فاطمه فشندی نژاد: مدیران بحران باید با حضور در شیفت کاری از نزدیک نقاط قوت و ضعف را ببینند
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: یکی از دلایلی که داوطلب شدم این بود که حسرت میخوردم چرا زمان جنگ حضور نداشتم. همه برای کمک آمده بودند از پرستار و خدمات همه حضور داشتند و خوشحالم که بین چنین مردمی زندگی میکنم. مدیران بحران برای فهمیدن نواقص و کمبودها باید در شیفت کاری در بطن کار حضور پیدا کنند. همه کارهایی که انجام میدهیم برای ارائه خدمت به بیمار است و نمای خوب آنجایی است که خدمات خوب به بیمار بدهیم. ما مردم ایران در زمان بحران با هم خیلی هماهنگ هستیم. کرونا به ما یاد داد که قدر همدیگر را بدانیم. هر زمان که همه با هم برای انجام کاری بسیج میشوند، یعنی جنگ است.
لیلا بوژ آبادی: عملکرد ما در مواجه با بیماری کووید 19 در مقایسه با سایر کشورها خیلی خوب بود
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در تمام برنامههای جهادی که حضور داشتم هیچکدامشان بهاندازه بحران کرونا نگرانکننده نبود. وقتی مریضی فوت میشد خیلی ناراحتکننده بود و من فکر میکردم آیا تمام کارهای لازم را برای او انجام دادهام. تجهیز کردن کادر درمانی به وسایل حفاظت فردی جزو کارهای مهم است برای اینکه نگرانی نداشته باشند و باانگیزه بیشتر به کار خود ادامه دهند. به همکارانم و کادر درمان خسته نباشید و خدا قوت می گویم.
نجمه الملوک امینی: باید از بستر فضای مجازی استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: واحد ما رسالتش آموزش نکات بهداشتی و ارتقای سواد سلامت مردم است. بیماری کویید 19 با رفتار مردم ارتباط تنگاتنگ داشت. این بیماری روی شرایط اقتصادی و روانی مردم تاثیر زیادی داشت و ما در توصیه هایی که می کردیم باید تمام جوانب را می سنجیدیم. این بحران در کنار ناراحتی هایی که ایجاد کرد جربه های زیادی را به ما آموخت. در بحث سلامت استفاده بی رویه از فضای مجازی را توصیه نمی کنیم اما باید از این بستر استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم. به مردم توصیه می کنیم که آمار کووید 19 را در روز یک بار رصد کنند و همچنین قبل از آنکه پیامی را برای دیگران ارسال کنند از اعتبار علمی آن مطمئن باشند. باید مستندسازی را هدفمند انجام دهیم و این فرهنگ را ایجاد کنیم که مردم به مستندها مراجعه کنند.
سعیده ملا اسماعیلی: در بحران بیماری کووید 19 کادر درمان به چشم آمد
کمک پرستار بخش ICU بیمارستان امیراعلم در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در اوایل شیوع این بیماری شرایط خیلی سخت بود ولی تمام سعی خودم را کردم تا به ترسم غلبه کنم. قوت قلبی کارکنان زمانی بیشتر شد که بیمارستان مجهز به تمام وسایل حفاظت فردی موردنیاز شد و کمبود نداشتیم. خیرین در بیمارستان مکانی برای اسکان همراهان بیماران درست کردند و این بار کاری پرستاران و کمک پرستاران را خیلی کمتر کرد. ورود پرچم امام علی ابن موسیالرضا به بخش ICU برای ما خیلی روحیهساز بود. حس همدلی که بین کارکنان ایجاد شده بود خیلی زیبا و لذتبخش بود. ثبت این لحظات میتواند یک کتاب بزرگ تصویری باشد و به یادگار بماند. تبدیل وضعیت کاری برای نیروها میتواند یک قوت قلب و انگیزه باشد.
فاطمه دریغ گفتار: بیمارانی که ترس و نگرانیشان در مقایسه با سایر بیماران بیشتر بود روند بهبودشان کمتر بود
سرپرستار بخش جراحی اعصاب زنان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در ابتدای این بحران برای مواجهشدن با بیماران مبتلا به کرونا ترس خاصی در وجود همه بود ولی با رعایت کامل شیوهنامه بهداشتی و اصول برخورد با بیماران مبتلا توانستیم به ترسمان غلبه کنیم. عملکرد کادر درمانی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر شگفت انگیز بود همه بهصورت تئوری آگاهی داشتند ولی کسی بهصورت عملی با بیمار کرونایی مواجه نشده بود. تأکید و نظارت بر رعایت دستورالعملها باعث میشد کارکنان متوجه شوند که هیچ خطری تهدیدشان نمیکند. سرزدن رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه به کارکنان و تهیه وسایل موردنیاز باعث دلگرمی آنها میشد. بیمارانی که بیماری زمینهای خاص مثل دیابت داشتند بیشتر در معرض خطر بودند و همچنین استرس هم خیلی تأثیرگذار بود یعنی عملکرد کادر درمانی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر شگفتانگیز بود. همه باید دست در دست هم دهیم تا این بیماری را ریشهکن کنیم.
هاله عاشوری: ما داوطلب هستیم و همه خطرات را به جان خریده ایم و تا آخر خط هستیم؛ مردم رعایت و همکاری کنند تا این ویروس انتشار پیدا نکند
پرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: جو سنگینی به دلیل این بیماری در بیمارستان رخ داده بود چون در ابتدا با کمبود تجهیزات روبرو بودیم و همه ترسیده بودند. روحیه دادن به بیماران و همکارانم را وظیفه خودم می دانستم. کارشناس اتاق عمل هستم و داوطلبانه به همکاران و بیماران مبتلا به کرونا کمک می کردم. خانواده ام در جریان نبودند وبه آنها می گفتم من کلا اتاق عمل هستم و با بیماران کرونایی سرو کار ندارم. یکی از نکات خوب این ایام همدلی وهمکاری کارکنان و اساتید و حضور اساتید در بخش ها بود. حضور بچه های امام رضایی و پرچم امام رضا و پرچم امام حسین برای ما خیلی روحیه بخش بود.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران»
دکتر محمدحسین صادقیان: بعد از هر بحرانی باید نیروهای داوطلب دیده و حفظ شوند
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی گروه پزشک قانونی دانشکده پزشکی در گفت وگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: وظیفه ستاد فعالیتهای جهادی دانشگاه علوم پزشکی تهران ساماندهی مجموعهای از همه افراد داخل و خارج دانشگاه است که میخواهند به هر شکلی در محدوده تحت نظر دانشگاه فعالیتهای داوطلبانه انجام دهند. با کمک خدا در کمتر از یک هفته بعد از اعلام کرونا به نظم رسیدیم. داوطلب کسی است که هیچ توقع خاصی ندارد و کار دلی انجام میدهد و انگیزه مضاعفی برای جلو بردن کارها دارد. به معاونت فرهنگی دانشگاه نمره کیفی الف میدهم.
دکتر علی اسداللهی امین: اطلاعرسانی باید هوشمندانه انجام شود، نه ترس و استرس را زیاد کند و نه اینکه عادیسازی انجام شود
متخصص بیماریهای عفونی مجتمع بیمارستانی امیراعلم و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: مهمترین عامل در انتقال کرونا، تجمع در فضاهای سربسته بدون رعایت شیوهنامههای بهداشتی است. همکاران متخصص بیهوشی همکاری بسیار خوبی با ما داشتند. اولین افرادی که با بیماران مبتلا مواجه میشوند متخصصان عفونی هستند. درزمینه وسایل حفاظت فردی بیمارستان ما در وضعیت خوبی قرار داشت. برای کنترل بیماری چند کار ساده ازجمله شستن مداوم دستها با آب و صابون، استفاده از ماسک و لمس نکردن اعضای صورت بدون شستن دستها ضروری است.
شراره نورگستر: دعای خیرمردم بدرقه راه ما بود
پرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترس و نگرانی کادر درمانی پس از اطلاع رسانی ها کاهش پیداکرد. با آمدن شیوه نامه های بهداشتی که نشان می داد چه زمانی ماسک بزنیم و زمان تعویض لباس و گان را مشخص می کرد، آرامش به جمع ما برگشت. با افزایش آگاهی هایی که خود ما کارکنان پیدا کردیم و توانستیم به مبتلایان هم منتقل کنیم وضعیت بهداشتی شرایط بهتری پیدا کرد. دوران ویژه ای بود که ما را یاد دوران دفاع مقدس انداخت.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید-19»
رضا کوهخیل: رسانهها علاوه بر وظیفه آموزش و اطلاعرسانی، وظیفه دلگرم کردن و امید دادن به مردم را دارند
سرپرستار اتاق عمل جنرال بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه به اقدامات اين حوزه در آغاز بحران اشاره کرد و گفت: اگر حضور نیروی های جهادی و بسیج نبود ما نمی توانستیم این بیماری را مدیریت کنیم. کرونا در کنار اتفاق های ناخوشایندی که داشت اتفاق های خوشایندی مثل همدلی، هبستگی و تجربه را به همراه داشت. ما هرچه در توان داشتیم انجام دادیم وخیلی خوب توانستیم این بحران را مدیریت کنیم