• تاریخ انتشار : 1398/01/21 - 19:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2009
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

برگزاری اولین جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل دانشگاه در سال 98 با موضوع بررسی چگونگی کمک رسانی و کاهش عوارض بحران سیل در استان خوزستان

دکتر رضایی در جلسه کمیته دانشگاهی پدافند غیرعامل گفت: ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه، مسئولیت کمک رسانی به سیل زدگان را بر عهده گرفت.

گالری عکس

این جلسه روز چهارشنبه 21 فروردین 1398 در دفتر معاونت درمان دانشگاه برگزار شد. و در آن معاونان پشتیبانی، آموزشی، تحقیقات و فناوری، درمان، بهداشت، فرهنگی و اجتماعی و مدیران روابط عمومی، آمار و فناوری اطلاعات، حراست و امور پرستاری، مرکز مدیریت حوادث و پدافند غیر عامل دانشگاه و همچنین نماینده دانشگاه علوم پزشکی اهواز، رئیس بسیج جامعه پزشکی،نمایندگانی از معاونت غذا و داروی دانشگاه وداروخانه های بیمارستانی، دبیر ستاد فعالیت های جهادی و مدیر فرهنگی دانشگاه، مدیر درمان معاونت درمان، قائم مقام و مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشت حضور داشتند. 

دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، در این جلسه با اشاره به بحران سیل در برخی استان های کشور گفت: پیرو ابلاغ وزیر محترم کشور و انتخاب استان تهران به عنوان یکی از استان های معین استان خوزستان و همین طور پیرو تصمیم جلسه استانداری در تاریخ 17 فروردین 98 مبنی بر اعزام تیم ارزیابی متشکل از نمایندگان دستگاه های ذیربط به مناطق سیل زده استان خوزستان، من به نمایندگی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی روز یک شنبه 18 فروردین 98 به این استان  سفر کردم. 
وی در خصوص وضعیت فعلی استان خوزستان افزود: من بلافاصله در بدو ورود به استان خوزستان با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اهواز دیدار کردم. موضوع مهم و نگران کننده اصلی در خصوص پیش بینی بارش های آتی است. با توجه به این که حدود 97 درصد ذخایر سدهای اصلی استان پر شده و  همچنان از بارندگی های قبل آب از مناطق بالادست در حال سرریز شدن به سوی منازل و مزارع مردم است و از سویی ورودی این آب ها بیش از ظرفیت فعلی رودخانه هاست باید بر اساس تصمیم ستاد بحران، مردم مناطقی که در معرض خطر هستند مخصوصا در نواحی سد کرخه (حدودا 400 هزار تن در خطر سیل هستند) به مکان های امن انتقال یابند و این موضوع با مخالفت هایی از سوی مردم مواجه شده است. اردوگاه هایی در مراکز نظامی ( سپاه و ارتش) و پایگاه های راهیان نور با امکانات قابل قبولی برای اسکان موقت مردم فراهم شده است. 
خوشبختانه در حوزه بهداشت و درمان کارها به خوبی مدیریت می شود. بیمارستان سوسنگرد تخلیه شد و بیماران به مراکز دیگر انتقال یافتند. انضباط خوبی در تیم های بهداشتی و درمانی حاکم بود. همه یونیفرم های مشخص دانشگاه را به تن داشتند تا از سایر ارگان ها قابل شناسایی باشند. یکی از نیازهای اصلی مردم منطقه به پزشک عمومی است. همچنین داروهای ضروری که مردم از قبل استفاده می کردند از اولویت های تامین دارویی است. دو نیاز اساسی در حوزه بهداشت و درمان در صورت پیچیده تر شدن شرایط، نیاز به نیروی انسانی و وحدت رویه بخش های مختلف دانشگاه برای هدایت کمک ها به نحو مطلوب به مردم عزیز استان خوزستان  و هماهنگی جهت کاهش آسیب های ناشی از سیل به مردم منطقه است. 
مثلث ارتباطی ستاد هدایت وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اهواز و دانشگاهعلوم پزشکی تهران به خوبی برقرار است. 
و من مستقیما با مسئولین دانشگاه اهواز هر روز در ارتباطم و از نزدیک در جریان نیازهای واقعی مناطق سیل زده این استان قرار می گیرم.
معاون درمان دانشگاه در پایان گفت: ستاد هدایت عملیات بحران دانشگاه، مسئولیت کمک رسانی به سیل زدگان را بر عهده گرفته است.

دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، مدیریت متمرکز در شرایط بحران را موضوعی بسیار مهم خواند و گفت: تیم های اعزامی دانشگاه به منطقه باید به گونه ای اعزام شوند که تنها یک کوله پشتی شامل نیازهای اولیه و غذا و لوازم ض1روری خود را به همراه داشته باشند. و نحوه اعزام نیرو باید کاملا مشخص و با هماهنگی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اهواز باشد. 
وی با ابراز نگرانی از وضعیت آب آشامیدنی مناطق سیل زده افزود: با توجه به عوارض ناشی از بحران سیل مردم نیاز به کارشناسان بهداشت محیط، بهداشت روان و گروه بیماری ها امری مهم و ضروریست و باید در این خصوص اقدامات علمی و اورژانسی انجام دهیم.

دکتر موسوی که به نمایندگی از دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این جلسه حضور داشت، گفت: از تاریخ بازدید دکتر رضایی از منطقه تا امروز سطح خشکی کمتر شده و اکثر روستاها تخلیه شده اند. قریب به 40 هزار تن در اردوگاه های اسکان موقت مستقر شده اند و تعدادی از مردم نزد اقوام خویش رفته و تنها عده ای از جوانان برای کمک مانده اند. مشکل اینجاست که تاریخ پایان حادثه سیل مشخص نیست.  گسترش آب در شهرها و روستاهای استان خوزستان ادامه دارد. این در حالی است که هواشناسی سامانه بارشی دیگری را در هفته آینده پیش بینی کرده و منطقه دیگر قادر به تحمل بارش های جدید نیست. 
از طرفی کارکنان حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز 10 روز است به صورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به مردم آسیب دیده هستند و نیاز به یک استراحت 2 تا 3 روزه دارند تا برای بحران بعدی آماده کنند و از این جهت ما نیاز به حمایت دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران داریم. 
همچنین مشکل هجوم بیماری های بعداز بحران سیل به ویژه در زنان و کودکان موضوعی است که باید برای آن چاره اندیشی شود. 

دکتر بیگلر معاون پشتیبانی دانشگاه، نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت دسترسی به اطلاعات صحیح از مناطق سیل زده گفت: در روزهای نخست بحران به دلیل نداشتن اطلاعات دقیق از نیازهای مردم مناطق سیل زده نمی شد اقدام موثری انجام داد. 
وی با اشاره به پویش دانشگاهیان برای حمایت از سیل زدگان افزود: اعضای هیئت رئیسه،اعضای هیئت علمی و همچنین سایر کارکنان دانشگاه که مایل به مشارکت در این پویش هستند یک روز از حقوق خود را برایکمک به مردم مناطق سیل زده اهدا می کنند. از طریق این کمک های نقدی به صورت متمرکز از طریق ستاد دانشگاه و داروخانه ی13 آبان با نازل ترین قیمت اقلام دارو و وسایل بهداشتی مورد نیاز مردم منطقه با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز خریداری و به ایشان تحویل داده می شود. هدف این است که حداکثر بهره برداری را برای کمک به مردم خوزستان انجام دهیم. حتی در خصوص لجستیک کارها نیز با دکتر رستمیان هماهنگی هایی انجام دادیم. 
وی در خصوص تامین نیروی انسانی به استان خوزستان گفت: بهترین راهکار برای صرفه جویی در منابع به پیشنهاد من این است که با خود نیروهای بومی استان خوزستان قراردادهای کاری یک ماهه منعقد شود و تامین مالی آن به عهده دانشگاهعلوم پزشکی تهران باشد. 

دکتر درگاهی رئیس بسیج جامعه پزشکی نیز با حضور در این جلسه گفت: ما تعدادی نیروی داوطلب هم از کارکنان و هم ا بازنشستگان دانشگاه اعم از پزشک و غیر پزشک داریم که همکاری بسیار خوب و داوطلبانه ای دارند و آمادگی داریم که آن ها برای همکاری با ستاد هدایت دانشگاه معرفی کنیم. 

دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، با اشاره به اهمیت نحوه کمک رسانی به استان خوزستان گفت: باید به صورت مجتمع و متمرکز این امدادها انجام شود و از پراکنده کاری باید بپرهیزیم. همه اقدامات باید با محوریت ستاد دانشگاه انجام شود. 

دکتر رستمیان معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه حضور همگی اعضای کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه در این جلسه را مبارک خواند و گفت: این موضوع پیام خوبی برای دانشگاه علوم پزشکی اهواز است و به خوبی نشان می دهد، چقدر مسئله کمک رسانی مطلوب به مردم استان خوزستان برای دانشگاه اهمیت دارد. همه ما اینجا هستیم تا جایی که ضرورت دارد وارد صحنه شویم. درست مثل زمان جنگ، همه می خواهند داوطلبانه برای مردم مناطق سیل زده کاری انجام دهند. ولی باید این اقدامات سازمان دهی شود. امیدوارم خدا کمک کند وظیفه امان را به درستی انجام دهیم. 

دکتر رضایی مدیر حراست دانشگاه، نیز بر اهمیت آگاهی از وضعیت دقیق منطقه برای کمک رسانی بهتر و جلوگیری از به هدر رفت منابع تاکید کرد. 

دکتر پارساپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، با اشاره به استقبال گرم اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه از پویش دانشگاهیان برای حمایت از سیل زدگان استان خوزستان گفت: جدا از میزان کمک همکاران، این اقبال همگانی نشانگر همراهی بسیار خوب دانشگاهیان است. البته اکثر افراد از کانال های مختلفی در حال کمک رسانی هستند. متاسفانه در سیل هر چه پیش می رویم بحران جدی تر می شود و باید در حوزه اطلاع رسانی بکوشیم تا مردم از اهمیت و وخامت موضوع مطلع شوند.همچنین باید تقسیم کار شود و باید مشخص کرد چه بخشی از کار به عهده درمان، بهداشت و پشتیبانی است. 
وی همچنین از راه اندازی سامانه ثبت نام در پویش اعلام آمادگی نیروهای انسانی دانشگاه برای مشارکت در زمینه های مختلف خدمت رسانی به مناطق سیل زده استان خوزستان با همکاری مدیریت آی تی دانشگاه خبر داد. 

دکتر فرزاد نژاد که به نمایندگی از معاونت غذا و داروی و داروخانه 13 آبان در این جلسه حضور یافت در خصوص تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز مناطق سیل زده استان خوزستان اعلام آمادگی کرد. 

دکتر ورعی مدیر امور پرستاری دانشگاه گفت: ثبت نام از داوطلبین گروه پرستاری دانشگاه در حال انجام است و ساعت 7:30 امروز اولین تیم پرستاری ما وارد اهواز شد. ما نیاز به پروتکل تریاژ در شرایط بحران داریم و باید حتما به افراد پیش از اعزام موارد مهم آموزش داده شود. 

دکتر باقرزاده دبیر ستاد فعالیت های جهادی و مدیر فرهنگی دانشگاه، با اشاره به اعزام تیم های تخصصی به مناطق آق قلا و پل دختر گفت: لیستی از داوطلبین برای حضور در مناطق سیل زده را برای هدایت نیروی انسانی به منطقه در اختیار ستاد دانشگاه می گذاریم. 
خوشبختانه اقداماتی که از طریق معاونت اجتماعی و با همکاری اعضای هیئت رئیسه، اعضای هیئت علمی و سایر کارکنان دانشگاه برای کمک به مناطق سیل زده استان خوزستان در حال انجام است موید کار تیمی خوبی است که در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با نیت خیرخواهانه در حمایت از آسیب دیدگان سیل اخیر شکل گرفته است. 
دکتر ذنوبی دبیر کمیته امداد ونجات مرکز مدیریت حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه، در این جلسه در خصوص استاندارد های جهانی امداد و نجات در شرایط بحران توضیحاتی داد و گفت: وقتی صحبت از بحران است از موضوعی با عنوان تیم واکنش سریع یا DMAT سخن به میان می آید. این تیم در تمام جهان زیر نظر وزارت بهداشت است و البته در کنار آن تیم های دیگری نیز تعریف می شود. مهمترین وظیفه تیم DMAT ارائه خدمات به مردم آسیب دیده ظرف مدت 72 ساعت است. 
استاندارد خدمتی تیم واکنش سریع این است که باید به 250 بیمار در یک روز خدمت بدهد. امروزه در دنیا برنامه ریزی تیم DMAT به سمتی می رود که بتواند خدماتی که در مراکز بهداشتی درمانی قابل ارائه است را تامین کند. 
وی با تاکید بر اهمیت موضوع آموزش تریاژ در شرایط بحران به تیم های درمانی اعزامی گفت: تریاژ در بحران با تریاژ  بیمارستانی بسیار متفاوت است و حتی تریاژ در زلزله با تریاژ در سیل فرق دارد. 
دکتر ذنوبی با اشاره به تشکیل اولین تیم واکنش سریع دانشگاه در سال 1390 گفت: این تیم با نام توسن آغاز به کار کرد و به قدری عملکردش خوب بود که به سرعت مورد استقبال وزارت بهداشت نیز قرار گرفت. این تیم نیاز به یک هسته مرکزی دارد که حتما باید در تشکیلات سازمانی جایگاهش تعریف شود تا با تغییر مدیران این تیم از بین نرود. و مدام به روز رسانی شود که در مواقع بحران موثر واقع شود. 

دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در این جلسه تاکید کرد: امیدوارم به این باور در کشور برسیم که همه واقعیت ها را به مردم بگوییم تا بتوانند بحران ها را به درستی درک و در جهت رفع آن به مسئولین  و دستگاه های ذیربط کمک کنند.  مشکلات همیشه مثل هم است و مثل هم تکرار می شود. بنابراین نیاز داریم تیم بحران هم در ستاددانشگاه و هم در تمامی بیمارستان ها تشکیل دهیم. 

دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، از امکان ایجا تله مدیسین در پایگاه های مستقر دانشگاه در مناطق سیل زده خبر داد و گفت: از این طریق کادر درمانی اعزامی می توانند به صورت آنلاین و تنها از طریق تلفن همراه خود با اساتید دانشگاه در ارتباط باشند.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 86378
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو