محتوای خبری معاونت پژوهشی

  • تاریخ انتشار : 1398/10/15 - 15:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 472
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دوازدهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

دوازدهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان روش های نوین توالی یابی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز چهارشنبه  11 دی سال جاری دوازدهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان: روش های نوین توالی یابی با حضور استادان و پژوهشگران در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.
سخنران این جلسه دکتر محسن بدل زاده، دکترای رشته زیست شناسی‌ سلولی و مولکولی و پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بود  که در ابتدا با اشاره به  تعیین توالی مولکول های زیستی از جمله پروتئن و RNA، تاریخچه مفصلی از تعیین توالی DNA تا قبل از ظهور توالی یابی نسل نو (NGS) در سال ۲۰۰۴ ارائه داد.
او گفت: از روش های مهم تعیین توالی DNA دو روش توالی یابی با تجزیه مواد شیمیایی ماکسام-گیلبرت و روش ختم زنجیره سنگر مهمتر و پرکاربردتر از روش های دیگر بود، اما به دلیل راحتی کار با روش سنگر این روش به عنوان روش اصلی توالی یابی DNA از دهه ۱۹۸۰ تا دهه ۲۰۰۰ (همراه با بهینه سازی های انجام شده برای این روش) انتخاب شد و در پروژه ژنوم انسان نیز به کار گرفته شد، دکتر بدل زاده بیان کرد: روش های پیش از ظهور NGS در سال ۲۰۰۴ به عنوان نسل اول تعیین توالی نام گرفته است.
او افزود: نسل دوم تعیین توالی DNA با ابداع روش پایروسکوئنسینگ شروع شد و به تدریج بهبودهای مختلفی در نحوه تکثیر و توالی یابی DNA ایجاد شد و پلتفرم های مختلفی ایجاد شد که می توان از 454 Life Science، Illumina، Ion Torrent و SOLiD‌ نام برد. سه پلتفرم اول از روش تکثیری emulsion PCR یا Bridge PCR و توالی یابی sequencing by synthesis بهره می برند و پلتفرم آخر از روش sequencing by ligation‌ استفاده می کند.
پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در نهایت در مورد نسل سوم تعیین توالی صحبت کرد و گفت که در این نسل بخش تکثیر DNA حذف شده و بهبود روش های تشخیص توالی یابی، پیشرفت کرده است و از جمله این روش ها می توان روش SMRT، Helicos، Nanopore‌ و توالی یابی به کمک میکروسکوپ الکترونی TEM را  نام برد.
در پایان جلسه استادان و پژوهشگران حاضر در جلسه در مورد روش های NGS‌ در کلینیک به منظور تشخیص و تایید بیماری های ژنتیکی بحث و گفتگو کردند.
 

عکس و  خبر: الناز واحدی

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 96781
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي