محتوای خبری معاونت بین الملل

  • تاریخ انتشار : 1398/08/13 - 14:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 753
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تشریح گزارش پیشرفت برنامه عملیاتی معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل در شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه

شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه با ارائه گزارش پیشرفت برنامه عملیاتی معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل در سال 98 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در نشست روز شنبه 11 آبان 98، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، دکتر امید امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بین‌الملل، دکتر کوروش جعفریان، رئیس کالج بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدرضا خامی، مشاور عالی معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر رضا حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بین‌الملل، دکتر احمد اسماعیل‌زاده و دکتر الهه متوسلی، معاونان پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل و دکتر امیرحسین معماری، از مدیریت توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل حضور داشتند.
در آغاز، دکتر اسماعیل‌زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل برنامه عملیاتی این معاونت در سال جاری را تشریح و از نهایی شدن آیین‌نامه گرنت‌های بین‌المللی سازی دانشگاه به عنوان یکی از برنامه‌های سال 98 یاد کرد.
وی گفت: این آیین‌نامه در راستای بین‌المللی سازی پژوهش و ترغیب محققان برای نخستین بار با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه تدوین و در شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسید.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل گرنت‌های بین‌المللی سازی را شامل انتشارات بین‌الملل، ثبت اختراع بین‌المللی و موفقیت در تجاری‌سازی بین‌المللی، جذب منابع خارجی برای انجام تحقیقات و جذب دانشجوی پسادکتری بین‌الملل دانست و اظهار داشت: آیین‌نامه مذکور در نامه‌ای به واحدهای زیرمجموعه دانشگاه ابلاغ شده و در حال حاضر متقاضیانی برای جذب آن‌ها اقدام کرده‌اند.
دکتر اسماعیل‌زاده پویش اخذ گرنت از منابع خارجی را یکی دیگر از برنامه‌های این معاونت دانست و بیان داشت: کمپین Grant Writing از نیمه دوم سال 97 آغاز شد و در شهریور سال جاری نیز میزبان دومین گارگاه گرنت نویسی با حضور 20 عضو هیأت‌علمی دانشگاه بودیم.
وی با تأکید بر اینکه اعضای هیأت‌علمی حاضر در این کارگاه‌ها همگی از ایده نوشتن و اخذ گرنت از منابع خارجی برخوردار هستند، گفت: این در حالی است که هر سه ماه یکبار با حضور دکتر میرباقری، مدرس این کارگاه‌ها، شرکت‌کنندگان دعوت و با برگزاری نشستی، پروپوزال‌های آن‌ها تا اخذ گرنت بین‌المللی دنبال می‌شود.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری سومین کارگاه گرنت نویسی با حضور شرکت‌کنندگان جدید از دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه طی شش‌ماهه دوم سال جاری خبر داد و یادآور شد: تاکنون حدود 20 عضو هیأت‌علمی دانشگاه برای شرکت در این کارگاه ثبت‌نام کرده‌اند و به نظر می‌رسد پویش اخذ گرنت از منابع خارجی در حد انتظار به اهداف خود دست‌یافته است.
دکتر اسماعیل‌زاده با بیان اینکه معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل همچنین در راستای فعال‌سازی مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های دانشگاه در حیطه بین‌الملل و ارزشیابی آن‌ها نیز گام‌هایی برداشته است، افزود: تعیین رابط یا معاون بین‌الملل در این مراکز، انجام مکاتبات به منظور ارائه برنامه عملیاتی بین‌المللی سازی پژوهش براساس معیارهای اعلام شده و برگزاری نشست‌های فصلی با رابطان و معاونان بین‌الملل این مراکز از جمله اقدامات انجام شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون 18 مرکز تحقیقاتی دانشگاه نسبت به ارائه برنامه عملیاتی بین‌المللی سازی پژوهش اقدام کرده‌اند که امیدواریم با تکیه بر اطلاع‌رسانی و مکاتبات صورت گرفته شاهد همکاری هر چه بیشتر این مراکز باشیم. 
دکتر اسماعیل‌زاده افزود: با همین رویکرد بخش پژوهش وب‌سایت انگلیسی دانشگاه به معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل تفویض شد که قسمت مهمی از اطلاعات مورد نظر برای آن به مراکز تحقیقاتی مربوط می‌شود.
وی ادامه داد: تا به حال 50 مرکز تحقیقاتی دانشگاه براساس فرم ارسالی برای اعلام محتوای صفحه خود، اطلاعاتی را در اختیار این معاونت قرار داده‌اند ضمن اینکه قرار است صفحات آن‌ها به وب‌سایت مراکز تحقیقاتی مربوطه لینک شود.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل بخش بعدی صحبت‌های خود را به ارائه توضیحاتی در خصوص آیین‌نامه دکترای تخصصی استاد محور برای دانشجویان بین‌المللی که نیمه دوم سال گذشته به تصویب وزارت بهداشت رسید، اختصاص داد.
وی با اشاره به علاقه‌مندی مراکز تحقیقاتی دانشگاه برای جذب دانشجویان دکترای تخصصی استاد محور، گفت: اطلاعات افراد واجد شرایط پذیرش این گروه از دانشجویان برای درج در وب سایت انگلیسی باید در اختیار معاونت آموزشی پردیس بین‌الملل قرار گیرد. 
دکتر اسماعیل‌زاده تصویب دستورالعمل جذب داوطلبان بین‌الملل پسادکترا (Post Doctorate) با رویکرد تحقق اهداف نقشه علمی دانشگاه در حوزه فعالیت‌های آکادمیک و به منظور توسعه زیرساخت‌های منابع انسانی پژوهشی را نیز در مجموع برنامه‌های سال 98 این معاونت قرار داد و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون پژوهشگر بین‌الملل پسادکترا جذب نکرده و دستورالعمل مذکور با هدف تسهیل شرایط پذیرش این متقاضیان تدوین شده است. 
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل همچنین از آماده‌سازی آیین‌نامه استاد راهنما و مشاور بین‌المللی خبر داد و تصریح کرد: این آیین‌نامه که می‌تواند جهشی در انتشارات بین‌المللی و افزایش تعداد استناد به مقالات دانشگاه را رقم بزند، در شرف تصویب و ابلاغ به واحدهای زیرمجموعه است.
وی افزود: همکاران دانشکده‌های بهداشت و فناوری‌های نوین پزشکی به عنوان مجموعه‌های پایلوت برای اجرای این برنامه در کنار تعدادی از مدیران حوزه بین‌الملل دانشگاه آیین‌نامه استاد راهنما و مشاور بین‌المللی را مطالعه و دیدگاه‌های خود را مطرح کرده‌اند ضمن اینکه در انتظار اعلام نظر نهایی معاونان پژوهشی و آموزشی دانشگاه هستیم. 
دکتر اسماعیل‌زاده در ادامه با اشاره به همکاری‌های شکل گرفته با دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه به منظور راه‌اندازی دفتر انتقال فناوری، اظهار داشت: این تعامل با رویکرد یافتن بازار خارجی برای محصولات تولیدی دانشگاه در دست انجام است.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با بیان اینکه دکتر طباطبایی، معاون بین‌الملل دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی به عنوان نماینده این معاونت با دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه همکاری می‌کند، گفت: در بخش پژوهش وب‌سایت انگلیسی دانشگاه نیز قسمتی به نوآوری‌ها و ابداعات با هدف معرفی محصولات دانشگاه اختصاص یافته است.
وی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص الگوی بین‌المللی سامانه پژوهشیار انگلیسی و تلاش‌های صورت گرفته برای اجرای این الگو ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه کرد و افزود: بانک اطلاعاتی گرنت‌هایی بین‌المللی نیز هر شش ماه یکبار توسط این معاونت به‌روزرسانی می‌شود تا در صورت علاقه‌مندی همکاران به جذب گرنت‌های بین‌المللی، اطلاعات موجود مسیر آن‌ها را هموار کند.
دکتر اسماعیل‌زاده در پایان جذب منابع از شرکت‌ها به منظور بین‌المللی سازی پژوهش و تدوین اساسنامه ایجاد مرکز تحقیقاتی مجازی مشترک را از دیگر برنامه‌های این معاونت دانست که تلاش می‌شود تا پایان سال جاری اقداماتی به منظور اجرای آن‌ها صورت گیرد.
سپس حاضران به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز ضمن تشکر از تلاش‌های معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل، بر اهمیت درگیر شدن هر چه بیشتر مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های دانشگاه با مقوله بین‌المللی سازی تأکید کرد.
وی انجام برنامه‌ها و فعالیت‌های مشترک با مراکز علمی و دانشگاه‌های خارج از کشور در این مسیر را ضروری عنوان کرد و گفت: مقوله راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی مشترک به ویژه با کشورهایی که از سطح بالاتری برخوردارند، مورد توجه قرار دارد.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در صورت نبود فضای فیزیکی برای راه‌اندازی این مراکز می‌توان به شکل مجازی مراکز تحقیقاتی را به یکدیگر مرتبط و اقدام به همکاری‌های مشترک بین‌المللی کرد.
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکس: آرشیو
  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 94035
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی