• تاریخ انتشار : 1399/03/12 - 08:18
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1336
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش آیا ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی پس از هربار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون، ضروری است

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش آیا ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی پس از هربار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون ضروری است) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، یکی از روش های انتقال بیماری کووید 19، تماس با سطوح و اشیاء آلوده است، بنابر این توصیه می شود که لوازم و اقلام مواد غذایی و خوراکی خریداری شده (قابل شستشو)، به محض ورود به منزل در داخل سینک ظرفشویی مورد شستشو قرار گرفته و بر حسب نیاز ضد عفونی شوند. لذا سینک ظرفشویی از جمله مواردی است که به طور مرتب با آلودگی در تماس بوده و می بایست تمیز و ضدعفونی شود. در این باره این سؤال مطرح می شود که آیا پس از هر بار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون، ضدعفونی سینک ضرورت دارد؟
در شرایط همه گیری بیماری کرونا، یکی از نقاط آلوده در منزل (به دلیل تماس و شستشوی مکرر مواد غذایی و یا سایر اقلام) سینک ظرف شویی آشپزخانه است، بنابراین شستشو و ضدعفونی کردن آن بسیار مهم است. مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های ایالات متحده نیز نسبت به ضدعفونی و تمیز کردن مرتب مناطقی از خانه که افراد در طی روز به طور مرتب با آن ها در تماس هستند و یا از آن استفاده می کنند نظیر سینک ظرف شویی را توصیه کرده است.
همچنین توصیه هایی وجود دارد که برخی سطوح آشپزخانه و از جمله سینک ظرفشویی به صورت روزانه ضدعفونی شوند و شستشو و ضدعفونی لوازم و اقلامی که ممکن است آلوده باشند را ایده آل دانسته اند؛ از آنجا که احتمال آلودگی مواد غذایی و یا اقلامی که داخل سینک قرار می گیرند به انواع میکروب ها و از جمله ویروس بیماری کرونا وجود دارد، در این صورت، امکان آلودگی سطح سینک وجود داشته و احتمال گسترش آلودگی توسط دست ها و سایر اشیا مطرح می شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، روش تمیز و ضدعفونی کردن سینک ظرف شویی، که جزء سطوح سخت محسوب می شود، را به این صورت توصیه کرده است:
 قبل از شروع کار، دستکش بپوشید (استفاده از دستکش یک بار مصرف و دور انداختن آن پس از اتمام کار توصیه می‌شود، اما در صورت پوشیدن دستکش غیریکبار مصرف، پس از اتمام کار آن را ضدعفونی کرده و برای کار دیگری استفاده نشود.)
اگر سطح سینک کثیف است، ابتدا با مواد شوینده و یا آب و صابون سطوح را شستشو کنید.
برای ضدعفونی از الکل، آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) و یا وایتکس (هیپوکلریت سدیم) استفاده کنید. (در صورت استفاده از وایتکس، می بایست به مدت 1 دقیقه بر سطح سینک باقی بماند (از آبکشی زودهنگام اجتناب شود.) 
 
روش صحیح تهیه محلول وایتکس برای ضدعفونی سینک:
 5 قاشق غذاخوری از وایتکس را در 4 لیتر آب یا 4 قاشق چایخوری از آن را در یک لیتر آب حل کنید.
به دلیل احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری شده از بیرون، در صورت تماس با سینک ظرف شویی و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سینک وجود دارد، بنابراین بهتر است که پس از هربار استفاده، سینک تمیز و ضدعفونی شود.

 

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,روشنگری و پاسخ به شایعات
  • کد خبر : 156697
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *