کارگاه آموزشی مراقبت بحرانی نوزاد در معرض خطر ACORN در بیمارستان شریعتی برگزار شد
کارگاه یکروزه مراقبت بحرانی نوزاد در معرض خطر با حضور ارائهدهندگان خدمات مراقبتی نوزادان، در بیمارستان شریعتی برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شریعتی، کارگاه آموزشی مراقبت بحرانی نوزاد در معرض خطر، ACORN، سهشنبه 27 آذر 97 با هماهنگی گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان دانشگاه و همکاری بیمارستان شریعتی در این مرکز برگزار شد. در این برنامه ارائهدهندگان خدمات نوزادان ازجمله پزشکان متخصصان اطفال، سرپرستاران و پرستاران بخشهای مراقبت نوزادان و NICU حضور داشتند.
دکترزرکش عضوهیات علمی دانشگاه و دبیر علمی برنامه ACORN، مراقبت بحرانی نوزاد در معرض خطر را برنامهای در قالب الگوریتمهای ساده دانست که طی آن سکانسهای مختلف یک نوزاد در معرض خطر ارزیابی و درمان میشود. وی این برنامه را یکزبان مشترک بین مراقبان نوزاد، اعم از پزشک و پرستار عنوان کرد و افزود: برنامه ACORN باعث میشود در صورت انتقال نوزاد، بیمارستان مقصد بداند که چه اقداماتی در بیمارستان مبدأ انجامشده است. بهطور خلاصه ACORN یکزبان مشترک برای همدلی و همزبانی برای نجات نوزاد است.
دکتر کدیور فوق تخصص نوزادان و عضو هیئتعلمی دانشگاه نیز در این کارگاه، برنامه تثبیت و انتقال نوزاد را از ارکان اساسی مراقبت ازنوزاد دانست و گفت: باید برنامهریزی، سیاستگذاری و پایش مداوم از طریق ستاد هدایت نوزادان انجام شود. وی همچنین نقش فرایندهایی همچون پیشبینی، شناسایی بهموقع و تثبیت نوزاد قبل از انتقال را در بهبود و سرنوشت نهایی نوزادان بسیار مؤثر دانست.
همچنین، احمدی کارشناس برنامه نوزادان معاونت درمان دانشگاه در این کارگاه در توضیح برنامه مراقبت بحرانی نوزاد در معرض خطر گفت: این برنامه یک رویکرد منطقی و نظاممند و مبتنی بر شواهد بر اساس جمعآوری، سازماندهی اطلاعات، تعیین اولویتها و مداخلههای مناسب برای نوزادانی که درچندساعت یا چند روز اول بدو تولد ناخوش شدهاند، فراهم میکند. وی متولی سیاستگذاری این برنامه در سطح کشور را اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی را حوزه معاونت درمان دانشگاه دانست و افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی با استفاده هسته آموزشی ACORN را از رویکردهای گروه مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان دانشگاه است. کارشناس برنامه نوزادان معاونت درمان دانشگاه همچنین گفت: این کارگاهها بهمنظور توانمندسازی کارکنان مرتبط با نوزاد و نظارت بر اجرای صحیح برنامه در تمامی بخشهای بستری نوزادان در سطح دانشگاه برگزار میشود.
در این کارگاه دکتر میرنیا فوق تخصص نوزادان درباره مروری بر احیا نوزاد و سکانس تنفس، دکتر فارسی فوق تخصص نوزادان درباره سکانس اعصاب، دکتر ستاره ثاقب فوق تخصص نوزادان درباره سکانس عفونت، مایع درمانی و گلوکز و دکتر کدیور فوق تخصص نوزادان درباره انتقال و حمایت صحبت کردند.
خبر: فرانک معصومی فرد
عکس: مهدی ولی الهی
ارسال به دوستان