• تاریخ انتشار : 1397/10/05 - 14:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1260
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع اختلالات ناشی از کمبودید و نحوه نگهداری نمک یددار در شهرستان اسلامشهر

مرکز خدمات جامع سلامت شهری چهاردانگه جلسه آموزشی با موضوع اختلالات ناشی از کمبودید و نحوه نگهداری نمک یددار ویژه خانم‌های بسیجی برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این جلسه آموزشی ویژه خانم‌های بسیجی پایگاه بسیج کارگریان سه‌شنبه 4 دی 97 برگزار شد.
شهرزاد پیرشاه، کارشناس تغذیه مرکز گفت: ید یکی از عناصر نادر است که روزانه به مقدار بسیارکم موردنیاز انسان است که معمولاً باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بدن انسان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود به موادی به نام هورمون نیاز دارد که غدد موجود در بدن آنها را می‌سازد. یکی از هورمون‌ها در غدد تیروئید که در جلوی گردن قرارگرفته است تولید می‌شود. غده تیروئید برای اینکه بتواند هورمون‌های خود را بسازد نیاز به ید دارد و هورمون‌های غده تیروئید در پدیده‌های مهمی مثل رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت‌وساز، تولید انرژی، عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های عصبی نقش مهمی را ایفا می‌کند.
این کارشناس در ادامه به بیان اینکه روزانه به چه مقدارید نیاز داریم پرداخت و در خصوص اینکه هر فرد سالم روزانه به ۱۵۰ میکروگرم (به‌اندازه یک سرسوزن) ید نیاز دارد. این مقدارید در طول زندگی، به‌اندازه یک قاشق چای‌خوری خواهد بود صحبت و به اختلالات ناشی از کمبودید و عوارض ناشی از این کمبود را در ابعاد جسمی، اقتصادی و اجتماعی (گواتر، کم‌کاری تیروئید، عقب‌ماندگی ذهنی و جسمی، لوچی، مرده زایی، اختلالات عصبی و ...) بررسی کرد.
وی در ادامه در خصوص زنان باردار مبتلابه کمبودید گفت: سقط‌جنین و مرده زایی در این زنان مشاهده می‌شود ید بخصوص در اوایل کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی بیشتر موردنیاز است و مصرف مقدار کافی آن اهمیت حیاتی دارد. چنانچه کمبود مادر باردار شدید باشد، کودک دچار عقب‌افتادگی رشد مغزی و جسمی به‌طور شدید و دائمی می‌شود و قادر به راه رفتن، صحبت کردن، فکر کردن و کار کردن به‌طور طبیعی نیست. اگر کمبود مادر باردار خفیف هم باشد باز کودک تحت تأثیر قرارگرفته و اگرچه طبیعی به نظر می‌رسد ولی بعداً در مدرسه توانایی لازم را در یادگیری نخواهد داشت و ممکن است قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نباشد.
پیرشاه در پایان در خصوص دلیل یددار کردن نمک گفت: نمک در اکثر جوامع به میزان معینی در روز مصرف می‌شود. وضع اقتصادی خانواده اثری در میزان مصرف نمک ندارد و تقریباً نمک به‌طور یکسان توسط خانواده‌ها به مصرف می‌رسد و افراد خانواده با مصرف نمک یددار به‌راحتی ید موردنیاز خود (یک مقدار جزئی که می‌تواند به‌اندازه یک سرسوزن باشد) را به‌طور روزانه دریافت می‌کنند.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز

 

 

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 83399
کلمات کلیدی
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی