• تاریخ انتشار : 1397/07/30 - 15:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3197
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه کارگاهی تهیه نقشه خطر مبتنی بر GIS با حضور معاون درمان دانشگاه

با حضور دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، چهارمین جلسه کارگاه آموزشی چگونگی کار با ابزار QGIS ویژه دبیران مراکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل بیمارستان ها و شبکه های بهداشتی تابعه برگزار شد.

گالری عکس
چهارمین جلسه آموزشی تهیه نقشه خطر مبتنی بر GIS روز دوشنبه 30 مهر 97 با حضور معاون درمان دانشگاه در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد. همچنین در این جلسه نمایندگانی از سازمان پدافند غیر عامل کشور و وزارت بهداشت و کارشناسان مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه، بیمارستان ها و شبکه های بهداشتی تابعه حضور داشتند.
دکتر رضایی ضمن قدردانی از مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل دانشگاه، گفت: رسالت اصلی همه ما در هر جایگاهی که هستیم خدمت به مردم است. و چه خوب است که در این مسیر مجهز به بالاترین سطح علوم و فناوری ها باشیم. همکاری خوب دکتر عبداللهی با معاونت درمان و علاقه و جدیت دکتر ذنوبی و تیم کارشناسی این مرکز در پیگیری امور و برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه مدیریت خطر حوادث و پدافند غیرعامل قابل تقدیر است.
معاون درمان دانشگاه نادانی را بزرگترین دشمن انسان خواند و افزود: در بیشتر موارد ناآگاهی و نداشتن اطلاعات مورد نیاز منجر به آسیب های جدی برای بشر شده است. البته کشور ما همواره مورد تهدید های فراوانی از سوی دشمنان قرار دارد ولی در عین حال باید ضمن رعایت نکات امنیتی در حفاظت از اطلاعات مهم با قدرت و به دور از هراس در بهره گیری از فناوری های روز دنیا جهت اعتلای هر چه بیشتر خدمات بهداشتی و درمانی تلاش کنیم.
وی تهیه نقشه خطر را در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه امری ضروری و مفید دانست و تاکید کرد: این موضوع مورد نیاز مجموعه بهداشت و درمان دانشگاه و کشور است. ما باید هوشیارانه امور مربوط به سلامتی مردم را تضمین کنیم و برای این کار استفاده از تکنولوژی روز اجتناب ناپذیر است. موضوع GIS یعنی مختصات جغرافیایی هرآن چه مربوط به سلامتی شهروندان است را در جایی گردآوری کنیم تا بهنگام بتواند کمک کننده باشد. همچنین اصل و قاعده پدافند غیر عامل هم فراهم کردن شرایطی است که در موارد خاص بتوانیم امکان تداوم در ارائه خدمات درمانی را داشته باشیم.
دکتر ذنوبی رییس مرکز مدیریت خطر حوادث و پدافند غیر عامل دانشگاه ضمن اشاره به خلاصه سه جلسه پیشین کارگاه تهیه نقشه خطر بر ضرورت ایجاد بستر لازم از سوی مدیریت آی تی و حراست دانشگاه در حفظ داده های جمع آوری شده در این حوزه تاکید کرد. 
دکتر عبداللهی فر با توضیح در خصوص GIS گفت: GIS یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر نقشه جغرافیایی است که در آن مثل سایرسیستم های اطلاعاتی در گام نخست نیاز به جمع آوری اطلاعات است و ما در این کارگاه ها به افراد آموزش می دهیم تا اطلاعات مربوط به تهدیدها و فرصتهای محدوده جغرافیایی بیمارستان خود را شناسایی و به شکل صحیح جمع آوری و در قالب نقشه خطر ارائه کنند تا در مواقع بحران قابل استفاده باشد. البته در این مرحله همه کارها به صورت off line  انجام می شود. اگرچه نقشه یکی از خروجی های اصلی GIS است ولی نکته قابل تامل بانک اطلاعات جغرافیایی خوبی است که از این طریق به دست می آید. در این فرآیند اطلاعات به دو صورت ثابت و متغیر هستند که قطعا باید مدام در هر مرکز به روز شوند و سپس برای تجمیع و استفاده در سطح کشور در اختیار سازمان پدافند غیر عامل وزارت بهداشت قرار بگیرند.
وی در ادامه، برگزاری کارگاه آموزشی چگونگی استفاده از ابزار QGIS را تمرینی برای دبیران مدیریت مرکز خطر حوادث و پدافند غیرعامل بیمارستان های تابعه خواند که از این طریق با استانداردهای روز دنیا آشنا شوند.
خبرنگار و عکاس: باهو 

 

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 81205
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو