• تاریخ انتشار : 1396/08/13 - 13:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2087
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفتگو با دکتر شهرام اویس قرن، استادیار نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه به مناسبت بزرگداشت هفته ملی پیشگیری و درمان سکته‌های مغزی با دکتر قرن گفتگویی ترتیب داد.

در این گزارش که روز چهارشنبه 10 آبان 1396 در پایگاه سلامت مستقر در بیمارستان شریعتی انجام شد دکتر قرن استادیار نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص راه‌های پیشگیری و درمان سکته‌های مغزی توضیحاتی داد.
وی با ابراز نگرانی از این‌که سکته مغزی در ایران رتبه دوم مرگ‌ومیر را دارد افزود: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته دنیا سکته‌های مغزی رتبه چهارم مرگ‌ومیر را داراست و متأسفانه مشکل اصلی متوجه جوان‌هاست. در تحقیقی که در اصفهان انجام دادیم سکته مغزی در جوان‌های ما هفت برابر کشورهای پیشرفته است (که در تحقیقی مشابه که در مشهد انجام شد آمار به‌دست‌آمده، نزدیک به این عدد گزارش‌شده است.)
دکتر قرن بابیان این مطلب که مشکل سکته مغزی تنها به مرگ منجر نشده و در بسیاری از موارد باعث فلج شدن بخشی از بدن فرد بیمار می‌شود گفت: این اتفاق باعث بروز ناراحتی‌های بسیاری برای فرد تا پایان عمرش می‌شود.
این استادیار دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات مؤثر در پیشگیری به سکته مغزی اعلام کرد: اولین گام این است که جلوی این اتفاق را بگیریم چراکه زمانی که سکته مغزی حادث شود بازگشت به حالت قبل در بیمار تقریباً غیرممکن است. مردم باید بدانند تنها افراد سالخورده در معرض خطر نیستند بلکه اغلب افرادی که به دلیل سکته مغزی در اورژانس بستری می‌شوند زیر هفتادسال سن دارند. پس لازم است توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیریم. سیگار نکشید، اگر بیماری قند دارید قندتان را کنترل کنید، اگر چاقید وزنتان را کنترل کنید ورزش کنید. طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت افراد باید حداقل پنج روز در هفته برنامه ورزش منظم را در زندگی خود لحاظ کنند. وی همچنین با اشاره به تحقیقی مشترکی که با کانادا و بر روی 22000 بیمار مبتلابه سکته مغزی انجام شد، افزود: بر اساس این تحقیق 10 عامل بیشترین تأثیر را در بروز سکته‌های مغزی دارند که ازجمله می‌توان به قند خون، فشارخون، چربی خون، چاقی و کم‌تحرکی اشاره کرد.
دکتر قرن در ادامه در خصوص اقدامات درمانی موجود در کشور بعد از وقوع سکته مغزی گفت: اگر خود یا یکی از نزدیکان شما به‌طور ناگهانی دچار بی‌حسی یک سمت بدن شد یا در حین مکالمه ناگهان توان تکلم را از دست داد و مواردی ازاین‌دست باید در اسرع وقت به اورژانس بیمارستان‌های کشور مراجعه کند. در حال حاضر در کشور امکان تزریق آمپولی وجود دارد که اگر بیمار حداکثر 3 تا 4 ساعت پس از رخ دادن سکته مغزی که از آن به زمان طلایی یادشده، به بیمارستان مراجعه کند به وی تزریق می‌شود و امکان بازگشت سلامتی بیمار بسیار افزایش می‌یابد. متأسفانه هر دقیقه که از زمان طلایی دو میلیون سلول مغزی از دست می‌رود که برای بازگشت آن کاری نمی‌توان کرد.
وی همچنین با تشکر از وزارت بهداشت که برنامه درمان سکته‌های مغزی را در اولویت‌های خود قرار داده گفت: بیمارستان دکتر شریعتی برای اولین بار در کشور با همکاری وزارت متبوع و انجمن سکته‌های مغزی این آمپول را برای درمان بیماران سکته مغزی به کاربرد و هم‌اکنون جزء دو بیمارستان نخست در سطح کشور است که بیشترین مراجعه بیمار سکته مغزی جهت دریافت آمپول نامبرده را دارد.
دکتر قرن در پایان با اشاره به پیشرفت‌های به‌دست‌آمده در دنیا در طول سه سال اخیر در حوزه درمان سکته‌های مغزی افزود: امروزه در کشورهای پیشرفته به‌وسیله آنژیوگرافی قادرند که در برخی بیماران سکته مغزی لخته را خارج کنند و جان بیمار را نجات بخشند که این اقدام در کشور ما امروزه نادر است وامیدواریم در بیمارستان شریعتی این امکان برای کمک به سایر بیماران درگیر به‌ویژه جوانان مهیا شود.
خبر: باهو


  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 71980
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو