• تاریخ انتشار : 1395/03/04 - 13:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1429
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول سلامت و روسای بیمارستان‌های آموزشی تابعه

دکتر تهرانی در نشست مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت و روسای بیمارستان‌ها بحث حقوق شهروندی و ادب پاسخگویی به ارباب‌رجوع را موضوع روز خواند و بر صیانت از حقوق شهروندی تأکید کرد.

گالری عکس

در این نشست که روز دوشنبه 3 خرداد 95 با حضور رییس دانشگاه برگزار شد، اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت و روسای بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
ž ابتدا دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه گزارشی از دور دوم اعتباربخشی ملی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد و گفت: آغاز اعتباربخشی بیمارستان‌های دانشگاه هفت بهمن 93 بود و تفاوت دور دوم با دور اول اعتباربخشی در این بود که در دور اول ارزیاب ارشد فقط مدیریت کل گروه ارزیابی را عهده‌دار بود درحالی‌که در دور دوم دو ارزیاب ارشد تحت عنوان ارشد مدیریتی و بالینی حضور داشتند و محورهایی را شخصاً ارزیابی می‌کردند. ارزیاب ارشد مدیریتی، محورهای مدیریت و رهبری، بهبود کیفیت، هدایت یکپارچه سازمانی و تعدادی از کمیته‌های بیمارستانی را ارزیابی می‌کرد و ارزیاب ارشد بالینی، اورژانس، حقوق‌گیرنده خدمت، ایمنی، هدایت یکپارچه بالینی و تعدادی از کمیته‌های بیمارستانی را مورد ارزیابی قرار می‌داد. دور دوم اعتباربخشی در تاریخ 11 مهر 94 به پایان رسید.
ž وی همچنین با اشاره به نتایج ارزیابی‌های دور دوم اعتباربخشی در بخش‌های خصوصی و دولتی گفت: در بررسی‌های انجام‌شده به این نتیجه رسیدیم که در چهار محور اورژانس، حقوق‌گیرنده خدمت، ایمنی وخصوصا بهبود کیفیت نیاز است فعالیت بیشتری در جهت ارتقاء صورت پذیرد.
ž مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان بابیان این‌که دور سوم اعتباربخشی پیش روست افزود: پیش‌نویس سنجه‌های اعتباربخشی برای بیمارستان‌ها ارسال‌شده است و تا 10 خرداد 95 نظرات به وزارت بهداشت اعلام می‌شود. سه بیمارستان بهارلو، روزبه و امیرالمؤمنین(ع) (درمجموع 21 بیمارستان کل کشور) به‌عنوان پایلوت دور سوم انتخاب‌شده‌اند.
وی همچنین به برخی از ویژگی‌های دور سوم اعتباربخشی ازجمله ادغام کلیه ارزیابی‌ها اعم از انواع گواهینامه‌های بیمارستان دوستدار ایمنی، دوستدار کودک، الحاق برخی برنامه‌های ارزیابی که ماهیتاً قابل ادغام نبودند ولی حداقل همزمانی را در برنامه‌ها با اعتباربخشی دارند، تأثیر ارزیابی مستمر معاونت درمان دانشگاه‌ها در گواهینامه پایان دوره و ارزیابی توسط موسسه‌ای با ماهیت غیردولتی و ... اشاره کرد.
ž
ž احترام به حقوق شهروندی احترام به خوداست
ž دکتر تهرانی رییس دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات دانشگاه بابیان این‌که در جامعه ما بحث حقوق شهروندی و ادب پاسخگویی به ارباب‌رجوع بحث روز است و در فرهنگ و ادب ما بسیار به آن توجه شده است افزود: شیوه زندگی پیامبر اکرم (ص)، ائمه معصومین (علیهم‌السلام) و آیات قرآن مجید و اخبار و احادیث سرشار از حقوق شهروندی همسایه، نزدیکان و نیازمندان است. ما استخدام‌شده‌ایم تا گوشه‌ای از مشکلات مردم را حل کنیم اما وقتی وارد کار می‌شویم گوئی رسالتمان را فراموش می‌کنیم و تدریجاً به دنبال کشف حقوق خود از نظام می‌افتیم و این تفکر زمینه‌ساز کم توجهی به ارباب‌رجوع و سرازیر شدن اشکالات می‌شود. دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکزی که آموزش و پژوهش اصلی‌ترین گزاره مسئولان آن هست می‌تواند الگوی رفتاری مناسبی برای دانش‌پژوهان باشد، خصوصاً اگر اساتید دانشگاه‌ها با آگاهی از این موقعیت بی‌نظیر اثرگذاری، فضائل اخلاقی و رفتاری را مدبرانه و حکیمانه در دسترس نسل جوان قرار دهند.
ž وی با اشاره به ارزیابی دوم که در دی و بهمن 94 انجام شد گفت: اکثریت واحدها خوب درخشیدند. در مقایسه‌ای که به‌عمل‌آمده واحدهای برتر در حوزه معاونت‌ها، معاونت غذا و دارو، در حوزه دانشکده‌ها، دانشکده دندانپزشکی، در حوزه شبکه‌های بهداشتی، شبکه بهداشت و درمان شهرری و در حوزه بیمارستان‌ها، بیمارستان سینا اعلام شدند که از طرف ریاست دانشگاه موردتقدیر قرار خواهند گرفت. در حال حاضر اقدامات مشابه و موازی در راستای صیانت از حقوق شهروندی در دانشگاه در دست اجراست (تعهد حرفه‌ای، اخلاق حرفه‌ای، طرح تعالی حرفه‌ای و صیانت از حقوق شهروندی) که پیام مشترک همه آن‌ها انجام‌وظیفه توأم با مهرورزی است و به نظر می‌رسد طرح پیشنهادی می‌تواند این پیام مشترک را محقق سازد.
ž دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه با اشاره به اقداماتی که در سطح کشور در خصوص کمبود تخت‌های بیمارستانی در حال انجام است، گفت: ما نیاز به اطلاعات درست و دقیق داریم و یکی از این اطلاعات ضروری موردنیاز مربوط به ارجاعات بین بیمارستانی است، بعضی از ارجاعات توسط ستاد هدایت دانشگاه انجام می‌شود که اطلاعات آن‌ها به‌درستی ثبت می‌شود ولی از همه مراکز می‌خواهیم در صورت اقدام به ارجاع بین بیمارستانی حتماً اطلاعات مربوطه را با ستاد هدایت دانشگاه مکاتبه کنند. همچنین در صورت ارجاع بیمار از بیمارستان کوچک‌تر به بیمارستان بزرگ‌تر پس از انجام اقدامات درمانی روی بیمار، باید بیمارستان مبدأ پذیرای بیمار ارجاعی از بیمارستان مقصد باشد تا همیشه امکان ارائه این خدمات فراهم باشد.
ž وی همچنین با اشاره به تفاهم‌نامه دانشگاه با دو بیمارستان خصوصی امیرالمونین و صدیقه زهرا گفت: این تفاهم‌نامه که در قالب طرح تحول سلامت با بیمارستان‌های خصوصی قابل انعقاد است امکان خوبی است که مراکز دولتی در مواقعی که با کمبود تخت مواجه هستند بتوانند از پتانسیل تخت‌های خالی بیمارستان‌های خصوصی طرف قرارداد بهره‌مند شوند.
žدر پایان دکتر توکلی معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه با ارائه گزارش بودجه 95 و مقایسه آن با بودجه 94 به بررسی وضعیت مالی منتهی به اسفندماه 94 بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش دانشگاه پرداخت.
ž همچنین در ادامه گزارش دکتر توکلی با توجه به سؤالات بیمارستان‌ها در مورد نسبت مبالغ کارانه‌های هیئت‌علمی و کارکنان به‌کل جزء حرفه‌ای واصله و همچنین به‌کل درآمد بیمارستان بحث و تبادل‌نظر شد.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه با اشاره به تصمیمات اخیر در خصوص بیمارستان یاس گفت: قرار است بیمارستان جامع زنان میرزا کوچک خان بازسازی شود و پس از انتقال کارکنان و کاردرمانی دانشگاه به این مرکز، بیمارستان یاس طبق تفاهم‌نامه‌ای به بخش خصوصی واگذارشده تا پس از مدت مشخصی این بیمارستان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گیرد.
وی همچنین از زحمات دکتر اسفندبد سرپرست اسبق بیمارستان یاس تقدیر کرد و دکتر محقق را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست جدید و عضو هیئت‌رئیسه بیمارستان یاس به حاضرین معرفی کرد./ق
عکس و خبر: باهو 
ž
ž
ž
ž
ž
ž

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 60461
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو