• تاریخ انتشار : 1395/05/27 - 15:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 875
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست معاونین درمان بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در معاونت درمان

دومین جلسه معاونین درمان بیمارستان‌های تابعه با حضور دکتر علی پور در معاونت درمان برگزار شد.

گالری عکس
در این جلسه که روز سه‌شنبه 26 مرداد 95 در معاونت درمان دانشگاه برگزار شد، دکتر علی پور معاون درمان، معاونین درمان بیمارستان‌های تابعه و مدیران درمان، پرستاری و نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان حضور داشتند.
دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان با اشاره به اعتباربخشی نسل سوم گفت: اعتباربخشی، اساسی را در بیمارستان‌ها بنا نهاد که هدفش کمک به ارتقاء است. نسل نوین اعتباربخشی نتیجه بازنگری دوره‌های پیشین اعتباربخشی و پس‌خوراند خود بیمارستان‌هاست؛ و نیاز است معاونین درمان بیمارستان‌ها از ویژگی‌های این دوره آگاه باشند. سنجه‌های جدید اعتباربخشی 23 تیر 95 توسط وزارت بهداشت ابلاغ شد و معاونت درمان دانشگاه 24 تیر 95 آن را به‌تمامی بیمارستان‌های تحت پوشش ابلاغ کرد. اعتباربخشی جدید نسبت به دوره‌های پیش هم به لحاظ هویت کار و هم تفکیک محورها با تغییرات جدی مواجه شده و تعداد استانداردها در آن به 248 تا و سنجه‌ها به 903 تا تغییر کرده است.
وی محورهای کلی اعتباربخشی جدید را 8 مورد اعلام کرد و افزود: تقریباً در بررسی تمامی سنجه‌ها بحث ایمنی بیمار به‌عنوان یک موضوع زیر بنایی مطرح است بنابراین نیاز است تمامی گروه‌های بیمارستان درگیر نسبت به آن حساس شوند.
مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان با معرفی کانال تلگرام اعتباربخشی ملی ایران که توسط وزارت بهداشت مدیریت می‌شود از مزایای عضویت در این کانال و بهره‌برداری از آموزش‌های وزارت متبوع در حوزه اعتباربخشی توضیحاتی داد و افزود: من فکر می‌کنم با توجه به این آموزش‌ها دیگر نیازی به مداخله افراد خارج از این حوزه نباشد و در صورت درخواست انعقاد قرارداد مراکز تابعه در خصوص اعتباربخشی با افراد حقیقی و حقوقی که مجوزی از وزارت بهداشت ندارند باید با معاونت درمان دانشگاه مکاتبه کنند.
دکتر عباسی در پایان سخنان خود همچنین به بازدیدهای گروهی معاونت درمان اشاره کرد و گفت: این بازدیدها در حوزه نظارت تجمیع و حداکثر هفته اول هرماه برای روسای بیمارستان‌ها ارسال می‌شود؛ و با همکاری روسای بیمارستان‌ها گزارش مربوط به هر بخش بازدید شده به مسئول آن بخش جهت آگاهی و پاسخگویی ارجاع می‌شود.
دکتر شباب مدیر درمان دانشگاه گفت: تکلیف مشترک ما این است که اولویت را به بیمار بدهیم و همه این تشکیلات برای ارائه خدمت به بیماران است. واقعیت این است که بعضی مشکلاتی که در سطح ستاد هدایت داریم به حوزه‌های دیگر برمی‌گردد یعنی مداخلات ستاد هدایت وابسته به کسب رضایت گروه‌های مختلف است و این مسئله موجب اتلاف وقت و خدشه در رسالت اصلی ما که در درمان است می‌شود. ما از معاونین درمان بیمارستان‌ها انتظار داریم مداخلات بیشتری در حوزه درمان مراکز خود داشته و بتوانند بحران‌هایی که در اورژانس‌ها اتفاق می‌افتد را مدیریت کنند ضمن این‌که هر زمان نیاز به کمک ما باشد ما در معاونت درمان کاملاً آماده همکاری هستیم.
وی اصلی‌ترین وظیفه ستاد هدایت دانشگاه را هدایت بیمار بدحال از مکانی با سطح ارائه خدمات پایین‌تر به مکانی با سطح بالاتر برای دریافت بهترین خدمات موردنیاز خواند و افزود: در راستای ارائه هر چه‌بهتر خدمات درمانی در اورژانس‌ها برنامه‌ریزی‌هایی جهت بازدیدهای هیئت رییس دانشگاه، بازدیدهای مستمر پزشکان ستاد و گروه طب اورژانس انجام دادیم که آنالیز گزارشان این بازدیدها جهت رفع نقایص موجود به خود بیمارستان‌ها اعلام می‌شود.
دکتر شعبانی رییس پیوند و بیماری‌های خاص معاونت درمان در خصوص شورای پیوند دانشگاه گفت: این شورا به ریاست رییس محترم دانشگاه و دبیری معاون محترم درمان به‌منظور سیاست‌گذاری در مورد خط‌مشی‌ها و برنامه‌های بخش‌های پیوند و واحدهای فراهم آوری اعضاء بیمارستان‌های فعال در این حوزه (مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره)، شریعتی و سینا) برگزار می‌شود. وی همچنین از فعال‌سازی بخش پیوند سلول‌های بنیادی در آینده نزدیک در مرکز طبی کودکان خبر داد و افزود: برنامه بعدی دانشگاه ایجاد بخش پیوند اعضای اطفال در این مرکز است.
رییس پیوند و بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه همچنین گزارشی از آمار فراهم آوری اعضاء و مرگ مغزی در سال 93 و 94 ارائه کرد و گفت: در سال 94 نسبت به 93 هفتاد درصد افزایش در اعلام مرگ مغزی داشتیم که بیشتر آن توسط دانشگاه‌های دیگر به ما اعلام و در بیمارستان ما فراهم آوری اعضا روی آن‌ها انجام شد. طبق دستور وزیر محترم بهداشت بخش‌های ICU بیمارستان‌ها موظف‌اند تمامی موارد مرگ مغزی را به واحدهای فراهم آوری اعضا گزارش دهند.
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه گفت: امیدواریم بتوانیم با توجه به حجم مراجعات بیمارستان‌های معین تعداد ارجاعات را به این مراکز کمتر کنیم. یکی از مشکلات موجود این است که حتی بیماران ارجاعی پس از گرفتن خدمات درمانی و تخصصی لازم و رسیدن به وضعیت مناسب به بیمارستان مبدأ ارجاع نمی‌شوند درحالی‌که خود این مسئله می‌تواند به خالی شدن تخت در بیمارستان‌های معین برای پذیرش بیماران بدحال کمک کند. بعلاوه ما در دانشگاه قرارداد خرید تخت با دو بیمارستان خصوصی در قالب طرح تحول سلامت انجام دادیم که تنها مرکز طبی کودکان از این طرح استقبال و از آن بهره برد.
وی بابیان این نکته ما باید بپذیریم تخت و نیروی انسانی کم است و بااینکه روش‌ها و پیشنهاد‌ات مختلفی چه در سطح دانشگاه و چه وزارت بهداشت در این خصوص ارائه‌شده و در حال بررسی است ایجاد تخت و تأمین نیروی انسانی کاری زمان‌بر است؛ بنابراین باید برای خالی شدن تخت به دنبال راهکارهای عملی باشیم مثل کم کردن مدت اقامت، استفاده از بیمارستان‌های خارج از دانشگاه که از آن‌ها خرید خدمت شده و home care و ... در این راستا از پیشنهادات شما استقبال می‌کنیم چراکه وقتمان برای کمک به حل همین مسائل است.
معاون درمان، دانشگاه را حامی بیمارستان‌ها خواند و گفت: این دستورالعمل‌هایی که ما می‌نویسیم و به شما می‌دهیم برای این است که به شما در مسائل قانونی کمک کنیم.
دکتر علی پور همچنین در خصوص شناسایی مرگ مغزی گفت: باید ICU ها به شناسایی موارد مرگ مغزی حساس شده و با استفاده از دستورالعمل‌های موجود برای نگهدار مناسب از اعضایی که ممکن است به اهدا برسد تلاش کنند.
وی بابیان این مطلب که انشا الله مرگ مغزی اتفاق می‌افتد افزود: در صورت وقوع مرگ مغزی باید بتوانیم برای نجات جان سایر بیماران نیازمند، اقدام مناسب را انجام دهیم./ق

عکس و خبر: باهو 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 62119
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو