• تاریخ انتشار : 1397/08/09 - 09:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 9680
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دکتر علی جعفریان: میزبانی نشست منطقه‌ای سال 2019 مجمع جهانی سلامت، یک فرصت بین‌المللی استثنایی است

رئیس بین‌المللی مجمع جهانی سلامت در سال 2019 میزبانی دانشگاه از نشست منطقه‌ای این مجمع را در سال 1398 فرصتی فرادانشگاهی دانست.

دکتر علی جعفریان نماینده تام‌الاختیار دانشگاه در مجمع جهانی سلامت با بیان تاریخچه‌ای از پیمان M8 گفت: در سال 2009 هشت دانشگاه و فرهنگستان گردهم آمدند و گروهی مشابه G8 (هشت کشور صنعتی) به محوریت دانشگاه و مجتمع بیمارستانی چریته که بیمارستانی بزرگ در برلین است، تشکیل دادند که محوریت کارشان سلامت است. این مجمع با هشت عضو فعالیتش را شروع کرد و امسال که دهمین سال آن بود به 25 عضو از 18 کشور رسیده است. این اعضا دانشگاه‌‌ها، فرهنگستان‌ها و مؤسسات آموزشی پژوهشی در حوزه سلامت هستند که  موقعیت سیاسی ندارند و هر سال نشستی با عنوان مجمع جهانی سلامت برگزار می‌کنند. در واقع پیمان گروه 8 یک مجموعه آکادمیک است که برای ارتقای سلامت جهانی تلاش می‌کند، بنابراین بااستفاده از آزادی‌‌های آکادمیک و فارغ از مرزبندی‌های سیاسی تصمیم‌گیری می‌کنند. میزبانی ما در کیش در سال 2019 هم علامت این است که با وجود مشکلات زیادی که در صحنه سیاسی برای ایران به وجود می‌آورند این مجمع به‌صورت مستقل تصمیم می‌گیرد.
رئیس بین‌المللی مجمع جهانی سلامت در سال 2019 با بیان اهداف این مجمع گفت: در این نشست که هرساله در ماه اکتبر در برلین برگزار می‌شود از چهار گروه دانشگاهی، سیاست‌گذاران، صنعت و جامعه که در حوزه سلامت نقش دارند دعوت می‌شود. این مجمع یک نهاد تصمیم‌گیرنده و اجرایی نیست بلکه یک نشست مشورتی -کارشناسی بین این چهار گروه است. 
دکتر جعفریان با اشاره به نشست‌های منطقه‌ای این مجمع، افزون برنشست‌های اصلی سالانه در برلین گفت: اولین نشست در سنگاپور برگزار شد و تاکنون 6 نشست به‌صورت دوره‌ای در قاره‌های مختلف برگزار شده و قرار است سال آینده نشست منطقه‌ای غرب آسیا و شمال افریقا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شود.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 2015 و با حضور دکتر تکیان، معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت به‌عنوان شرکت‌کننده با این مجمع آشنا شد افزود: به‌عنوان رئیس وقت دانشگاه با دریافت پیشنهاد دکتر تکیان احساس کردم این فرصتی مهم و استثنایی است تا دانشگاه را در یک مجمع بین‌المللی مستقل که درگیر مسائل سیاسی نیست، عضو کنیم. دانشگاه‌های علوم پزشکی در ایران در حوزه سلامت نقش خاصی دارند چون به‌طور مستقیم درگیر موضوع بهداشت و درمان هم هستند و این یک مزیت محسوب می‌شود. در همین سال درخواست خود را دادیم و در سال 2016 به جلسه M8 رفتیم و از درخواست عضویت خود دفاع کردیم. در منطقه غرب آسیا و شمال افریقا هیچ عضوی در این مجمع حضور ندارد. از طرفی دانشگاه ما بزرگ است و ابعاد وسیعی به‌ویژه در حوزه سلامت دارد. در این جلسه بدون هیچ ابهام و بحثی رأی‌گیری شد و ما را با آغوش باز پذیرفتند.
دکتر جعفریان با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 2017 پیشنهاد میزبانی از نشست منطقه‌ای را ارائه داد و مورد تصویب قرار گرفت، اهمیت آن را بیان کرد و افزود: در 10 دوره نشست این مجمع 50 وزیر،11 برنده جایزه نوبل و روسا و معاونان صد شرکت بزرگ صنعتی و تجهیزات پزشکی و دارویی حضور داشته‌اند و با چنین ظرفیتی در کنار هم مسائل روز و افق آینده را بررسی می‌کنند.
رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به میزبانی دانشگاه از هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت در اردیبهشت 98 در کیش گفت: علت برگزاری این نشست در کیش این است که علاوه بر عدم نیاز به ویزا برای سفر به کیش که یک مشکل جدی برای بسیاری از میهمانان خارجی است، جزیره کیش زیرساخت‌ها و شرایط بسیار مناسبی برای چنین رویدادی دارد و دانشگاه هم امکانات خوبی در این جزیره دارد.
وی با تأکید بر استفاده از این فرصت برای دانشگاه گفت: پایه این فرصت دانشگاه ماست زیرا وقتی دانشگاه را در هرجای جهان معرفی می‌کنیم کسی به‌سادگی نمی‌تواند از کنار آن عبور کند. اگرچه حدود 13 هزار دانشجو داریم که عدد خیلی بزرگی نیست اما از این تعداد بیش از پنج هزار، دانشجوی تخصصی و فوق تخصصی و PhD هستند ؛ 75 درصد دانشجویان در مقاطع تحصیلی تکمیلی تحصیل می‌کنند؛ 16 بیمارستان و بیش از چهار هزار تخت بیمارستانی آموزشی داریم. این مجموعه در کمتر جایی به این صورت و در یک شکل واحد مدیریت می‌شود. دانشگاه ما زیرساخت قوی برای این کار دارد. زمانی که دانشگاه را معرفی می‌کنیم واقعاً لذت می‌بریم که در کجا کار می‌کنیم البته باید دانشگاه درست معرفی شود و ما این فرصت را پیداکرده‌ایم تا آن را بشناسانیم.
دکتر جعفریان افزود: از سال 1396 و با تغییر ریاست دانشگاه، آقای دکتر کریمی به من تأکید کردند این کار را ادامه دهم که به نظرم کار درستی بود به این دلیل که اگر واگذار می‌شد ممکن بود کارها به‌خوبی جلو نرود زیرا اعضای مجمع با ما ارتباط برقرار کرده‌اند و هم‌اکنون با مسئولان این مجمع در برلین ارتباط نزدیک و دوستانه داریم و آنها به ما اعتماد کامل دارند. اختیار تام از طرف مقابل هم داریم و از طرف رئیس محترم دانشگاه هم به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار این کار را پیگیری می‌کنم. آقایان دکتر کردی و دکتر صحرائیان که امسال در دهمین نشست مجمع در برلین حضور داشتند از نزدیک شاهد این روابط بودند و در برنامه انتقال ریاست بین‌المللی مجمع به دانشگاه ما شرکت داشتند.
مشاور وزیر بهداشت، فرصت میزبانی از نشست منطقه‌ای را فرصتی فرادانشگاهی و در سطح ملی دانست و گفت: حدود 100 نفر یا بیشتر از افراد سرشناس حوزه سلامت از خارج دعوت می‌شوند. نگاه ما در این نشست توجه به مسائل منطقه‌ای است و تم‌هایی که برای این نشست تعریف کرده‌ایم معطوف به مشکلات این منطقه است. ما در منطقه‌ای هستیم که بحران و جنگ زیاد است و بحث‌های مرتبط با آن مثل پناهندگان و جابجایی‌های محل زندگی در کشورهایی مثل سوریه، عراق و یمن پیامدهای منفی سلامت به دنبال دارد. تجمعات بزرگی مثل اربعین و حج در منطقه ما اتفاق می‌افتد و کمتر جایی در جهان روی می‌دهد که 20 میلیون نفر در یک دوره 10 روزه به یک شهر سفر کنند.
وی با بیان اینکه در این نشست فرصت ارتباط با دانشگاه‌های دیگر و صنایع وجود دارد تصریح کرد: البته در شرایط تحریم ارتباط با صنعت سخت است اما در همین شرایط می‌توانیم با رئیس شرکت‌هایی مانند زیمنس، فیلیپس، فایزر، سانوفی و امثال آنها صحبت کنیم و ارتباط بگیریم زیرا حضور بین‌المللی مقدمه‌ای است برای بین‌المللی شدن؛ این کار حضور دانشگاه را در این عرصه فراهم می‌کند و دانشگاه با ادامه این روند و شرکت در نشست‌های سالیانه برلین به‌عنوان دانشگاه شناخته‌شده بین‌المللی به جایگاهی بیش ازآنچه در منطقه خودمان شهرت دارد می‌رسد.
مشاور وزیر بهداشت افزود: برای حضور در این نشست به‌جز وزیر محترم بهداشت که در جریان کامل این برنامه هستند و برنامه توسط ایشان هدایت می‌شود از دکتر ستاری، معاون محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری دعوت کرده‌ایم ضمن اینکه معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه هم در برنامه دعوت ما هستند.
وی با قدردانی از حمایت‌های وزارتخانه‌های بهداشت و امور خارجه و با تأکید بر ابعاد مثبت برگزاری این میزبانی گفت: اگر بتوانیم با امکانات دانشگاه، کمک‌های وزارت بهداشت و همکاری منطقه آزاد کیش این نشست را برگزار کنیم یک فرصت بین‌المللی استثنایی برایمان فراهم می‌شود؛ زیرا یکی از راه‌های نسبتاً آسان دیپلماسی، راهبرد سلامت است به این دلیل که در همه جای جهان مسائل مشابهی وجود دارد که می‌توانیم از این فرصت دانشگاهی و ملی استفاده کنیم و امیدوارم بتوانیم نتیجه خوبی را هم بگیریم.
رئیس پیشین دانشگاه با تأکید بر اینکه این حرکت، یک حرکت دانشگاهی است و نه فردی گفت: من به‌عنوان نماینده دانشگاه مسئول این کار هستم. نهاد برگزارکننده یک‌نهاد اجرایی نیست و جنس برنامه هم یک کنگره علمی نیست برای همین نیاز به اطلاع‌رسانی است تا همه نسبت به آورده‌های آن آگاه شوند. امیدوارم بتوانیم انعکاس خوبی در داخل کشور داشته باشیم. از حدود 700 ظرفیت سالن حدود 500 تن ایرانی خواهند بود و شاید با هماهنگی وزارت بهداشت همزمان اجلاس روسای دانشگاه‌ها را در همین برنامه برگزار کنیم.



دکتر جعفریان در پایان به اشاره هزینه‌های این میزبانی گفت: با تغییرات اخیر در هزینه‌ها کمی دچار فشار خواهیم شد اما خوشبختانه تلاش کردیم از دانشگاه هزینه نشود. از معاونت‌های آموزشی، پژوهشی و توسعه وزارت بهداشت کمک گرفتیم و آقای دکتر هاشمی هم حمایت کرده‌اند. دکتر ستاری هم قرار شد بخشی از هزینه را تقبل کنند و ما هزینه زیادی هم نخواهیم کرد. در تلاش هستیم با یک برگزارکننده حرفه‌ای برای اجرا قرارداد ببندیم. با منطقه آزاد کیش و مدیرعامل محترم منطقه آزاد، آقای دکتر انصاری لاری هم ملاقات کردیم و ایشان سالن را به‌طور رایگان در اختیار ما گذاشتند و برنامه‌های حاشیه‌ای مهمانان را خود منطقه آزاد تقبل کرد. باوجود اینکه این برنامه در کیش برگزار می‌شود هزینه زیادی نخواهد شد و البته اگر بخواهیم یک کار فاخر انجام دهیم هزینه هم دارد اما تنظیم کرده‌ایم که از دانشگاه هزینه‌ای نشود و منابع از بیرون وارد شود.
توضیح اینکه هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت روزهای 9 و 10 اردیبهشت‌ماه 1398 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جزیره کیش برگزار می‌شود. این اولین نشست منطقه‌ای در غرب آسیا و شمال افریقا است.
خبرنگار: مهدی گلپایگانی
عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 81483
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی