• تاریخ انتشار : 1402/09/14 - 11:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 100
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی برنامه سلامت بانوان و ماده ۲۸ و ۳۵ قانون جوانی جمعیت در مدارس شهرستان اسلامشهر

با همکاری واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در راستای برنامه سلامت بانوان و ماده ۲۸ و ۳۵ قانون جوانی جمعیت در تعدادی از مدارس شهرستان جلسات آموزشی با محوریت غربالگری سرطان پستان، صیانت از تحکیم خانواده و حمایت از نقش مادر و بلوغ در دختران برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مریم دریائی پور، کارشناس برنامه باروری سالم و جوانی جمعیت شبکه در خصوص این برنامه که در مدارس حضرت مهدی (عج) و ناطق نوری و امام حسن عسگری (ع) برگزار شد گفت: با همکاری مراقبین سلامت در پایگاه‌های سلامت در خصوص غربالگری سرطان پستان ویژه کارکنان مدرسه برگزار شد که با توجه به اینکه خودآزمایی پستان یا معاینه منظم پستان خود به‌صورت خودکار می‌تواند راهی مهم برای یافتن زودهنگام سرطان پستان  و داشتن زمان کافی برای درمان تأکید کردند. در این جلسات به این نکات هم اشاره شد درحالی‌که هیچ آزمایشی نمی‌تواند به‌تنهایی همه سرطان‌های پستان را زود تشخیص دهد، اما انجام خودآزمایی پستان در ترکیب با سایر روش‌های غربالگری می‌تواند احتمال تشخیص زودرس را افزایش دهد.
در ادامه این برنامه در مدرسه‌های فوق،  به دانش آموزان در خصوص اهمیت بلوغ و علایمان صحبت و گفته شد همان‌طور که می‌دانید تکامل جنسی یا بلوغ به تغییرات بدنی در طی دوران نوجوانی و قبل از آن گفته می‌شود که شامل جهش رشد و شبیه‌تر شدن ظاهر بدنی به بالغین است. بلوغ بسته به شرایط جغرافیایی نژاد و ژنتیک در دختران در سن ۹-۱۲ و در پسران در سن ۱۰-۱۳ اتفاق می‌افتد و علت وقوع آن، فعال شدن هورمون‌های مغزی و غدد جنسی می‌باشد و گاهی روند بلوغ در سنین کمتری رخ می‌دهد که ممکن است طبیعی تلقی شده و یا غیرطبیعی باشد. اولین نشانه بلوغ دختران، تسریع رشد است . اما به‌طور معمول جوانه زدن پستان ها زودتر اتفاق می‌افتد و در واقع جوانه زدن پستان، اولین تغییر قابل‌شناسایی بلوغ دختران محسوب می‌شود. در برخی موارد پیدایش جوش در شیارهای بینی و پشت لاله گوش ممکن است اولین نشانه قریب‌الوقوع بودن تکامل بلوغی در هر دو جنس باشد.
در این جلسات در خصوص حمایت از نقش مادر هم به مادر به‌عنوان زیباترین واژه آفرینش اشاره شد که مؤثرترین عامل تربیت و نگاهبان سلامت روحی و روانی و جسمانی فرزند؛ مهم‌تر از همه عامل انتقال ارزش‌ها به کودک است، چراکه یکی از مهم‌ترین عوامل پای بندی فرزندان به مسائل ارزشی و دینی، چگونگی رفتار مادر با فرزند است. اگر کیفیت تعامل مادر با کودکان خوب باشد، آنها بیشتر به ارزش‌های خانواده و دین پای بند می‌مانند، افزون بر آن، پذیرش برنامه‌های دینی و ارزش‌های مذهبی را برای فرزند آسان می‌کند.
 
  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 252959
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

تصاویر