• تاریخ انتشار : 1397/03/09 - 14:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2530
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر فخرایی: باید از تولیدات داخلی و ثروت ملی حمایت کنیم.

برگزاری نشست مشترک معاون درمان و معاون غذا و داروی دانشگاه با اعضای گروه تخصصی چشم پزشکی در بیمارستان فارابی

دکتر رضایی گفت: رسالت اصلی ما خدمت رسانی به مردم است و اگر هر یک از ما در هر پست و جایگاهی که هستیم، با احساس وظیفه ملی کار کنیم واقعا می توانیم شرایط را به خوبی مدیریت کنیم.

گالری عکس


در این جلسه که روز چهارشنبه 9 خرداد 97 با حضور معاون درمان، معاون غذا و دارو، رییس بیمارستان فارابی، مدیر گروه چشم پزشکی، روسای بخش های بیمارستان فارابی و دکتر مومنی مدیر پشتیبانی معاونت درمان، در سالن کنفرانس حوزه ریاست بیمارستان فارابی  برگزار شد، دکتر رضایی معاون درمان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع سرآمدان رشته چشم پزشکی  دانشگاه و کشور گفت: من از دکتر صدرالسادات و تیم اجرایی ایشان که تلاش می کنند تا بیشترین خدمات را به مراجعین ارائه کنند قدردانی می کنم.
وی با اشاره به جلسات تخصصی هم اندیشی معاون درمان با مسئولین بیمارستان ها، روسای بخش های بالینی و گروه های تخصصی دانشگاه، افزود: ما دو هدف را از این جلسات در ذهن داریم: هدف اول انتقال سیاست های کلی و راهبردهای دانشگاه برای انطباق با شرایط فعلی حاکم در مراکز درمانی و هدف دوم رسیدن به یک درک و فهم مشترک از شرایط هست، تا بر مبنای استراتژی اصلی دانشگاه برای ایجاد تغییر در راستای نیل به اهداف کلان سلامت، صرف نظر از بخشنامه ها با هم به تفاهم و نگاه مشترک برسیم.
وی با بیان این نکته که: توانایی یک کشور در تامین منابع مالی سلامت تابعی از توسعه اقتصادی آن کشور است. افزود: همه ما تا حدودی با شرایط اقتصادی کشور آشنا هستیم و به عنوان یک عزم ملی و مسئولیت اجتماعی باید بتوانیم این شرایط را با کمترین هزینه در حوزه سلامت، به خوبی مدیریت کنیم.
معاون درمان دانشگاه با بیان این نکته که در زمان جنگ تحمیلی توانایی هایی از ما بروز کرد که در شرایط عادی اتفاق نمی افتاد، گفت: من فکر می کنم،با تهدید تامین منابع مالی در حوزه سلامت فرصتی برای ما فراهم شد تا بتوانیم بازنگری و تجدید نظر در شیوه خدمت رسانی در این حوزه داشته باشیم. تبدیل این تهدید به فرصت بر مبنای دو پیش فرض استوار است که پایه های اصول راهبردی ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران است: اول آن که کارها را به گونه ای متفاوت و بهتر از آنچه هست می توانیم انجام دهیم، دوم اینکه ما با یک تحلیل صادقانه و خود نقادانه نسبت به شیوه های ارائه خدمت خود تجدید نظر کنیم.
وی با اشاره به سهم 50 درصدی دولت و بیمه ها در پوشش هزینه های سلامت افزود: به نظر می رسد این میزان نسبت به اقتصاد ملی و در مقایسه با سایر کشورها طبق آمار WHO ، به حد کفایت است. و ما نمی توانیم بیش از این انتظار داشته باشیم. بنابراین ما نیاز به یک بازنگری در حوزه سلامت دانشگاه داریم. و هرگز نباید فراموش کنیم که رسالت اصلی ما خدمت رسانی به مردم است. اگر هر یک از ما در هر پست و جایگاهی که هستیم، با احساس وظیفه ملی کار کنیم واقعا می توانیم شرایط را به خوبی مدیریت کنیم.
دکتر رضایی در ادامه گفت: خود انتقادی باعث پیشرفت می شود. امیدواریم با یک نگاه ملی بتوانیم منافع جمعی را به منافع فردی ترجیح دهیم.
دکتر صدرالسادات رییس بیمارستان فارابی در این جلسه گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود، کاهش ده درصدی پوشش هزینه ای خدمات درمانی از سوی بیمه سلامت در سال 97 و همچنین با عنایت به تاکیدات ستاد دانشگاه ما هم پیشگیری هایی در قالب صرفه جویی در حوزه های مختلفی چون دارو، تجهیزات و .. را برای مدیریت بهتر هزینه ها در بیمارستان فارابی آغاز کردیم. و جلسات متعددی را در هفته های اخیر در رده های مختلف بیمارستان جهت تبادل نظر برگزار کردیم تا با پیش بینی مسائل احتمالی بتوانیم از بروز آنها پیشگیری کنیم.
وی با بیان این نکته که ما باید با حفظ خدمات فعلی اقدام به صرفه جویی کنیم افزود: یکی از راهکارهای ما برای تامین مالی مناسب فعال کردن بخش های ویژه (VIP) است، و در بخش دارو و تجهیزات هم مادر حال افزودن برندهای داخلی هستیم.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در این نشست با مروری بر بخش هایی از دارو و تجهیزات مصرفی بیمارستان فارابی که قابل تجدید نظر است، گفت: نیاز است اطلاعات و آمار دارو و تجهیزات مصرفی در اختیار بخش ها قرار بگیرد. وی بر مدیریت مصرف منطقی آنتی بیوتیک های گران قیمت هم تاکید کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه، در ادامه گزارشی از لیست دارو وتجهیزات پرمصرف و پرهزینه به تفکیک هر بخش را ارائه کرد و افزود: یکی از راهکارهای کاهش هزینه دارو و تجهیزات استفاده از دارو و تجهیزات جنریک به جای برند است. همچنین بازنگری فرمولاری بیمارستان نیز می تواند کمک کننده باشد.
دکتر فخرایی مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه، با تاکید بر مصرف تجهیزات داخلی گفت: سوای هر بحران مالی و در یک نگاه کلان و ملی باید به سمت مصرف تجهیزات داخلی برویم. ما باید دیدگاه خود را اصلاح کنیم. رفتار ما مثل بچه پولداری است که از پدرش به او ارثی رسیده و از آن خرج می کند و دلش نمی سوزد. باید از تولیدات داخلی و ثروت ملی حمایت کنیم. مدیریت هزینه ها باید در همه زمان ها و نه فقط در شرایط بحران اتفاق بیافتد.
دکتر طباطبایی رییس بخش اورژانس بیمارتان فارابی گفت: اورژانس خط مقدم بیمارستان است و از این جهت نیاز به کمک دارد و باید به آن توجه ویژه شود. چشم عضوی حساس است و اقدام بهنگام برای درمان آن از اقدامات هزینه بر جلوگیری می کند. خوشبختانه با توجه به تجربه وتوان علمی پزشکان، آنتی بیوتیک ها در بخش اورژانس این مرکز به طور صحیح درخواست می شود.
 توضیح آن که: دکتر رضایی در این نشست در خصوص ابزارهای دستیابی به اهداف نظام سلامت، شیوه های مختلف تامین مالی و ابعاد مختلف کارایی توضیحاتی داد. در پایان این جلسه روسای بخش ها، مشکلات موجود را طرح و اعضا در خصوص راهکارهای مناسب به تبادل نظر پرداختند. 

عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 77364
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو