• تاریخ انتشار : 1397/03/02 - 22:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2532
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر رضایی: مشارکت روسای بخش های بیمارستان ها در تصمیمات بودجه ای و مدیریت هزینه ها موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود

معاون درمان دانشگاه تاکيد کرد مشارکت روسای بخش های بیمارستان ها در تصمیمات بودجه ای و مدیریت هزینه ها موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.

گالری عکس

جلسه مسئولین و روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی با حضور معاونین درمان و غذا و داروی دانشگاه و رئیس اداره تدوین استانداردها و راهنماهای طبابت بالینی معاونت درمان وزارت متبوع روز چهارشنبه 2 خرداد 97 در سالن کنفرانس حوزه ریاست این مرکز برگزار شد.
دکتر صادق نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گفت:افتخار این بیمارستان اساتید بزرگواری است که عمرشان را در راه خدمت به این بیمارستان گذاشتند.
وی با گرامیداشت مقام دکتر یلدا گفت: استاد یلدا با هدایت و راهبردهایش مسیری را پایه ریزی کرد که فرصت کارهای اجرایی بخش ها به جوان تر ها محول شد واین قابل تقدیر است. تلاش های دکتر پارسا در ریاست بخش و از دکتر اسلامی به خاطر قبول مسئولیت ریاست بخش تشکر کرد.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در ادامه با اشاره به دستاوردهای با ارزش طرح تحول نظام سلامت در کاهش هزینه های مردم و ارائه خدماتبا کیفیت سلامت به آن ها افزود: این ارزش های طرح تحول غیر قابل کتمان است. نقش ما در دانشگاه علوم پزشک تهران و این مجتمع در این راه هدایت گر و بعضا بی بدیل بوده که باید در ادامه مسیر طرح تحول توسعه بیشتری یابد. خوشبختانه طبق نظرسنجی های بعمل آمده این طرح با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شده است. با مدیریت محدودیت های موجود،در تداوم ارائه خدمات درمانی و ارائه برنامه های آموزشی باید بکوشیم. همچنین از مسئولین دانشگاه و وزارت متبوع که از نزدیک بامشکلات و محدودیت های ما آشنا هستند می خواهم به این بیمارستان که مرجع بیماران از سراسر کشور است،به طور ویژه نگاه کنند.
وی از روسای بخش ها خواست برای کاهش و مدیریت هزینه ها، در مصرف صحیح منابع و تجویز منطقی دارو دقت کنند.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه با توجه به جایگاه و اهمیت مجتمع بمارستانی امام خمینی (ره) گفت: همانطور که وزیر محترم بهداشت، همواره در جلسات رسمی همراهی دانشگاه علوم پزشکی تهران را در پیشبرد امور حوزه بهداشت و درمان کشور مهم می داند،ما هم در سطح دانشگاه، اگر همراهی و هفکری مجتمع بیمارستانی امام خمینی را داشته باشیم، میتوانیم به موفقیت برنامه ها امیدوار باشیم.
وی همچنین در ادامه گفت: طرح تحول سلامت پاسخ به مطالبه واقعی جامعه بوده که با توجه به شرایط زمان، برای تداوم  بقا نیاز به بازنگری و انجام اصلاحات دارد.
طرح تحول سلامت به اهداف اصلی نظام سلامت در دنیا، یعنی حفظ وضعیت سلامتی، رضایت شهروندان و حفاظت مالی از مردم، توجه کامل داشته است، اما به اهداف واسطه ای کارایی، دسترسی و کیفیت خدمات توجه نسبی کرده است. به نظر می رسد برای تداوم طرح تحول سلامت، نیازمند تمرکز بیشتر به موضوع کارایی و ارتقا کیفیت خدمات بالینی داریم. در طول سالیان قبل به کیفیت هتلینگ بیمارستان های دولتی توجه خوبی شده است و تغییرات محسوس و قابل تقدیر است. 
معاون درمان دانشگاه در ادامه گفت: دولت ها برای رسیدن به این اهداف سه گانه از ابزارهای کنترلی مثل تامین منابع مالی، نظام پرداخت، سازماندهی خدمات، وضع مقررات و نظارت بر حسن اجرای آن ها و به عنوان آخرین اهرم که بسیار مهم و البته زمانبر نیز هست موضوع رفتار چه در ارائه دهنگان خدمت و چه درگیرندگان خدمت، استفاده می کنند. خوشبختانه یک از موفقیت های دولت در این سال ها، تامین مالی نسبتا خوبی است که برای حوزه سلامت در نظر گرفت و این منجر به کاهش پرداختی از جیب مردم شد.
وی با اشاره به روش های مختلف تامین مالی نظام سلامت در جهان افزود:  در نمای کلی وضعیت سلامت کشور ما بعد از طرح تحول نظام سلامت،  50 درصد هزینه های سلامت از سوی دولت و بیمه ها و 50 درصد دیگر از جیب مردم یا از بیمه های تکمیلی پرداخت می شود.
در اقتصاد سلامت، کشورها همواره در ادامه مسیر در دوراهی هزینه - عملکرد قرار می گیرند. اگر در این دوراهی، منابع کاهش یابد، با انتخاب روش صرفه جویی و افزایش کارایی می توان سطح عملکرد را حداقل حفظ و حتی ارتقا داد.
دکتر رضایی با اشاره به بحث نظام پرداخت ها گفت: در بحث نظام پرداخت در طول طرح تحول سلامت طی سال های گذشته اقدام موثری نشده بود. که خوشبختانه اخیرا به این موضوع اهمیت داده شد. حرکت به سوی بودجه بندی بسته به رعایت سقف برای بیمارستانها گام اول در این مسیر است. با توجه به نظام های مختلف پرداخت در جهان پیرامون به ویژه در کشورهای توسعه یافته به نظر می رسد روش های مثل گلوبال بودجه، DRG و در حال حاضر Out Come   راهکارهای مناسبی باشد که باید به آن ها توجه کنیم.
معاون درمان دانشگاه مشارکت روسای بخش ها را در مدیرت هزینه ها موضوعی مهم خواند و افزود: باید بخش ها را در نظام بودجه بندی بیمارستان ها مداخله دهیم و محدودیت ها و سقف منابع مالی را به روسای بخش ها اعلام کنیم تا بتوانیم با کمک آن ها در مدیریت هزینه های هر بخش موفق عمل کنیم.
در ادامه دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه با ارائه گزارشی از وضعیت مدیریت منابع مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) و ارائه گزارشی از لیست دارو و تجهیزات پرمصرف و پرهزینه این مرکز به تفکیک هر بخش، در سال گذشته، گفت: امسال در قسمت بیمه سلامت بودجه گلوبالی داریم دریافت می کنیم و در نتیجه مدیریت هزینه در تمامی موارد در اولویت های جدی دانشگاه قرار دارد.
وی با تشکر از بیمارستان های دولتی تحت پوشش در رعایت پروتکل ها بر به کارگیری تجهیزات ایرانی به جای مشابه خارجی در تاکید کرد و افزود: به کارگیری و توجه به پروتکل های وزارت متبوع و دانشگاه در مدیریت هزینه های مراکز درمانی کمک کننده است. بعلاوهبیمارستان امام خمینی گسترده ترین فرمولاری ( حدود 700 قلم دارو ) را نسبت به سایر مراکز دارد که طبیعی است ولی محدود کردن آن می تواند در کاهش هزینه ها موثر باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه همچنین، راهکارهایی را در کاهش هزینه ها در بخش دارو و تجهیزات ارائه کرد.
نظرخانی رییس اداره تدوین استانداردها و راهنماهای طبابت بالینی معاونت درمان وزارت متبوع با اشاره به ابلاغیه بیمه سلامت در خصوص سقف بودجه ای خدمات درمانی به صورت گلوبال،گزارشی از خلاصه اقدامات وزارت بهداشت که در مدت اخیر به عنوان بازوی کمک کننده به مراکز ارائه دهنده خدمات انجام شده ارائه کرد.

عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 77157
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو