• تاریخ انتشار : 1401/06/14 - 14:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 313
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه مصاحبه با سلامت یاران، در خصوص اهداف اجرای طرح سلامتیار

پیرو انعقاد تفاهم نامه مابین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در قالب طرح سلامتیار، جلسه ای به منظور ایجاد زیرساخت های اجرای طرح مذکور در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، پیرو انعقاد تفاهم نامه مابین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در قالب طرح سلامتیار، جلسه ای به منظور ایجاد زیرساخت های اجرای طرح مذکور در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.
امروزه همه کشورها به دنبال ایجاد سلامتی در عرصه های مختلف زندگی اجتماعی شهروندان خود هستند تا به وسیله آن بتوانند مسیرهای توسعه و پیشرفت را با سرعت بیشتری پشت سر بگذارند. سلامت اجتماعی، روانی، اقتصادی و فرهنگی جامعه با سلامت جسمانی شهروندان جامعه ارتباط تنگاتنگ دارد. امروزه مفهوم سلامت تنها مباحث درمانی را در بر نمی گیرد بلکه تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، روانی، معنوی را در می نوردد و در تمام ابعاد زندگی انسان مصداق و معنا پیدا می کند. در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات موجود در مراکز درمانی اضطراب و سردرگمی بیماران و همراهان آنان در خصوص طی فرآیند درمان، نا آشنایی با ساختار بیمارستان، نداشتن همراه و ... است. این در حالیست که کارکنان و تیم درمانی در بیمارستان ها به دلیل مشغله زیاد توان پاسخگویی به بیماران و همراهان آنان را در این حوزه ندارند. لذا یکی از اصلی ترین دلایل نارضایتی مراجعین به مراکز درمانی در نتیجه نبود نیروهایی برای هدایت، راهنمایی و همراهی مناسب وی است. لذا طرح سلامتیار با مشارکت جمعیت هلال احمر که از نیروهای داوطلب زبده و آموزش دیده برخوردار بوده و رسالت کمک و حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه را دارد، جهت پرکردن خلأ های ذکر شده پیاده سازی شد.
سلامتیاران در مراکز درمانی زیر نظر واحد مددکاری اجتماعی فعالیت کرده و شرح وظایف آن ها شامل خوشامدگویی و تکریم ارباب رجوع، کمک به بیماران به عنوان همراه، تا قبل از بستری کردن بیمار، کمک به امور پذیرش، همراهی بیماران نیازمند ویلچیر و واکر، راهنمایی بیماران در خصوص فرآیند درمان، کمک به امور بیمه، کمک به امور ترخیص، معرفی بخش های مختلف بیمارستان، هدایت بیماران به واحدهای بیمارستانی مورد نظر، حمایت عاطفی از بیماران و همراهان آن ها، حضور در اتاق بازی کودکان بخش بستری و برگزاری جشن ها و غنی سازی اوقات فراغت کودکان می باشد.
طرح ملی سلامت یار با مشارکت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سال 1397 به شکل کنونی بصورت پایلوت در تعدادی از مراکز درمانی اجرا شد. در پایلوت اولیه طرح، در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان ضیاییان به عنوان مجری از ظرفیت نیروهای داوطلب تحت نظارت مسئول واحد مددکاری اجتماعی بهره برده و تعداد زیادی از بیماران و همراهان، شامل خدمات و حمایت های نیروهای سلامتیار شدند. با توجه به شیوع ویروس کووید 19 و برای حفظ سلامت سلامتیاران ادامه همکاری مشترک در این زمینه متوقف شد اما با عنایت به تجربه ارزشمند حضور سلامت یاران در بیمارستان ضیائیان و کاهش آمار مبتلایان کووید 19، مجددا شروع همکاری مشترک این معاونت با سازمان داوطلبان در سال 1401 آغاز شد.
در مرحله دوم، بیمارستان مرکزطبی کودکان برای اجرای طرح سلامتیار انتخاب شد تا سلامتیاران بتوانند با استفاده از ظرفیت خود به خانواده و همراهان کودکان مراجعه کننده به این مرکز ارائه خدمت نمایند.
در این راستا جلسه ای روز چهارشنبه نهم شهریور 1401 با حضور آرزو سلطانی فرد، مسئول واحد مددکاری اجتماعی معاونت درمان، دکتر رهنما، مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان، زینعلی، نماینده حراست، شکوری، مترون و بشیری، مسئول واحد مددکاری اجتماعی بیمارستان، نادری، نماینده سازمان داوطلبان در امر سلامت یاران و دوازده نفر از سلامت یاران در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.
در این جلسه، ضمن انجام مصاحبه با سلامت یاران، در خصوص اهداف اجرای طرح، دوره های آموزشی مورد نیاز، فرآیند اجرا و شرح وظایف افراد مطالبی عنوان شد. در پایان جلسه نیز مقرر شد نیروهای داوطلب منتخب زیر نظر واحد مددکاری اجتماعی و با گذراندن دوره های آموزشی مورد نیاز برای خدمت رسانی به بیماران شروع به فعالیت کنند.

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 217544
فائزه فهیمی تبار
تهیه کننده:

فائزه فهیمی تبار

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *