• تاریخ انتشار : 1398/08/12 - 18:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2116
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه لایه بندی خدمات تخصصی درمان با حضور معاونان درمان و آموزش، رئیس دانشکده پزشکی و مدیران گروه های تخصصی دانشگاه برگزار شد

دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه در جمع مدیران گروه های تخصصی گفت: با توجه به تاکید وزیر محترم بهداشت و اجماع صاحبنظران حوزه سلامت کشور، امیدواریم به زودی شاهد اجرای کامل برنامه سطح بندی خدمات سلامت در کشور باشیم.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، این نشست تخصصی روز یک شنبه 12 آبان 98 در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان، دکتر علی سهراب پور معاون آموزشی، دکتر نفیسی رئیس دانشکده پزشکی، مدیران 22 گروه تخصصی دانشگاه، دکتر مصطفی امینی مدیر امور بیمارستان ها، دکتر محبوبه میرزایی مسئول و صفیه ایلاتی کارشناس اداره آمار و مدارک پزشکی معاونت درمان دانشگاه حضور داشتند.
معاون درمان دانشگاه در این جلسه با اشاره به وظایف حاکمیتی دولت ها در حوزه سلامت گفت: عموما حکومت ها برای پیشبرد اهداف نظام سلامت از اهرم هایی چون تامین مالی، نظام های پرداخت، سازماندهی، مقررات و نظارت و در نهایت بحث رفتار در گیرندگان و ارائه دهندگان خدمت بهره می گیرند. در همین راستا، موضوع سطح بندی خدمات سلامت و نظام ارجاع از مواردی است که در سازماندهی خدمات سلامت به آن پرداخته می شود. و کشورها در آن با پاسخ به این سوال که چگونه خدمات سلامت را ارائه دهند، تلاش می کنند تا به اهدافی چون عدالت در دسترسی و کیفیت خدمات دست یابند. 
وی هدف از این نشست را استفاده از خرد جمعی گروه های تخصصی و هم سو شدن معاونت های درمان و آموزش دانشگاه خواند و افزود: با توجه به شان بالای استادان گروه های تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز است، پیش نویس برنامه لایه بندی خدمات درمانی از سوی ایشان به صورت مجزا مرور و مورد بازنگری قرارگیرد. و پیشنهادات اصلاحی و تعریف این که هر خدمتی به طور مشخص در چه لایه ای و در کجا باید انجام شود، از طریق نمایندگان گروه ها به معاونت درمان منعکس شود.
دکتر رضایی اجرایی شدن نظام ارجاع و الکترونیکی شدن پرونده خدمات سلامت را از اولویت های مورد تاکید وزارت بهداشت در دو سال آینده خواند و گفت: برنامه سطح بندی خدمات و نظام ارجاع چندین سال است که در سطح کلان مورد بحث است، و به رغم مفید بودنش متاسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم اهداف مورد نظر تا کنون محقق نشده است. ولی با توجه به تاکید وزیر محترم بهداشت و با همکاری و اجماع صاحبنظران حوزه سلامت کشور، امیدواریم به زودی شاهد اجرای کامل این برنامه در کشور باشیم.
دکتر نفیسی با تاکید بر اهمیت برنامه سطح بندی خدمات گفت: قرار است طبق این برنامه، سازمان های بیمه گر بر اساس اولویت خدمات ارائه شده، پوشش های بیمه ای را از محل منابع مورد نظر تامین کنند. بنابراین سطح بندی خدمات سلامت یک مسئله استراتژیک و بسیار تاثیرگذاری است که باید گروه های تخصصی با دقت نظر خاصی آن را بررسی و نظرات کارشناسی خود در زمان تعیین شده برای ارائه به وزارت متبوع به ما اعلام کنند. همچنین اجرایی شدن این طرح در حوزه درمان قطعا آموزش را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
دکتر سهراب پور نیز با استقبال از این نشست مشترک گفت: ارتباط بسیار نزدیکی میان آموزش و درمان است. ما در گروه های آموزشی دغدغه این را داریم که آموزش در تمامی سطوح درمانی به خوبی انجام شود. 
دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه نیز گفت: نیاز است خیرین محترم حوزه سلامت نیز هماهنگ با سیاست های کلان کشور نسبت به نیازهای اساسی درمان آگاه شده و در رفع آن کمک کنند.
دکتر رمضانعلی شریفیان مدیر گروه بیماری های داخلی دانشگاه با اشاره به پیشینه طرح سطح بندی خدمات در کشور گفت: اجرای همه جانبه این برنامه در کشور نیاز به حمایت خاص و پشتیبانی کامل دولت دارد. این برنامه بیش از 10 سال است که مطرح شده است. برای این که گروه های تخصصی بتوانند به درستی آن را مورد بررسی و بازنگری قرار دهند ضروریست وزارت بهداشت گزارشی از اقدامات انجام شده، چالش ها، نقاط ضعف وقوت اجرای آن در طی سال های اخیر را جمع بندی و در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار دهد تا دیگر از صفر شروع نکنیم.
دکتر میرزایی نیز در این جلسه در خصوص برنامه وزارت بهداشت با موضوع لایه بندی خدمات و  اهم عوامل تاثیر گذار در تدوین این برنامه توضیحاتی داد.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 93996
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو