می‌کنند.
مرتضوی در پایان به فعالیت پزشک، روانشناس پرستار در این مراکز اشاره کرد و گفت: در این مرکز به‌صورت هفتگی کلاس‌های گروه‌درمانی با موضوعات مختلف برگزار می‌شود.

  • گروه خبری : مرکز بهداشت جنوب تهران ,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 203829
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *