با ارائه گزارشی از وضعیت کنترل بحران کرونا در واپسین روزهای سال
دومین جلسه فوق العاده روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد
دکتر صادق نیت با تاکید بر این که انجام پژوهش مانعی برای ارائه خدمات مطلوب به مردم نیست، ثبت علمی داده ها و یافته های پزشکان این مجتمع در زمینه کرونا را امری ضروری خواند.
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در جلسه فوق العاده روسای بخش ها که 28 اسفند 98 در سالن شورای ریاست مجتمع برگزار شد، دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع راه اندازی دی کلینیک مجازی را اقدامی بسیار ارزشمند دانست و گفت: با استفاده از این امکان که به همت تیم IT و با همکاری اساتید و دستیاران مجتمع محقق شد، بیماران به صورت مجازی خدمات سرپایی را دریافت کرده و از مراجعه حضوری به تریاژ بی نیاز می شوند.
وی با اشاره به کاهش آمار مراجعین مبتلا به کرونا به مجتمع گفت: مجتمع در روزهای اخیر برای پذیرش، بستری و خدمت رسانی به بیماران به ثبات بیشتری دست یافته است. در حال حاضر نیز حدود 300 تخت آماده قابل تبدیل برای بستری این بیماران موجود است که در موقع نیاز در کمتر از چند ساعت به سهولت حاضر می شود.
دکتر صادق نیت ایجاد بخش های ICU جدید را در کنترل مرگ و میر ناشی از کرونا موثر خواند و گفت: با افزوده شدن تخت های ICU و تجهیز بخش های ویژه، به آمار پذیرش بیماران در این بخش ها افزوده شد ولی در عین حال روند مرگ و میر کاهش پیدا کرد.
وی برگزاری وبینارهای مجتمع با موضوع کرونا را امری مثبت و استقبال از آن را قابل توجه دانست و گفت: حدود 450 پزشک و دستیار در جلسه نخست این وبینار شرکت داشتند و اساتید دست اندرکار این وبینار آماده پذیرش و بررسی پیشنهادهای مفید هستند.
رئیس مجتمع با تشکر از اساتید شرکت کننده در جلسات کمیته بحران گفت: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سطح کشور از این وضعیت بحرانی سربلند بیرون آمده است و خدمات آن می تواند برای سایر بیمارستان ها الگو باشد.
وی افزود: جلسات کمیته بحران تقریباً به صورت همه روزه ادامه دارد با این تفاوت که محوریت آن از این پس، بحث های علمی ارائه شده از سوی اساتید است.
در ادامه دکتر عظیم میرزازاده عضو هیات علمی مجتمع، به ارائه گزارشی از وبینارهای برگزار شده، تعداد بازدیدکنندگان و محتوای این وبینارها پرداخت و به موضوع وبینارهای آتی شامل مراقبت در بیماران بستری، مراقبت در بخش های ویژه و مدیریت بحران اشاره کرد.
وی برگزاری وبینارهایی با موضوع حمایت روحی از بیماران مبتلا به کرونا را امری ضروری دانست و با تاکید بر این که سلامت بیمار محدود به سلامت جسمی نیست، از تهیه پیش نویسی در رابطه با اقدامات لازم برای حمایت روحی و معنوی از مبتلایان به کرونا خبر داد.
در ادامه دکتر محمد اربابی عضو هیات علمی مجتمع و متخصص اعصاب و روان به معرفی پیش نویس تهیه شده در مورد حمایت روحی از مبتلایان به کرونا، همراهان آنها و پرسنل ارائه کننده خدمات پرداخت.
دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان مجتمع نیز ضمن ارائه آماری از مراجعه کننندگان به تریاژ، تعداد بستری شدگان و تعداد موارد مرگ ناشی از کرونا، کاهش آمار پذیرش جدید این بیماران و کم شدن تعداد مرگ و میر در روزهای اخیر را مثبت ارزیابی کرد.
در بخشی دیگر از این جلسه، دکتر علی جعفریان عضو هیات علمی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، به مقایسه آمار پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا در این مجتمع با سایر بیمارستان های تابعه دانشگاه پرداخت و گفت: خوشبختانه در حال حاضر روند پذیرش و بستری مبتلایان به این بیماری در هیچ کدام از بیمارستان های تابعه دانشگاه صعودی نیست.
در ادامه دکتر مجتبی عقیلی سرپرست IT مجتمع، گزارشی از عملکرد این واحد را در کنترل بحران کرونا ارائه کرد و با اشاره به راه اندازی سریع کلینیک مجازی مربوط به بیماری کرونا، ایجاد زیرساخت های مربوط به آن را از زمان پیش از آغاز این بحران دانست.
دکتر زهرا احمدی نژاد عضو هیات علمی مجتمع، ضمن مروری کلی بر نحوه ثبت طرح های پژوهشی مربوط به کرونا گفت: همکارانی که در ایام تعطیلات تمایل به ارسال پروپوزال دارند، می توانند از دو روش ای میل و همچنین سامانه پژوهشیار اقدام کنند.
لزوم آمادگی مجتمع در شرایط ثبات برای مدیریت هرگونه بحران، پیش بینی احتمال موج جدیدی از موارد جدید کرونا پس از تعطیلات نوروزی و فراهم کردن تمهیدات لازم برای مواجهه با آن، توجه به عادات رفتاری پرخطر مردم و لزوم آموزش رسانه ها برای تقلیل این عادات از جمله موضوعات دیگری بود که در این جلسه مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نظر دهید