«بجای گزارش» دکتر علی جعفریان در تیرماه 96
گزارش ماهانه چهل و ششم رییس دانشگاه خیلی مختصر و علت آن هم روزهای شلوغ تیرماه به ویژه برگزاری هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی تهران است و حکایت از خستگی زیاد او دارد.
متن این گزارش به شرح زیر است:
اساتید، دانشجویان و همکاران عزیز سلام
تیر 96 با ایام پایانی ماه رمضان و عید سعید فطر شروع شد؛ عید بندگی و اطاعت حقتعالی. آرزو میکنیم که با عبور از این ماه مبارک آنچه باید، بهدستآمده باشد و تا سال بعد باقی بماند.
ازآنجاکه پایان تیرماه با هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی در روز جمعه سیام همراه شد و روز شنبه هم به شمارش آرا گذشت فرصت نگارش گزارش مفصل فراهم نشد و این بار آنچه تقدیم میکنم «بجای گزارش» است.
برگزاری هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ
هفتمین دوره انتخابات هیئتمدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ با تمام اماواگرها در روز جمعه آخر تیرماه در مجموعه موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران و دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران بهصورت حضوری برگزار شد. انتخابات الکترونیک علیرغم تمام تلاشهای انجام شده عملی نشد و این باعث ناراحتی تمام دستاندرکاران و جامعه پزشکی شد. اینکه این روش در عمل موفق نبود و اصولاً روشهای الکترونیک چقدر قابلاعتماد هستند بحثی مفصل و البته فنی است که باید در جای خود موردبررسی قرار گیرد. نظر شخصی من دراینباره بهطور کوتاه این است که این روشها مزایای فراوانی دارند و باید بکار گرفته شوند و درعینحال تکیه محض بر هر یک از آنها تا قبل از استقرار کامل اشتباه است.
سؤال اینجاست که آیا چنین حادثهای از قبل قابل پیشبینی بود یا نه و اگر بود چه کاری باید انجام میشد؟ درواقع این همان قسمت دوم نظر شخصی من است بدین معنی که بله قابل پیشبینی بود و به همین جهت ما در هیئت اجرایی تهران بزرگ همان کاری را که باید، انجام دادیم. در جلسات هیئت اجرایی و نظارت انتخابات تهران احتمال موفق نبودن روش الکترونیک بهطور مکرر بحث شد و بر لزوم آمادگی برای حالتهای مختلف تأکید شد. پیشنهاد برگزاری رأیگیری حضوری در سه حوزه اخذ رأی در سطح شهر تهران توسط هیئت اجرایی مطرح شد که به دلیل نقطه نظرات هیئت نظارت تهران و ستاد مرکزی اجرایی عملیاتی نشد. در قدم بعد حوزه رأیگیری به ساختمان دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه تهران (مقابل موزه) منتقل شد که فضای مناسبتر و قابل طراحی برای روند انتخابات داشت. پیشبینی لازم برای تسهیل رفتوآمد مراجعان در حد ممکن انجام گرفت.
همچنین با توجه به آماده شدن سامانه متمرکز تأیید محل اشتغال همکاران، چیدمان مناسب با 16 ایستگاه رایانهای برخط طراحی شد و 32 نفر از همکاران دانشگاه این وظیفه را بر عهده گرفتند و در ساعات عصر که تراکم بیشتر شد، 2 ایستگاه دیگر نیز اضافه شد. به همین دلیل نهتنها از ساعت 8 صبح که فرایند انتخابات آغاز شد آمادگی کامل برای پذیرش همکاران وجود داشت، بلکه از ساعات ظهر به بعد که انتخابات الکترونیک ملغی گردید نیز همهچیز آماده بود و در تمام مدت 14 ساعت اخذ رأی، زمان انتظار همکاران در داخل حوزه حتی در شلوغترین اوقات بیش از 30 دقیقه نبود. شمارش آرا نیز از ساعت 11 شب و بلافاصله پس از اتمام زمان قانونی آغاز شد و با فرایند دقیقی که طراحی شد 16 ساعت به طول انجامید. روش شمارش نیز به صورتی طراحی شد که امکان خطای فردی نزدیک به صفر بود زیرا هر رأی توسط سه نفر بهطور مستقل ثبت میشد و در مقاطع مختلف بهصورت متقاطع هم چک میشد. دقت کار بهطوری بود که همکاران ناظر همگی نسبت به آن اظهار شگفتی کردند. درنهایت نتایج رسمی در ساعت 4 عصر روز شنبه 31 تیرماه در نشست خبری با حضور جناب آقای دکتر نیکنژاد رئیس محترم هیئت نظارت تهران بزرگ اعلام شد.
اگرچه لغو انتخابات الکترونیک برای همه بهنوعی شوکآور بود اما وظیفه مسئول اجرایی تمهید مقابله با چنین موقعیتهایی است. 25 نفر اعضای اصلی و علیالبدل هیئت اجرایی انتخابات، 5 نفر عضو اصلی هیئت نظارت و عوامل نظارت، همکاران حوزههای مختلف ستاد دانشگاه بخصوص معاونت درمان، معاونت توسعه، روابط عمومی، حوزه ریاست، مدیریت آمار و اطلاعات، موزه تاریخ علوم پزشکی، حراست و سایرینی که ممکن ازقلمافتاده باشند با حضور پرتعداد و پرانگیزه خود باعث شدند انتخابات حضوری به بهترین شکل ممکن با توجه به شرایط و امکانات برگزار شود که بدینجهت از یکیک آنان تشکر میکنم. مهمتر از حضور فعال همکاران، تحمل شرایط نسبتاً سخت و گرمای هوای سالن در برخی ساعات روز با روی گشاده و بدون کوچکترین شکایت بود. در زمان شمارش آرا نیز گروههای دیگری از همکاران این واحدها به ما پیوستند که باعث تسریع در اعلام نتایج شد. بازخوردهای متعددی دراینباره به من منعکس شد که ضمن انتقال این بازخورد به همکاران، مایلم احساس غرور و افتخار خود را به داشتن همکارانی چون شما ابراز کنم. دانشگاه ما یک بار دیگر نشان داد که چه ظرفیتی برای اداره بحرانهای مختلف دارد و امید که از این ظرفیت همواره به بهترین شکل استفاده شود. ( دسترسی به تصاویر انتخابات یک / دو / سه / چهار / پنج )
درگذشت مرحوم حاج سید رضا نیری
درگذشت مرحوم مغفور حاج سید رضا نیری واقعهای ناگوار برای تمام کسانی است که ایشان را میشناختند. او مردی از تبار نیکان و نیکاندیشان بود، با حضوری اعتمادآفرین و آرامشبخش که با خود برکت به همراه داشت. اگرچه اکنون فرصت و توان کافی برای نوشتن درباره ایشان را ندارم اما نمیتوانم از ذکر خیر آن مرد بزرگوار بگذرم که فقدانش برای من مانند درگذشت عموی عزیزم بود. خداوند او را با مولایش محشور کند.
سخن آخر
رویدادهای متعدد و مهم دیگری در این ماه داشتیم که حتی فرصت اشاره به آنها هم موجود نیست چراکه در ساعات نیمهشب دومی هستم که نخوابیدهام. شاید اگر عمر باقی و تقدیر برقرار بود، در فرصت دیگری با شما دانشگاهیان عزیز صحبت کنم. برایتان سلامت و شادی آرزو دارم.
دکتر علی جعفریان
تیر 96
دسترسی به گزارش های ماهانه قبلی در سایت اختصاصی رییس دانشگاه
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: