• تاریخ انتشار : 1398/06/05 - 09:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 411
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران ازآغاز طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی (سراج) خبر داد

دکتر محمدرضا قیوم زاده رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران هدف از اجرای طرح سراج را افزایش شاخص بهره‌مندی عادلانه از خدمات سلامت روانی و مراقبت‌های اجتماعی بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت جنوب تهران، دکتر محمدرضا قیوم زاده با بیان اینکه اجرای این طرح از اول تیر 98 در منطقه 17 آغاز شده، طرح استقرار خدمات سلامت روان و مراقبت اجتماعی را معرفی کرد و گفت: با توجه به پیمایش ملی سلامت روان که در سال 1389-1390 انجام شد نشان داد که تقریباً از هر 4 نفر یک نفر دچار یک یا چند اختلال روان‌پزشکی است بااین‌حال دوسوم افراد مبتلا، از مداخلات بهداشتی درمانی بهره‌مند نمی‌شوند و یا فاقد کیفیت مطلوب هستند و همچنین اختلالات روان‌پزشکی هزینه زیادی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.
وی افزود: هدف این طرح افزایش شاخص بهره‌مندی عادلانه از خدمات سلامت روانی و مراقبت‌های اجتماعی است تا با افزایش سواد سلامت روان، اتخاذ رفتار روانی و اجتماعی پیشگیرانه و بهبود حفاظت مالی بیماران، شیوع اختلالات روانی و آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران خدمات این طرح را شامل بسته اول خدمات سلامت روانی اجتماعی پایه، بسته دوم خدمات تخصصی در قالب مرکز سلامت روان جامعه نگر و بسته سوم بسته اقدام جامعه عنوان کرد.
وی گفت: بسته اول شامل خدمات سلامت روان است و برای ارائه در خانه‌های بهداشتی، پایگاه‌های سلامت و مراکز سلامت جامعه تدارک دیده‌شده است. دراین بسته اختلالات روانی و عوامل خطر اجتماعی توسط مراقب سلامت غربالگری می شود و خدماتی چون ارجاع به پزشک، پیگیری‌، تشخیص و درمان اختلالات روانی و اختلالات شایع توسط پزشک عمومی انجام و  موارد مشکوک به سایکوز و مقاوم به درمان به سطح تخصصی ارجاع می شود. خدمات روانشناسی هم شامل آموزش چهره به چهره به بیماران معرفی‌شده از طرف پزشک عمومی، آموزش عمومی جمعیت تحت پوشش مرکز بهداشتی درمانی و ارجاع اجتماعی نیازمندان به مراکز معین است.
دکتر قیوم زاده، بسته دوم را شامل تشخیص، درمان و مراقبت از اختلالات سایکوز و بیماران ارجاع شده از پزشک عمومی است که در آن خدمات آموزش خانواده‌های بیماران، پیگیری بعد از دریافت خدمات، ویزیت در منزل، کاردرمانی و حمایت‌های اجتماعی را شامل می‌شود تا چرخه درمان بیماران کامل شود.
وی در ادامه بر اینکه بیش از 50 درصد علل مؤثر در ایجاد اختلالات روانی ریشه‌های اجتماعی محیطی دارد تأکید کرد و گفت: به همین منظور بسته سوم باهدف سازمان‌دهی همکاری‌های بین بخشی و مشارکت مردم در ارتقای سلامت روانی اجتماعی شهرستان طراحی‌شده است تا عوامل خطر اختلالات روانی کاهش یابد و حمایت‌های اجتماعی از افراد دارای اختلالات روانی افزایش و انگ اجتماعی کاهش یابد.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران این بسته را شامل دبیرخانه شورای اقدام جامعه اعلام کرد که در آن فرمانداری نسبت به وضعیت سلامت روان، پیامدها و عوامل مؤثر بر آن حساس شده و با همکاری مرکز بهداشت جنوب تهران تفاهم‌نامه‌ای را با ادارات شهرستان و نمایندگان مردم امضا خواهد کرد.
این دبیرخانه در فرمانداری ایجاد می شود تا با آموزش رابطان ادارات و سازمان ها، اقدامات همکاری بین ادارات را رتبه‌بندی و از برترین ها تقدیر می کند. همچنین روند مراقبت اجتماعی از بیماران دارای اختلالات روانی توسط ادارات تسهیل شده و پیام‌های ارتقای سلامت روانی و اجتماعی به صورت هماهنگ از طریق ادارات در اختیار فرمانداری و رابطان مردمی قرار می گیرد.
خبرنگار: نگار دیوبندی

  • گروه خبری : مرکز بهداشت جنوب تهران ,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 91337
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی