برگزاری اولین جلسه مورنینگ مجازی بیماران بستری کووید 19 در شبکه اجتماعی اختصاصی درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران به میزبانی بیمارستان شریعتی
با همکاری ستاد معاونت درمان دانشگاه و اساتید بیمارستان شریعتی اولین جلسه مورنینگ مجازی با موضوع تحلیل فرآیندهای درمان بیماران بستری کووید 19 از طریق شبکه اجتماعی اختصاصی درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در این جلسه که ساعت 8 تا 9 صبح پنجشنبه 23 مرداد 1399 بهصورت مجازی و از طریق شبکه اجتماعی اختصاصی درمان دانشگاه بهصورت لایو در بیمارستان شریعتی برگزار شد، دکتر مونا طلسچیان عضو هیئت علمی گروه داخلی و مسئول جلسه، دکتر کیوان گوهری مقدم، دکتر امالبنین پاکنژاد، دکتر رسول علیان نژاد و دکتر زهرا فتوک کیایی از اعضای هیات علمی گروه ریه، دکتر اسدالله موسوی هیات علمی گروه هماتولوژی انکولوژی، دکتر نگین اسماعیل پور هیات علمی گروه عفونی، دکتر علیرضا سلیمی نیا هیات علمی گروه بیهوشی، دکتر فرناز توکلی هیات علمی گروه نفرولوژی، دکتر شهیده امینی هیات علمی گروه فارماکوتراپی بیمارستان شریعتی در مورد فرآیند های درمان دو بیمار بستری مبتلا به کرونا بحث و تبادلنظر کردند.
دکتر طلسچیان در خصوص این جلسه گفت: بهمنظور بررسی درمانهای مختلف کووید 19 دو بیمار در فازهای ویرمی (روزهای اول بروز علائم بیماری) و فاز التهابی (بعد از بروز علائم عفونت حاد تنفسی) انتخاب شدند. طبق گایدلاین های موجود درمان کرونا چهار پایه اساسی شامل هیدریشن، آنتی کواگولیشن که بهعنوان پروفیلاکسی از عوارض ترومبوآمبولیک استفاده میشود، استروئید درمانی (تجویز دگزامتازون) و آنتی ویرال یا تجویز رمدسیویر دارد. بهتر است در بیماران مبتلا به کرونایی که در فاز وایرمی بستری می شوند از درمان آنتی ویرال که در حال حاضر تجویز داروی رمدسیویر است استفاده شود چون به عقیده متخصصان موجب کاهش مدتزمان بستری این بیماران و مورتالیتی آنها میشود. از طرفی با توجه به محدودیتهایی که در تأمین این دارو هست باید دقت شود تا بیمار اندیکاسیون های لازم فیزیکی همچون کراتینین و LFT (عملکرد کبدی) نرمال و بستری یعنی سطح اکسیژن (saturation of oxygen) بین 88 تا 93 درصد برای دریافت این دارو داشته و هنوز وارد فاز التهابی نشده باشد. ضمناً باید بدانیم رمدسیویر دارویی نیست که به بیماران سرپایی داده شود.
وی در خصوص استفاده از استروئیدها در درمان کرونا افزود: نظر اساتید در این حوزه متفاوت است هرچند متخصصان عفونی معتقدند اگر در فاز ویرمی هم استروئید درمانی شروع شود مشکلی به وجود نمیآید ولی باید دقت شود چون بههرحال بیمار در فاز اینفکشن هست. ولی بر اساس پروتکل داخلی بیمارستان شریعتی برای بیماران بستری ما باید حداقل پنج روز از بروز علائم بیماری کووید گذشته و بیمار دارای سچوریشن پایینتر از 93 درصد باشد تا بتوانیم درمان استروئیدها را آغاز میکنیم. ما در بیماران سرپایی کرونا خیلی استروئید نمی دهیم. در کل طبق مطالعات جهانی اگر به درستی از این درمان برای بیماران کووید استفاده شود مورتالیتی آنان کاهش مییابد.
متخصص داخلی بیمارستان شریعتی در خصوص عوارض احتمالی درمان با استروئیدها گفت: مصرف کورتیکو استروئیدها کمتر از دو هفته معمولاً مشکل خاصی برای بیمار در پی ندارد. در مورد دگزامتازون که در کووید طول مدت درمانش 10 روز هست و آن عوارض طولانیمدتی که استروئیدها میدانیم را در این بیماران نمیبینیم. تنها نگرانی ما در استفاده از استروئیدها این است که بهجا تجویز شود.
دکتر طلسچیان در پایان با اشاره به اثربخشی بالای این جلسات مجازی گفت: برگزاری جلسات مورنینگ بیمارستانی به شکلی گسترده و در فضای مجازی که بتواند بهصورت مستمر و هفتگی امکان ارتباط دوسویه متخصصان بخشهای کووید بیمارستانهای دانشگاه و کشور را بهصورت لایو فراهم کند گام مهمی در اشتراک تجربیات اساتیدی است که مستقیماً در درمان بسیاری از بیماران کووید نقش داشتهاند و قطعاً به کاهش مورتالیتی و مدیریت بهتر بحران کرونا در مراحل بعدی بسیار کمککننده خواهد بود.
برای دسترسی به ویدئوی این جلسه میتوانید از طریق لینک https://www.ssn.tritapp.net/sn/tumshealth اقدام کنید.
نظر دهید