• تاریخ انتشار : 1394/08/12 - 08:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2737
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

جلسه طرح تحول نظام سلامت

جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با روسای بیمارستان‌ها تابعه

رییس دانشگاه با تقدیر از روسای بیمارستان‌ها، ریاست بیمارستان را سخت‌ترین نوع مدیریت در حوزه بهداشت و درمان خواند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با حضور رییس دانشگاه و روسای بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش، دوشنبه 11 آبان 94 در طبقه نهم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص این‌که داروهای ضروری و استوک در برخی بخش‌های بیمارستانی لیست مشخصی ندارند اظهار تأسف کرد و گفت: نیاز است در هر بخش لیست مدون واحدی برای داروها تنظیم و یک ناظر دارویی نیز برای پایش مداوم این لیست در نظر گرفته شود که موارد عدم انطباق را به کمیته دارو تجهیزات بیمارستان گزارش دهد.
وی همچنین از ایجاد فرم بازدید از بخش‌های دارویی بیمارستان‌ها در معاونت غذا و دارو خبر داد و گفت: در این فرم مواردی از قبیل استوک داروی بخش، تاریخ انقضای داروها، دارو و تجهیزات مصرفی اورژانس، بررسی حداقل یک پرونده به‌صورت تصادفی جهت هماهنگی دستور پزشک و پرستار و یخچال دارویی بخش باید کنترل و موارد مشاهده‌شده به کمیته دارو تجهیزات بیمارستان جهت بررسی ارسال شود.
دکتر حاجی محمودی در خصوص درخواست بیمارستان‌ها در استفاده از تجهیزات خارج از لیست سایت اداره کل دارو و تجهیزات گفت: بیمارستان‌ها باید فرم مشکلات ملزومات مصرفی تجهیزات پزشکی را چه در بخش تجهیزات پزشکی عمومی توسط پرستار و چه در تجهیزات مصرفی تخصصی با تایید مدیر گروه مربوطه تکمیل و به کمیته دارو و تجهیزات بیمارستان ارسال کنند تا پس از بررسی به تایید رییس بیمارستان برسد و درنهایت مستندات آن جهت تصمیم‌گیری به کمیته مربوطه دانشگاه و در صورت لزوم به اداره کل دارو و تجهیزات ارسال شود.
وی بابیان این‌که فارماکوپه دارویی هر بیمارستان نهایی شد و در دو دوره مورد پایش قرار گرفت افزود: در هر بیمارستان به‌صورت مجزا اقدام و ظرف مدت پنج ماه اقلام خارج از فرمولاری را اعلام کردیم.
معاون غذا و دارو در پایان سخنانش به‌ضرورت اجرای پروتکل‌های سه داروی استامینوفن، پنتاپرازول و آلبومین اشاره کرد و گفت: در مقایسه‌ای که بین بیمارستان‌ها در مصرف این داروها در سه‌ماهه اول بعد از طرح تحول در سال 93 و سه‌ماهه معادل آن در سال 94 انجام دادیم انستیتو کانسر در هر سه مورد کاهش و در مورد مصرف آلبومین مداخله مؤثری داشت.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه در خصوص پروتکل داروهای استامینوفن، پنتاپرازول و آلبومین تأکید کرد اجرایی شدن این پروتکل نیاز به پایش دارد و حتماً هم مؤثر است.
وی با اشاره به این نکته که در این صرفه‌جویی باید برای بیمارستان‌ها ایجاد انگیزه کرد گفت: با وزارتخانه در این مورد در حال مذاکره هستیم.
وی همچنین از معاون درمان خواست که موظف بودن استف بخش (جانشین سر پرستار) به کنترل دارو و تجهیزات را اعلام کند.
دکتر غلامی رییس داروخانه‌های بیمارستانی نیز بر ممنوعیت خرید هرگونه تجهیزات توسط بیمار از خارج از بیمارستان حتی در جراحی‌های زیبایی تأکید کرد.
در ادامه دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه مواردی که معاونت درمان در کنترل عفونت بیمارستان‌ها پیگیر هست را برشمرد و گفت: در کیفیت مواد ضدعفونی‌کننده دست در بیمارستان طبق رضایت سنجی بین همکاران بیمارستانی بهبود جدی داشتیم و خواهان رعایت بهداشت دست از سوی رییس بخش و همکاران هستیم و از بیمارستان‌ها می‌خواهیم تا در آگاه‌سازی بیماران تلاش کنند.
وی از تشکیل کمیته‌های کنترل عفونت به‌صورت منظم خبر داد و گفت: حدود 60 درصد مصوبات کمیته‌ها در بیمارستان‌ها در حال اجراست. انتظار می‌رود رییس یا مدیر بیمارستان در این کمیته‌ها حضور یابند و پیگیر جدی اجرای مصوبات باشند.
دکتر علی پور با اشاره به اختصاص یک و نیم میلیارد تومان برای تجهیز آزمایشگاه‌های معین از روسای بیمارستان‌ها خواست تا میزان رضایتمندی مشتریان، آمار عملکرد نوبت‌های مختلف، میزان هزینه و درآمد ماهیانه آزمایشگاه، اصرار به راه‌اندازی آزمودن‌های باقیمانده، خودارزیابی فصلی آزمایشگاه و مقایسه آن با ارزیابی کارشناسان معاونت درمان را از آزمایشگاه‌های خود بخواهند.
معاون درمان با اشاره به برگزاری منظم کمیته مرگ مادر در سطح دانشگاه گفت: مصوبات این کمیته به بیمارستان‌هایی که دارای بخش زنان هستند ابلاغ می‌شود که لازم‌الاجرا هستند.
وی هدف از برنامه سطح‌بندی مادر و نوزاد را کاهش مورتالیته مادر و نوزاد خواند و گفت: بهتر است این مسئله استانی پیگیری شود ولی فعلاً در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اولین بار جلسه سطح‌بندی در تاریخ 16 آبان 94 با حضور رییس دانشگاه و روسا، مدیران ومترون های بیمارستان‌های دارای بخش زنان و نوزادان و مسئولین این بخش ها برگزار می‌شود و امیدواریم با اعلام الزامات هر سطح ازنظر تجهیزات و تخصص و مشخص نمودن مسئولیت‌های هر سطح ازنظر پذیرش بیمار از میزان ازدحام بیمار به سطح 3 بکاهیم.
دکتر علی پور همچنین فلوچارت مراحل درخواست بیمارستان‌ها از معاونت درمان در خصوص به‌کارگیری متخصصین درمان و فلوچارت نقشه‌های عمرانی بیمارستان‌ها را برای دریافت مجوز ارائه و تأکید کرد برای هرگونه افزایش، حذف و تغییر کاربری بخش، موضوع باید در کمیته‌ای متشکل از معاونین آموزشی، توسعه و درمان و ریاست دانشکده پزشکی طرح و پس از بررسی به تایید هیئت‌رئیسه دانشگاه برسد.
معاون درمان پس از معرفی دکتر شهاب عبدالهی فر به‌عنوان رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی گفت: در حال حاضر در حال برنامه‌ریزی برای این مرکز هستیم و لازم است بیمارستان‌ها نماینده کاملاً آگاه با توانایی اجرایی را به این مرکز معرفی کنند.
وی همچنین از بیمارستان‌ها خواست تا در جلسه شنبه 25 آبان 94 نظرات خود را در ارتباط با سامانه ishift (برنامه نوبت‌کاری پرستاران) جهت رفع اشکالات موجود اعلام کنند.
دکتر علی پور در خصوص جشنواره ابن‌سینا از روسای بیمارستان‌ها خواست به اعضای هیئت‌علمی اطلاع‌رسانی و برای انعکاس خدمات ویژه‌ای که در حال انجام است از طریق سایت دانشگاه برگه‌های ثبت‌نام را تکمیل کنند.
وی در پایان سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در بیمارستان ها در خصوص تفاهم‌نامه پنج‌گانه که شامل استانداردسازی افزایش ظرفیت تخت‌های مراقبت ویژه، کلینیک‌های ویژه، بلوک زایمان، اورژانس، بخش شیمی‌درمانی و فضای تشخیصی سرطان است توضیحاتی داد و مرحله هر پروژه در بیمارستان ها را نام برد.
رییس دانشگاه در این ارتباط بر لزوم سرعت عمل در اجرای پروژه ها و تعیین تکلیف پروژه های بدون پیشرفت تاکید کرد.
در پایان جلسه، دکتر جعفریان با اعلام این‌که 160 میلیارد تومان کارانه بیمارستان‌ها از محل دانشگاه پرداخت‌شده گفت: واقعاً هر کاری بتوانم برای بیمارستان‌ها انجام می دهم.
وی همچنین انتخاب معاونین و مدیر بیمارستان‌ها را به روسای بیمارستان‌ها محول کرد و با اشاره به افزایش بیمار و منابع محدود گفت: کارهای خوبی در مجموعه دانشگاه انجام‌گرفته و این مجموعه محصول تلاش دانشگاه و بیمارستان‌هاست.
رییس دانشگاه با تأکید بر رعایت اقتضائات درمان، خطاب به روسای بیمارستان‌ها گفت: تکلیف خود می‌دانم از همه شما تشکر کنم و اذعان دارم که ریاست بیمارستان سخت‌ترین نوع مدیریت در حوزه بهداشت و درمان است و امیدوارم تلاش‌های شما در جهت رضایت حق‌تعالی باشد که طبعا کسب رضایت مردم رضایت خدا را به دنبال خواهد داشت./ق
خبر: باهو
عکس: کیهان
کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

دکتر مجتبی صداقت

دکتر مجتبی صداقت

78/10/11 - 00:00

به نام خدا به سهم خودم از معاون محترم درمان و غذا و دارو تشکر می کنم. به نظر در مسیر درستی حرکت می شود یعنی تعیین اهداف، شاخص ها رصد و مداخله. برای این عزیزان و آقای دکتر جعفریان آرزوی سلامتی و توفیق می کنم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *