برگزاری دومین جلسه کمیته برون بخشی پیشگیری از خودکشی در شهرستان اسلامشهر
واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر دومین جلسه کمیته برون بخشی پیشگیری از خودکشی را با محوریت برنامه مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، در این جلسه که دوشنبه اول خرداد ۱۴۰۲، با حضور اعضای کمیته شهرستانی برگزار شد در ابتدا دکتر عباس امیراحمدی معاون شبکه ضمن خوش آمدگویی به حاضران، به تعریف واژه خودکشی و عوامل متعدد مؤثر بر وقوع آن پرداخت و بر اهمیت مداخله در بحران برای موارد اقدام به خودکشی بر اساس پروتکلهای موجود تأکید کرد.
وی در ادامه لازمه دسترسی به آمار دقیقتر را همکاری بین بخشی عنوان کرد و خاطرنشان شد: هر ارگانی که نظام ثبت دقیقتر و جامعتری دارد، آمار دقیقتری را به این شبکه ارسال کند.
که به خدمات سلامت نیاز دارند باید بتوانند به خدمات بهنگام و به مقدار کفایت دسترسی داشته باشند و بر اساس شاخص انتخابشده (میزان شیوع موارد اقدام به خودکشی و میزان شیوع موارد فوت ناشی از خودکشی) این شهرستان بهعنوان پایلوت این برنامه انتخابشده است. بنابراین برای اینکه بتوانیم سیستم جمعآوری دادهها را یکسان کنیم مشارکت تمام اعضا و ادارات مرتبط با برنامه را میخواهیم. اگر بتوانیم دسترسی به این آمارها داشته باشیم میتوانیم مداخلات لازم را بهمنظور جلوگیری از اقدام مجدد انجام دهیم.
وی در ادامه افزود: در پیشگیری از خودکشی سازمانهای مختلفی درگیر هستند و این مسئولیت تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست. سازمان بهزیستی کشور، نیروی انتظامی، پزشکی قانونی، بیمارستانها و ... در این مسئولیت سهیم هستند، اما مسئولیت وزارت بهداشت در بحث پیشگیری و درمان سنگینتر میباشد. درمان، ارجاع و آموزش و غربالگری از برنامههایی هستند که در راستای تحقق اهداف و برنامهها و سیاستهایی هستند که در نظر داریم با تشکیل این کمیتهها برای کاهش آسیبهای اجتماعی و روانی ازجمله خودکشی با کمک و مساعدت دستگاهها و ارگانهای مرتبط گامهای مؤثری برداریم.
نظر دهید