گزارش بهمن ماه 95 رییس دانشگاه به دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی
دکتر جعفریان: همهی نظرات کاربران را میخوانم و از محتوای آنها استفاده میکنم
رییس دانشگاه در گزارش ماهانه چهل و یکم خود، با تاکید براینکه همهی نظرات کاربران را میخواند و از محتوای آنها استفاده میکند، نوشت: همکاران آسوده خاطر باشند که مطالبشان حتی آنهایی که در سایت منعکس نمیشود را میبینم.
دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه همچون ماههای گذشته در پایان بهمن 95 در گزارشی مکتوب با دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه سخن گفت.
همکاران دانشگاهی سلام
بهمنماه برای همه ما یادآور خاطره شیرین پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. 22 بهمن 57 روزی است که متولدین دهه 40 و قبل از آن هرگز فراموش نخواهند کرد. پایان شیرین بیش از یک سال تظاهرات، راهپیمایی، درگیری و تیراندازی، اعتصاب، کمبود نفت و بنزین و خلاصه احساس نگرانی عمومی از سرنوشت کشور. شاید راهپیمایی عظیم تاسوعا و عاشورای 57 را بتوان نقطه عطفی در مسیر انقلاب دانست. در روز تاسوعا نگرانی از کشتار رژیم در بین مردم وجود داشت و خوب به خاطر دارم که مرحوم پدرم به ما که نوجوان بودیم گفت امروز شما بیرون نروید چون خطرناک است؛ اما پس از برگزاری مسالمتآمیز برنامه تاسوعا، در روز عاشورا ما حدود 10 کیلومتر پیادهروی کردیم و از منزل که در نزدیکی میدان بهارستان بود تا تقاطع خیابان آزادی و رودکی را پیاده رفتیم. عدم واکنش قهرآمیز نیروهای شاه در روز عاشورا مصادف با 20 آذر 57، بهنوعی نشاندهنده پذیرفتن پیروزی انقلاب از طرف شاه بود و مدت کوتاهی پسازآن در دیماه شاه ایران را ترک کرد. درواقع به نظر میرسد شاه دریافت که ادامه حکومت ممکن نیست و به همین جهت خود را از ماجرا کنار کشید و اتفاقات پسازآن تا روز 22 بهمن توسط برخی از امرای گارد شاهنشاهی و ارتش رقم خورد که خوشبختانه خیلی طول نکشید و در 2 روز موضوع فیصله یافت. یاد امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی ایران را گرامی میدارم و امیدوارم بتوانیم از دستاوردهای این انقلاب عظیم مردمی بهخوبی پاسداری کنیم: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی.
ساختمانهای دانشگاه
حادثه ساختمان پلاسکو نیمه اول بهمنماه را تحتالشعاع خود قرار داد. این حادثه تلخ و البته درسآموز باعث شد همه به فکر وضع ساختمانهایی باشند که در آن کار و زندگی میکنند. ازجمله بعضی همکاران ما در دانشگاه از وضعیت ساختمانی بیمارستانها و دانشکدهها ابراز نگرانی کردند. در مجموعهای که متوسط طول عمر ساختمانهای آن بیش از 50 سال و آن هم با استانداردهای قدیمی است، این نگرانی هم درست است و هم بجا. چندین سال قبل یک نوبت میزان مقاومت بیمارستانهای دانشگاهی مورد ارزیابی دفتر فنی وزارت بهداشت قرار گرفت که حاکی از عدم مقاومت کافی اکثر آنان در برابر زلزله بود. در همان زمان برآورد هزینه مقاومسازی هم صورت گرفت که در بعضی موارد بیش از هزینه ساخت یک بیمارستان جدید بود. علاوه بر موضوع بودجه موردنیاز، در حال کار بودن بیمارستانها و دانشکدهها و نداشتن فضای جایگزین مطلب دیگری است که مانع بسیاری از اقدامات مقاومسازی است. آنچه مسلم است لزوم توجه مستمر به این مشکل و برنامهریزی برای اصلاح آن بر حسب امکانات و منابع است. همکاران من در معاونت توسعه دانشگاه این موضوع را پیگیری میکنند و دستورات لازم برای انجام اقدامات عملی در مورد امکانات اعلام و اطفاء حریق را دادهاند. البته راهکار اساسی نوسازی ساختمانهای فرسوده و غیراستاندارد دانشکدهها در فضای جدید پردیس دوم دانشگاه و احداث بیمارستانهای جدید و جایگزینی ساختمانهای موجود است که طبعاً نیازمند منابع قابلتوجه و اختصاص یافتن زمین مناسب برای این منظور است. البته خوشبختانه دو پروژه بزرگ مهدی کلینیک و شریعتی 2 در حال حاضر در دست اقدام هستند، احداث ساختمان جدید بیمارستانهای فارابی و رازی بهصورت فعال ادامه دارد، ساختمان جدید بیمارستانهای سینا و امیراعلم با استانداردهای بالاتر بازسازی شده و بهرهبرداری میشوند، بازسازی اساسی و مقاومسازی بیمارستان جامع زنان در دست اجرا است و پیگیری برای احداث دو بیمارستان کودکان جدید نیز ادامه دارد. امیدواریم تلاشهای همکاران در این راه بتواند بخشی از مشکلات موجود را رفع کند تا همه در محیطی ایمنتر به کار خود ادامه دهند.
جشنواره ابنسینا
هجدهمین جشنواره ابنسینا امسال نیز با حضور اساتید، مدیران و همکاران دانشگاه و معاونین محترم آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت برگزار شد. این جشنواره دانشگاهی که اکنون برد کشوری دارد مکانی مناسب برای رصد فعالیتهای ارزشمند اعضای هیئتعلمی در سه حیطه آموزش، پژوهش و ارائه خدمات است. امسال من از این فرصت استفاده کردم و گزارشی از پیشرفت برنامه 4 ساله دانشگاه به حضار ارائه دادم. اگرچه در سخنرانیها انتظارات بیشتری از دانشگاه مطرح شد، اما بازخوردهایی که از طرق مختلف از همکاران گرفتم حاکی از درک ایشان از شرایط دانشگاه و توجه آنان به مسیر درست حرکت دانشگاه بود. اینکه ما رتبه اول آموزش و پژوهش را با انواع شاخصهای منطقی برای سالیان متوالی در کشور کسب کردهایم، امتیازی بزرگ و ارزشمند است اما لزوم حضور قدرتمندانه در عرصههای بینالمللی نیز بر هیچکس پوشیده نیست. دانشگاه ما بدون شک این توانمندی را دارد اما دو شرط اساسی برای دستیابی به چنین اهدافی لازم است که در جشنواره هم به آن اشاره کردم: استقلال و منابع کافی. درباره هر دو شرط مشکلاتی وجود دارد که در اینجا نمیخواهم به آن بپردازم ولی اطمینان دارم دانشگاهیان بهخوبی هر دو را درک میکنند.
دکتر علیرضا فلاح
حراست یکی از واحدهای مهم و تعیینکننده دانشگاه است که خدمات آن کمتر موردتوجه قرار میگیرد. این مجموعه که ترکیبی از وظائف مختلف از حفاظت فیزیکی و پرسنلی تا اسناد و انفورماتیک را به عهده دارد، بهطور روزمره با بسیاری از فعالیتهای دانشگاه تعامل دارد و کوچکترین اشکال در عملکرد آن بهسرعت انعکاس بیرونی پیدا میکند. حضور ارزشمند آقای دکتر فلاح در مدت بیش از سه سال در رأس این واحد منشأ برکات فراوان بود. تسلط ایشان به ابعاد مختلف مأموریت حراست در عین شناخت کافی و دقیق از شرایط دانشگاه باعث شد بسیاری از اقدامات سخت در مسیر اهداف دانشگاه به سهولت میسر شود. تدین و رازداری از ویژگیهای بارز ایشان است و بسیاری از خدماتی که با داشتن این دو خصلت انجام دادهاند به دلیل ماهیت این سمت قابل بازگو کردن نیست. اکنونکه دکتر فلاح بنابر تمایل خودشان از این مسئولیت کنارهگیری نمودهاند، از زحمات بیدریغ ایشان تقدیر میکنم و برایشان سلامت و سعادت آرزو میکنم و خوشوقتم که دانشگاه همچنان از حضور ایشان در سمت مشاور رئیس دانشگاه بهرهمند خواهد بود. همچنین به برادر گرامی آقای دکتر سید احمد رضائی که تصدی این مسئولیت را پذیرفتند خیرمقدم میگویم و همراهی ایشان با دانشگاه را در این مقطع زمانی ارج مینهم. امیدوارم دکتر رضایی نیز بهعنوان مدیری خوشنام و با سابقه در دانشگاه، مسیر گذشته را با قوت ادامه دهند.
نظرات کاربران
یکی از مهمترین قسمتهای گزارش ماهیانه من نظرات کاربران است که درباره آن ثبت میشود. همانطور که همکاران میدانند روابط عمومی دانشگاه بر اساس ضوابط مشخصی که اعلام شده نظرات مرتبط کاربران را در مورد اخبار فعال میکند. این کار درباره گزارش ماهانه با تسامح و تساهل بیشتر صورت میگیرد و به همین جهت یکی از پرنظرترین اخبار سایت دانشگاه است. من هم مثل بعضی از همکاران تمام این نظرات را میخوانم و از محتوای آنها استفاده میکنم. علاوه بر این مسیر بی واسطه با مسئولان نیز برقرار است و من نظرات ارسالی افراد را شخصاً مطالعه میکنم. به دو دلیل این بحث را در گزارش بهمن 95 طرح کردم. اول آنکه دوستان بدانند نظراتشان را بهطور مستقیم میخوانم و حتی نظراتی که به دلیل عدم رعایت ضوابط اخلاقی و نوشتاری در سایت منعکس نمیشود را میبینم؛ بنابراین همکارانی که گهگاه تذکر میدهند مطالبشان به گوش رئیس دانشگاه برسد آسودهخاطر باشند. نکته دوم که بعضاً مورداشاره نویسندگان نظرات است درخواست بیان پاسخ به درخواستها است. هدف این گزارش همانطور که از روز اول گفتهام بیان مطالب خارج از اخبار معمول و دیدگاههای من درباره مسائل مهم دانشگاه است. مواردی که مخاطبان درخواست میکنند اما ازنظر قانونی میسر نیست یا منابع کافی برای آن وجود ندارد و اقدام عملی ندارند طبعاً در گزارشها هم انعکاسی نخواهد یافت. البته مواردی هم هستند که بهطورجدی پیگیری میشوند و بعداً منجر به نتیجه میشوند؛ بنابراین ما همچنان از دریافت نظرات دانشگاهیان اعم از استاد، دانشجو و کارمند استقبال میکنیم حتی اگر گاهی غیرمنصفانه یا خارج از محدوده اختیارات دانشگاه باشد.
مطالبات و پرداختها
نگرانی همکاران دانشگاه برای دریافت مطالبات خود از موضوعات مهمی است که بهطور روزانه توسط من و همکارانم تعقیب میشود. حجم مطالبات بیمارستانها از بیمهها در پایان بهمنماه بیش از 850 میلیارد تومان است و این علاوه بر مبالغی است که از ستاد دانشگاه بهعنوان کمک در اختیار بیمارستانها قرار گرفته است؛ بهعبارتدیگر اگر کمک ستاد به دانشگاهها از طرق مختلف صورت نمیگرفت اکنون پرداخت کارانه مانند بسیاری از دانشگاههای کشور بیش از این تأخیر داشت. خوشبختانه حقوق بهمن و عیدی 96 در آخرین روز ماه پرداخت شد و با تلاشهای معاونت توسعه و پیگیری مرتب امور مالی دانشگاه کارانه مردادماه کارکنان و تیرماه پزشکان نیز در روز اول اسفند پرداخت میشود. ما تمام تلاش خود را برای وصول مطالبات بیمارستانها و تداوم پرداختهای پرسنلی بهصورت منظم انجام داده و میدهیم که البته جزئیات آن قابل ذکر نیست اما متأسفانه میزان موفقیت این تلاشها با وقت و انرژی صرف شده تطابق ندارد. از شما همکاران گرامی که علیرغم تمام ناملایمات موجود همچنان به ارائه خدمت به بیماران ادامه میدهید سپاسگزارم و امیدوارم انجام تعهدات بیمهها و پرداخت مطالبات بیمارستانها امکان پرداخت بهموقع کارانه را فراهم کند.
سایر رویدادها
در بهمن 95 برنامه حضور هیئترئیسه در 9 معاونت، 11 دانشکده و 14 بیمارستان پایان یافت. در این برنامه که حدود 18 ماه به طول انجامید فرصت ملاقات رودررو با حدود 300 نفر از اعضای هیئتعلمی که در ردههای مختلف مدیریتی مشغول هستند فراهم شد و علاوه بر شنیدن گزارشهای واحدها در مسیر برنامه 4 ساله دانشگاه، نقطه نظرات همکاران نیز دریافت شد. همچنین دیدگاههای هیئترئیسه در مورد عملکرد واحدها مطرح شد و درنهایت جمعبندی انجام شده در قالب یک نامه رسمی به مسئول واحد منعکس گردید. این فرایند اگرچه زمانبر و انرژیگیر است اما به نظر من اقدام بسیار مهمی در ایجاد ارتباط بین محیط و ستاد بود. این بازخورد را مکرر شنیدم که تابهحال چنین ملاقاتی در سطح بیمارستان یا دانشکده با حضور تمام اعضای هیئترئیسه اتفاق نیفتاده بود. البته گام بعدی پیگیری مکاتبه انجام شده تا حصول نتایج موردنظر طبق برنامه است که همچنان جریان دارد.
یک دوره کارگاه لیدرشیپ سه روزه در طول دی و بهمن 95 با حضور حدود 30 نفر از اعضای هیئتعلمی با مسئولیت من برگزار شد. این سومین دوره این کارگاه بود که در جهت توانمندسازی اعضای هیئتعلمی توسط مرکز توسعه آموزش طراحی و اجرا میشود. حضور در این برنامهها علاوه بر بعد آموزشی فرصتی برای گفتگو با اساتید و استفاده از تجربیات و نظرات ایشان است. نکته مهم اینکه من در هر دوره از کارگاه نکات جدیدی را از شرکتکنندگان یاد میگیرم.
مراسم روز پرستار امسال با تقدیر از 145 پرستار حائز «نشان اخلاق برتر- ناب» به میزبانی مرکز طبی کودکان برگزار شد. اینکه تعداد پرستاران ناب امسال بیش از دو برابر سال قبل بود برای من بسیار خوشحالکننده است زیرا این نشان به کسانی تعلق میگیرد که اصول اولیه رفتار حرفهای را در ارزیابی چندجانبه انجام شده در تمام موارد رعایت میکنند. امیدوارم سالبهسال شاهد حضور تعداد بیشتری از پرستاران شریف و نوعدوست دانشگاه در این مراسم باشیم.
انتصاب آقای دکتر غلامرضا حسنپور به سمت مدیریت دفتر بازرسی و انتقال آقای دکتر صدیقی به هسته گزینش دیگر اتفاق این ماه بود که به دنبال جابجایی آقای دکتر رضایی از هسته گزینش انجام شد. دفتر بازرسی دانشگاه که تاکنون از حضور برادر بزرگوار جناب آقای دکتر جواد سعید تهرانی بهرهمند بود باید اکنون مسیر خود را با قوت و انرژی تازه ادامه دهد. امیدوارم با حضور آقای دکتر حسنپور این اتفاق بهخوبی رخ دهد.
مراسم تقدیر از دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر دانشگاه ( فیلم مشروح سخنرانی ) برنامه دیگری بود که در بهمن اجرا شد. دیدن این دانشجویان عزیز که علیرغم مشکلات متعدد با تلاش و همت خود در ردههای بالای آموزش و پژوهش قرار گرفتهاند بسیار شیرین و روحیهبخش است.
برگزاری بیست و پنجمین اجلاس رؤسای دانشگاهها رویداد دیگر بهمنماه بود. در این اجلاس علاوه بر موضوع برنامه عملیاتی جلساتی هم به بحث درباره مسائل جاری دانشگاهها و اصلاحات طرح تحول سلامت اختصاص داده شد.
بازدید سرزده از سه اورژانس مهم و پرمراجعه دانشگاه (مرکز طبی کودکان، بیمارستان امام خمینی و بیمارستان شریعتی) در شامگاه سهشنبه 26 بهمن توسط خانم دکتر علیپور، آقای دکتر امینی و بنده انجام شد. هدف این بازدید ارزیابی اقدامات انجام شده در طرح ساماندهی اورژانسهای بزرگ دانشگاه بود. اگرچه هنوز مشکل شلوغی و مراجعه بیش از ظرفیت در این اورژانسها بخصوص بیمارستان امام وجود دارد، اما نتایج اقدامات ساماندهی بهخوبی به چشم میخورد. دو بیمارستان امام و شریعتی که من در بازدید حضور داشتم، هر یک فقط 6 تخت خالی برای پذیرش بیمار در بخشها داشتند و ضریب اشغال تختهای اورژانس نیز بیش از 200 درصد بود! امیدوارم شاهد روزی باشیم که نگران مراجعه بیش از ظرفیت کل بیمارستان نباشیم.
استاد حسن فرسام در نیمه بهمنماه 94 از میان رفت و اکنون سالگرد درگذشت این شخصیت خوشنام و دوستداشتنی است. برای او علو درجات و غفران الهی مسئلت مینمایم. در بهمنماه امسال نیز متأسفانه همکار دیگری از دانشگاه ما را ترک نمود. مرحوم خانم دکتر صفآرا عضو هیئتعلمی دانشکده بهداشت به دنبال یک بیماری چشم از جهان فروبست. برای ایشان طلب آمرزش و رحمت دارم.
حواشی
برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاهها در بندرعباس فرصت خوبی برای استفاده از آبوهوای خوب و بهاری این شهر بود، اگرچه فقط حدود 24 ساعت از این سفر زمان آزاد داشتیم و پرواز برگشت نیز حدود 5 ساعت تأخیر داشت.
ورزش در بهمنماه بهتر از ماههای قبل بود و علاوه بر یک نوبت استخر و چند روز پیادهروی حداقل هفتهای یک بار والیبال برقرار بود. علاوه بر این در پنجشنبه آخر بهمن تست آمادگی بدنی زیر نظر همکاران پزشکی ورزشی انجام دادم که ظاهراً خیلی بد نبود. حفظ سلامت جسمی و روانی ضرورتی قطعی برای همه ما است. این یعنی ورزش برنامهدار و تنظیم اوقات زندگی بین کار، استراحت و خانواده.
سخن آخر
به ماه پایانی سال 95 رسیدیم و این عمر است که با سرعتی باورنکردنی میگذرد. باشد که تلاش ما در جهت خدمت به خلق خداوند مقبول درگاهش باشد و آنچه در این راه از دست میدهیم با آنچه بهمراتب ارزندهتر و پایدارتر است، جایگزین گردد.
دکتر علی جعفریان
بهمن
1395
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: