• تاریخ انتشار : 1397/04/04 - 14:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3721
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه روسای بیمارستان ها برگزار شد

چابک سازی بیمارستان ها و واگذاری قدرت تصمیم گیری به روسای بیمارستان ها راهکاری برای برون رفت از محدودیتهای تامین مالی

دکتر رضایی جلسه روسای بیمارستان ها گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از محدودیتهای تامین مالی در شرایط فعلی چابک سازی بیمارستان ها و واگذاری قدرت تصمیم گیری به روسای بیمارستان ها است.

گالری عکس
در این جلسه که روز دوشنبه 4 تیر 1397 در اتاق شورای ساختمان مرکزی دانشگاه و با حضور دکتر مهدی رضایی معاون درمان برگزار شد، روسای بیمارستان های دولتی تحت پوشش دانشگاه، دبیر دبیرخانه تحول نظام سلامت، مشاور معاون درمان و نمایندگانی از معاونت غذا و دارو حضور داشتند.
دکتر رضایی در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به دکتر طالب پور رییس جدید بیمارستان سینا و قدردانی از تلاش های دکتر پورمند، در خصوص محورهای اصلی دستور جلسه توضیح داد و افزود: متاسفانه از ابتدای سال معاونت درمان و بیمارستان ها با شرایط پیش بینی نشده سقف بیمه ای مواجه شدند که تطبیق با آن کار آسانی نیست. به نظر می رسد در این شرایط خاص مسئولیت ما در حوزه های صف که نقطه اتصال با گیرندگان خدمت محسوب می شود، بسیار سنگین است. چرا که صرف نظر از همه این مسائل، بیماران خدمات درمانی مناسب را از ما طلب دارند.
وی در ادامه با اشاره به نشست های تخصصی معاونت های درمان و غذا و داروی دانشگاه با گروه های آموزشی گفت: مهمترین استراتژی دانشگاه در برگزاری این جلسات جلب حمایت و همراهی گروه های آموزشی و بخش های بالینی است. این جلسات به طور منظم تا کنون با گروه های ارتوپدی، گوارش، چشم و بیماری های عفونی برگزار شده، و پس از جمع بندی نهایی، مصوبات آن ها در 13 سیاست تنظیم شده، که پس از تصمیم گیری نهایی در این جلسه و تایید ریاست محترم دانشگاه، آن را به بیمارستان ها ابلاغ می کنیم. قطعا با تلاش بیمارستان ها در اجرایی شدن این سیاست ها می توانیم به نتایج خوبی دست یابیم. البته هیچ اصراری نیست که این راهکارها در همه مراکز تابعه عینا اجرا شود. بلکه بنا به اقتضای هر بیمارستان می توان تصمیم گیری کرد.
معاون درمان دانشگاه، داشتن نگاه عدالت محور در ارائه خدمات درمانی را امری مهم خواند و گفت: در بحث اهمیت عدالت اجتماعی شکی نیست ولی ما نمی توانیم بیشتر از آن چه به دست می آوریم هزینه کنیم. با توجه به حجم اقتصاد کشور باید میزان هزینه مشخص باشد. باید بپذیریم در حال حاضر حداقل 20 درصد از افرادی که از خدمات دولتی حوزه سلامت کشور بهره می برند، قادر هستند سهم مشارکت بیشتری در هزینه ها داشته باشند.
وی همچنین بر ثبت بیماران ارجاعی از سایر استان های کشور در مراکز تاکید کرد و گفت: ضروریست بیمارستان های ریفرال به طور جد نسبت به ثبت بیماران ارجاعی و مستند سازی آن همت کنند.
دکتر رضایی با اشاره به اهمیت به روز نگه داشتن و بازنگری فرمولاری تاکید کرد: فرمولاری یعنی لیستی از داروهایی که مجاز به تجویز آن ها هستیم، لذا بسیار مهم است که روسای بیمارستان ها نسبت به متقاعد کردن همکاران هیئت علمی به تجویز در چارچوب فرمولاری بکوشند.
معاون درمان دانشگاه در پایان سخنان خود با اشاره به دستورالعمل وزارت متبوع در خصوص اداره بیمارستان مستقل گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از محدودیتهای تامین مالی در شرایط فعلی چابک سازی بیمارستان ها و واگذاری قدرت تصمیم گیری به روسای بیمارستان ها است.
دکتر موسوی رییس بیمارستان بهارلو گفت: با توجه به محدودیت هایی که بیمه سلامت برای بیمارستان ها ایجاد کرده، ما باید به سمت افزایش درآمدهای نقدی بیمارستان ها، مثل: تسری دادن کلینیک های ویژه، فعالسازی بخش های VIP، ارائه خدمات قانونی غیر بیمه ای و محدود کردن لیست انتظار حرکت کنیم.
دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی ضمن قدردانی از تلاش های معاون درمان دانشگاه، گفت: من تلاش های شما را جهت دستیابی به راهکارهای موثر در مدیریت شرایط حاضر درک می کنم و همه ما در این مسیر برای ادامه فعالیت بیمارستان  ها کمک می کنیم. ولی متاسفانه به نظر می رسد، این راهکارها و سیاست های پیشنهادی در بیمارستان های ریفرال پاسخگو نیست. وی همچنین بر اهمیت هماهنگی بیشتر معاونت های درمان و پشتیبانی دانشگاه در پیشبرد تصمیمات مشترک درمراکز درمانی تاکید کرد.
دکتر پورحسینی رییس مرکز قلب تهران در ادامه گفت: ما از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون، از زمان دانشجویی تا وقتی پزشک شدیم و بعدها در پست ها و مسئولیت های اجرایی یکی از مهم ترین شعارهایمان عدالت اجتماعی و رسیدگی به مستضعفین جامعه بوده و هست. و اساسا بیمارستان های دولتی برای ارائه خدمت به محرومین جامعه است.
وی با اشاره به موضوع صرفه جویی در بیمارستان ها گفت: در برخی از اقلام تجهیزات پرمصرف پرهزینه می توان با جایگزین کردن یک برند ارزان تر صرفه جویی قابل توجهی برای بیمارستان انجام داد که در شرایط فعلی، بسیار کمک کننده است.
دکتر بدو رییس بیمارستان مرکز طبی کودکان در این جلسه ضمن سپاس از تلاش های دکتر رضایی گفت: بیش از 50 درصداز بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران ریفرال هستند. ما در مرکز خودمان بااستفاده از HIS ، مبدا مراجعین را ثبت کردیم. بار مراجعات غیر ضروری از سراسر کشور  ما را با تهدیداتی چون: افزایش شیفت و افزایش بهای تمام شده خدمات مواجه می کند که نیاز است با مذاکره با وزارت متبوع در خدماتی که فقط یکی از بیمارستان های ما در سراسر کشور می تواندانجام دهد بتوانیم سهم آن خدمت را دریافت کنیم.  
دکتر عفت پناه رییس بیمارستان ضیاییان نیز همراهی و بومی سازی سیاست های وزارت بهداشت در بیمارستان ها را بهترین راهکار در شرایط موجود عنوان کرد.
دکتر محقق رییس بیمارستان یاس نیز بر ضرورت نقش موثر معاونت درمان در توزیع درصدهای سقف بودجه ای بیمارستان ها از سوی مدیریت مالی دانشگاه تاکید کرد.
در ادامه دکتر سعید پور عضو هیئت علمی و مشاور معاون درمان به توضیح در خصوص دستورالعمل اداره بیمارستان مستقل پرداخت و گفت: بنابر منابع سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیمارستان ها 80 درصد منابع سلامت را به خود اختصاص می دهند و این در حالیست که تنها 20 درصد خروجی های این بخش را تولید می کنند. مطالعات مختلف نشان می دهد، تبدیل بیمارستان های دولتی به واحدهای خودگردان، مدیریت و تخصیص منابع عمومی را بهبود بخشیده و پاسخگویی این بیمارستان ها را بالاتر خواهد برد.
عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 77883
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو