• تاریخ انتشار : 1397/07/11 - 12:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3700
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه کارگاهی تهیه نقشه خطر مبتنی بر GIS

سومین جلسه کارگاه آموزشی تهیه نقشه خطر مبتنی بر GIS در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.

سومین جلسه کارگاهی  'تهیه نقشه خطر مبتنی بر GIS  دو شنبه 9 مهر 97 در سالن اجتماعات معاونت درمان با حضور دبیران و نمایندگان محترم مدیریت خطر حوادث وکمیته پدافند غیرعامل بیمارستان ها و شبکه های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
 در این جلسه دکتر کریم نیا و مهندس رستمي از سازمان پدافند غیر عامل کشور و مهندس ملکی و رستگاری از پدافند غیرعامل وزارتخانه و مهندس نصری مسئول حفاظت IT دانشگاه حضور داشتند.
دکتر ذنوبی رییس مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیر عامل دانشگاه ضمن معرفی نسخه جدید دستورالعمل پدافند غیرعامل وزارت متبوع در خصوص ساختار سازمانی جدید و کارگروه ها توضیحاتی داد و بر اهمیت آموزش صحیح و دقت در امنیت و نگهداری نقشه های تهیه شده دبیران جهت استفاده روسا و مدیران مراکز بهداشتی درمانی تاکید کرد.
وی در ادامه گفت: کارگروه آمار و فناوری اطلاعات (IT) باید، بستر لازم را در سرور های دانشگاه برای امنیت داده های جمع آوری شده فراهم کند تا از بارگزاری در سایت های خارجی اجتناب شود.
سپس دکتر کریم نیا گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران همیشه در موضوعات مختلف پیشرو بوده و موضوع GIS در این سطح و با این شیوه برای اولین بار است که برگزار می شود. و باید همه استان ها  برای تولیت سلامت خود اقدامات لازم را انجام دهند. حضور در این جلسات نشانه این است که ما باید اقداماتی را خصوصاً اکنون که دیگر در فاز تهدید نیستیم بلکه در فاز جنگ اقتصادی هستیم انجام دهیم. در جنگ اقتصادی نظام سلامت درگیر می شود. قدم اول در پیشگیری شناسایی خطر و تهدید است تا در کوتاهترین زمان، مناسبترین پاسخ را ارائه دهیم و وزارت بهداشت با وجود کمبود منابع بر تداوم کار و ارائه دستورالعمل ها در حوادث مختلف اهتمام ویژه دارد.
در این جلسه مهندس ملکی نیز علاوه بر تشکر از مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی تهران بر لزوم اجرای برنامه های مشابه در سایر دانشگاه ها تاکید کردند.  
در ادامه جلسه مهندس رستمی نمونه ای از نقشه های آسیب پذیری و نقاط قوت و ضعف تهیه شده بر مبنای GIS در سازمان پدافند غیر عامل کشور را به اطلاع حاضران رساند.
همچنین مهندس نصری در خصوص نرم افزار GIS  گفت:این نرم افزار بسیار خوب است ولی این که سرور آن در چه کشوریست مهم است. باید در حفاظت صحیح از اطلاعات و داده های دانشگاه و دقت در بارگزاری آن ها در نرم افزارهایی که سرور آن ها در خارج از کشور است، برای پیشگیری از خطرات احتمالی باید توجه کافی شود.
دکتر عبدالهی ضمن اشاره به مطالب جلسات پیشین، به معرفی نرم افزارهای ثبت کننده طول و عرض جغرافیایی، چگونگی کار با آن ها و آموزش نحوه ایمپورت کردن و ژئورفرنس کردن عکس ها و کاربرد های QGIS  پرداخت.

خبرنگار: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 80491
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو