• تاریخ انتشار : 1397/05/10 - 14:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3066
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی

دکتر رضایی در کمیته دانشگاهی اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: در بازار سلامت باید تلفیقی از علم پزشکی و مولفه های اقتصادی را در نظر بگیریم.

گالری عکس

این جلسه روز چهارشنبه 10 مرداد 1397 با حضور دکتر رضایی معاون درمان، دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات، دکتر روئینی رئیس داروخانه های بیمارستانی، دکتر صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دکتر پورحسینی رئیس بیمارستان مرکز قلب تهران، دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت، دکتر ستارزاده efficiency از حوزه دانشکده پزشکی، دکتر سعیدپور مشاور معاون درمان، دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتبار بخشی، دکتر شاهی از حوزه معاونت توسعه، دکتر کارگر از حوزه معاونت غذا و دارو و محمدخانی رئیس اداره اعتبارات معاونت درمان برگزار شد.
دکتر رضایی با اشاره به دستور جلسه گفت: مهمترین اهداف این کمیته بررسی عملکرد بیمارستان ها در حوزه اقتصاد درمان و تعیین اولویت ها و چگونگی اجرای راهنماهای بالینی ابلاغ شده از سوی وزارت متبوع در مراکز تابعه دانشگاه است. در حقیقت آنچه مد نظر این کمیته است پاسخ به دو سوال است؛ چه خدماتی را و به چه قیمتی باید انجام دهیم. یکی از چالش های همیشگی ما در حوزه درمان این است که در حالیکه چرخ درمان در حال حرکت است برای رفع مشکلاتش بایستی چاره جویی کنیم. 
وی در ادامه با پرداختن به موضوع اقتصاد سلامت در جهان گفت: بازار سلامت هم مثل همه بازارها دوسویه است و در آن مبادلاتی صورت می گیرد و خدماتی ارائه می شود. بنابراین باید مولفه های اقتصادی را در آن در نظر بگیریم. بحث اصلی علم اقتصاد سلامت که قدمت چندانی در جهان وکشور ما ندارد مبتنی بر تلفیق علوم پزشکی با ساختار و مدل های اقتصادی است. اگر بخواهیم به عدالت، کارایی و اثربخشی دست یابیم چاره ای جز ورود این دانش به حوزه درمان نداریم.
معاون درمان دانشگاه با توضیح در خصوص تشکیل کمیته اقتصاد درمان افزود: این کمیته زیر نظر رئیس دانشگاه برگزار می شود و باید متناظر با آن کمیته های بیمارستانی نیز در مراکز تابعه تشکیل و گزارش جلسات برگزار شده را به صورت منظم به معاونت درمان دانشگاه ارسال کنند.
دکتر رضایی در ادامه یکی از معضلات مانیتورینگ اجرای این دستورالعمل ها در مراکز تابعه را نبود زیرساخت های مناسب عنوان کرد و افزود: برای استمرار یک ماموریت باید آن را به صورت سیستمی طراحی کنیم و برای عملیاتی شدن این سیستم باید زیر ساخت های مناسب آن دیده شود.
وی همچنین از اقداماتی که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بحث نظام ارجاع و سطح بندی خدمات و در بحث استحقاق سنجی در بیمه های درمانی کشور در حال انجام است خبر داد و گفت: با این اتفاقات موثری که در حال شکل گیری است امیدواریم تا پایان سال بتوانیم در خصوص پاره ای از خدمات تصمیمات جدیدی بگیریم.
معاون درمان دانشگاه با اعلام این نکته که ما در ستاد دانشگاه قائل به استقلال بیمارستان ها هستیم افزود: تعیین فوکال پوینت، برگزاری جلسات ماهانه کمیته دانشگاهی، تشکیل کمیته های تخصصی اجرای راهنماها و استانداردهای خدمتی در سطح دانشگاه، تهیه داشبورد اطلاعات مورد نیاز و انجام پژوهش های کاربردی در این حوزه از راهکارهای پیشنهادی این معاونت در این حوزه است. 
دکتر اکبری ساری، رییس دانشکده بهداشت نیز در این نشست از پتانسیل بالای این دانشکده برای همکاری با حوزه درمان دانشگاه خبر داد و گفت: باید محرک های هزینه (cost drivers) را شناسایی کنیم. همچنین ما در دانشکده بهداشت آماده ایم تا دوره های آموزشی بهره وری (efficiency) را برای کادر درمانی مراکز برگزار کنیم.
دکتر پورحسینی رئیس بیمارستان مرکز قلب تهران یکی از راهکارهای موثر در مدیریت هزینه را سهیم کردن کارکنان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در سود حاصل از صرفه جویی خواند و افزود: برای اثربخشی اقدامات باید در ساختارهای موجود اصلاح و بازنگری شود.
دکتر مرعشی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در خصوص سیستم اطلاعات بیمارستانی گفت: ما نیاز به نگاه علمی جامع داریم. برای مکانیزه کردن یک فرآیند باید آن را بازنگری کرد. از HIS موجود نمی توان انتظار دانش فنی مدیریتی و بیمارستانی داشت ولی نیاز است شاخص های مهمی که در اقتصاد درمان مهم است از سوی معاونت درمان و بیمارستان ها به ما اعلام شود تا ما در حوزه مدیریت آی تی دانشگاه بستر فنی لازم را فراهم کنیم. همچنین نیاز است با توجه دانشکده های تخصصی دانشگاه بهاین موضوع ورود کنند تا موضوع پایان نامه های دانشجویان را حول موارد مهم بیمارستان ها هدایت کنیم، این امر قطعا بسیار کمک کننده است.
دکتر سعیدپور نیز در ادامه با اشاره به دستورالعمل وزارت متبوع مبنی بر تشکیل کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی در سطح دانشگاه و بیمارستان ها در خصوص اعضا و شرح وظائف این کمیته ها توضیحاتی داد. همچنین در ادامه گزارشی از اجرای محصولات دانشی در بیمارستان های دولتی تحت پوشش، در حوزه های: طب هوا و فضا، پزشکی هسته ای، آنتی بیوتیک ها، آزمایشات و فرمولاری آزمایش ها، استانداردهای گروه ریه، داروهای سرطان و سونوگرافی بارداری، ابلاغ راهنمای طبابت بالینی اقدامات تشخیصی و بیماران مشکوک به ترومای گردن، ارائه کرد.
عکس و خبر: باهو


  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 78941
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو