• تاریخ انتشار : 1398/05/07 - 15:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1161
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری دومین جلسه کمیته دانشگاهی تجویز منطقی آنتی بیوتیک با حضور معاون درمان دانشگاه

دکتر مهدی رضایی در جلسه کمیته دانشگاهی استوارد شیپ گفت: با مدیریت منطقی تجویز آنتی بیوتیک در بیمارستان های دانشگاه، سال گذشته 20 درصد صرفه جویی در هزینه ها داشته ایم.

گالری عکس

دومین جلسه کمیته دانشگاهی استوارد شیپ روز دوشنبه 7 مرداد 98 با حضور اعضا در دفتر معاون درمان برگزار شد.
معاون درمان دانشگاه به رسمیت شناختن توانایی های محیطی را یکی از سیاست های دانشگاه خواند و گفت: این اشتیاق در دانشگاه هست که مداخلات بیمارستانی بسته به توان مراکز کاهش یابد و البته ما نظارتمان را خواهیم داشت. باید برای تحقق اهداف کمیته استوارد شیپ دانشگاه، از همکاری تمامی گروه های تخصصی استفاده کنیم. خوشبختانه اجرای مصوبات کمیته استوارد شیپ در تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها موفق بوده و تلاش می کنیم تا آن را ارتقا دهیم و تا دستیابی به استانداردهای جهانی از تلاش در این مسیر متوقف نمی شویم. با مدیریت منطقی تجویز آنتی بیوتیک در بیمارستان های دانشگاه، سال گذشته 20 درصد صرفه جویی در هزینه ها داشته ایم.
دکتر مهدی رضایی با اشاره به دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت در حوزه تجویز منطقی آنتی بیوتیک هدف آن را پیشگیری از مقاومت دارویی و مدیریت هزینه خواند و گفت: پروتکل های وزارتی بر اساس صلاحدید کشوری و در سطح کلان تدوین و ابلاغ می شود. البته دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به دلیل جایگاه علمی و استادان به نامی که دارد با بررسی این پروتکل ها همواره با هدف همکاری پیشنهادات اصلاحی خود را در اجرای بهتر این پروتکل ها ارائه می دهد.
وی در خصوص شرایط فعلی کشور به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا افزود: باید روزهای سخت را هم پیش بینی کنیم تا بهنگام بتوانیم در شرایط خاص پاسخگوی نیازهای درمانی مردم باشیم.
دکتر حسن دلیلی هیئت علمی گروه نوزادان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تغییر فرهنگ را امری تدریجی خواند و گفت: تغییر فرهنگ به صورت ضربتی و آنی نشدنی است. 
دکتر محمد تقی بیک محمدی هیئت علمی گروه بیهوشی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت: من موافق استوارد شیپم ولی هرگز موافق کار سطحیو بی حساب و کتاب نیستم. آن چه دراستوارد شیپ بیمارستان امام خمینی (ره) در حال انجام است مرهون سخت گیری هایی است که در اجرای آن شده است وگرنه با همان شیوه سنتی پیشین هرگز به نتایج خوب فعلی نمی رسیدیم. باید با هدف تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها برنامه مشخص و درستی برای اجرای استوارد شیپ تنظیم شود  که به کنترل عفونت، کاهش طول مدت بستری و کاهش مورتالیتی منتج شود.
دکتر محمدرضا صالحی هیئت علمی گروه عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در این جلسه گزارشی از میزان کل صرفه جویی انجام شده در طی ده ماه گذشته از محل اجرای دستوالعمل استوارد شیپ در این مرکز ارائه کرد و افزود: باید به کمبودها و اختلالات ناشی از آن در اجرای پروتکل استوارد شیپ نگاه ویژه شود. وی همچنین در خصوص تجویز فوری و اورژانسی کولستین و آمفوتریسین B لیپوزومال هشدار داد و همکاری بیشتر گروه فارماکوتراپی بالینی با گروه های تخصصی مراکز تابعه، برای تعدیل دوزها و تعیین سطح داروها را ضروری خواند.
دکتر شیرین افهمی هیئت علمی گروه عفونی بیمارستان شریعتی گفت: این تفکر باید اصلاح شود که تاکید گروه عفونی دانشگاه در اجرای برنامه استوارد شیپ برای منافع شخصی است، اولویت اول ما نجات جان بیمار است.
دکتر مونا کارگر مدیر نظارت و پایش فرآورده های سلامتی معاونت غذا و دارو در این نشست گزارش آماری مقایسه ای از میزان هزینه و تعداد آنتی بیوتیک های پرهزینه در بیمارستان های دانشگاهی تابعه در سال های 96 و 97 ارائه کرد و گفت: طبق بررسی انجام شده، در کل حدود 21 درصد کاهش هزینه و 22 درصد کاهش تعداد در مصرف آنتی بیوتیک های پرهزینه بیمارستان های دولتی دانشگاه در سال 97 نسبت به سال 96 داشته ایم.
دکتر آرش سیفی هیئت علمی گروه گروه عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت: باید در اجرای برنامه استوارد شیپ به استانداردها و مدل های جهانی توجه شود.
 
خبر و عکس: نجمه باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 90424
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو