• تاریخ انتشار : 1398/10/01 - 16:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1460
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست مشترک مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه با اعضای هیئت رئیسه و روسای بخش های بیمارستان دکتر شریعتی

رئیس بیمارستان شریعتی در جلسه روسای بخش ها گفت: نه ماموریت مان در درمان بیماران و نه آموزش، هیچ یک را فدا نمی کنیم ولی برای ادامه فعالیت ها باید هزینه ها را با کمک هم مدیریت کنیم.

گالری عکس

روز یکشنبه اول دی 98 دکتر جلال سعیدپور، مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد و مریم رادین منش، رئیس اداره اقتصاد درمان معاونت درمان دانشگاه با حضور در جمع اعضای هیئت رئیسه و  روسای بخش های بیمارستان دکتر شریعتی گزارش مقایسه ای از وضعیت عملکردی اعمال جراحی گلوبال را در سال های 96 و 97 این مرکز ارائه کردند.
دکتر سعیدرضا مهرپور رئیس بیمارستان شریعتی در این جلسه با اشاره به اهمیت پروژه بین المللی بیمارستان شریعتی 2 گفت: پروژه ساخت شریعتی 2 برای همه کشور مهم است. در این چند ماه اخیر بررسی  فرآیند اجرا و چگونگی اتمام آن وقت زیادی از تیم مدیریتی بیمارستان گرفته است و امیدواریم با توجه به اهمیت آن تا دو سال آتی تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی همچنین در خصوص افتتاح درمانگاه جدید و ساختمان سفید این مرکز گفت: با توجه به محدودیت های مالی، با اینکه تقریبا کار تمام و تجهیزاتی نیز خریداری شده است ولی بهره برداری از آن حداقل تا پایان امسال امکان پذیر نیست. از طرفی مسئله برق اصلی بیمارستان بسیار جدی است و تا این مشکل رفع نشود هیچ پروژه جدیدی را آغاز نمی کنیم چرا که حفظ امنیت بیماران اولویت اصلی ماست.
دکتر مهرپور با تاکید بر ثبت دقیق پرونده های پزشکی گفت: حتی اگر در فرآیند درمان بیماران اشتباهی کرده ایم با عدم صداقت در ثبت پرونده پزشکی پایه های اعتماد به خود را نزد دیگران خراب نکنیم.  
رئیس بیمارستان دکتر شریعتی ماموریت اصلی بیمارستان شریعتی را ارائه خدمات درمانی با کیفیت به بیماران خواند و افزود: شریعتی یک بیمارستان ریفرال است و جایگاه ویژه ای در کل کشور دارد. بیماران ما هم با بیماران سایر مراکز درمانی متقاوتند و اغلب نیاز به درمان های پیچیده، تکنولوژی و تخصص های ویژه دارند و برای همین به شریعتی می آیند. از طرفی در این  شرایط اقتصادی، بیمه ها هم بیشتر از این نمی توانند خطر را بپذیرند و ریسک اعمال جراحی گلوبال در نهایت متوجه خود بیمارستان هاست. نه ماموریت مان در درمان بیماران و نه آموزش، هیچ یک را فدا نمی کنیم ولی برای ادامه فعالیت ها باید هزینه ها را با کمک هم مدیریت کنیم.
در ادامه دکتر سعیدپور با اشاره به جایگاه مهم اقتصاد درمان در جهان گفت: اقتصاد درمان موضوع بسیار جدی و مهمی است که در پروسه درمان بیماران باید در نظر بگیریم تا بتوانیم ارائه خدمات درمانی به بیماران را ادامه دهیم. خوشبختانه چند سالی است این موضوع در کشور ما نیز مورد توجه بزرگان حوزه سلامت قرار گرفته است. در کشور ما حدود 9 درصد درآمد ناخالص ملی به حوزه سلامت اختصاص یافته است و این عدد در کشورهای همتراز ما 5 تا 6 درصد است. در این میان بیمارستان ها 70 درصد هزینه سلامت را به خود اختصاص می دهند از این رو در بیمارستان ها مدیریت منابع و مصارف از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی هدف از ارزیابی عملکرد اقتصادی بیمارستان را کمک به بهبود وضعیت اقتصادی آن خواند و افزود: آنچه در ارزیابی های حوزه اقتصاد درمان دانشگاه از مراکز درمانی تابعه به دست می آید داده های خامی است که امیدواریم با بررسی دقیق مسئولین بیمارستان و روسای بخش ها پردازش و در مواردی که امکان صرف جویی هست مداخلات لازم صورت گیرد. همچنین در مواردی هم که نیاز به بازنگری تعرفه است به ما اعلام کنید تا آن را با وزارت متبوع و شورای عالی بیمه حل و فصل کنیم. از طرفی چون بیمارستان های دولتی دانشگاه اغلب آموزشی نیز هستند باید سهم آموزش در این هزینه ها از سهم درمان مشخص شود. این شفافیت قطعا کمک کننده است.
مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه در خصوص نتایج ارزیابی اعمال گلوبال در بیمارستان های تابعه گفت: در بررسی انجام شده در کل بیمارستان های دانشگاهی تابعه در سال 97 نسبت به سال 96 هم در میزان پذیرش بیمار و هم اعمال جراحی گلوبال روند کاهشی داشتیم که البته بخشی از آن به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب کشور است.
دکتر سعید پور رسالت اصلی بیمارستان های دولتی را ارائه خدمات درمانی با کیفیت به بیماران نیازمند خواند و گفت: ارائه خدمات درمانی به مردم وظیفه اصلی بیمارستان هاست ولی در جایگاه مدیریت و رهبری بیمارستان ها، مسئولیت داریم به خصوص در این شرایط اقتصادی برای حفظ و ادامه خدمات مورد نیاز جامعه منابع و هزینه ها را مدیریت کنیم و جلوی ضرر را بگیریم تا در نهایت بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.
دکتر علی علی عسگری معاون درمان بیمارستان شریعتی خطاب به روسای بخش های این مرکز گفت: آمار و داده های ارائه شده از سوی معاونت درمان دانشگاه در خصوص اعمال جراحی گلوبال بسیار مهم است و باید تلاش کنیم با کمک روسا و استادان بخش ها با علت یابی و مداخلات درون بخشی این اعمال کمترین ضرر را متوجه بیمارستان کند.
دکتر مسعود رفعتی مدیر بیمارستان شریعتی در این جلسه گفت: باید این زنگ خطرها را جدی بگیریم. در بحث اقتصاد درمان نسبت به سایر کشورهای جهان دیر شروع کرده ایم. ما بیمارستان برتریم، استادان ما بهترین هستند، بهترین فلوشیپ ها را آموزش می دهیم اما باید بپذیریم امروز خودمان بای به خودمان کمک کنیم. داشتن یک معیار و سنجش از نداشتن آن بهتر است. قطعا روسای بخش ها بهتر از هر فرد دیگری در بیمارستان می دانند کجا می شود از هدر رفت منابع جلوگیری کرد که درمان بیماران و آموزش دانشجویان دچار مشکل نشود. برای این که شریعتی همچنان پابرجا بماند ما به کمک شما نیاز داریم.  باید در کنار آموزش و درمان موضوع اقتصاد درمان را جدی بگیریم. هر تغییری مقاومت هایی در پی دارد ولی شدنی است.

خبرنگار: نجمه باهو 

عکس: محمد مهدی ولی الهی

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 96108
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو