برگزاری وبینار آموزشی مداخلات روانی- اجتماعی در حوادث و بلایا توسط واحد سلامت روان شبکه بهداشت اسلامشهر
وبینارآموزشی مداخلات روانی- اجتماعی در حوادث و بلایا ویژه روانپزشکان و دستیاران روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران توسط واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر وبینار دو روزه تحت عنوان" مداخلات روانی- اجتماعی در حوادث و بلایا" ویژه روانپزشکان و دستیاران روانپزشکی داوطلب حضور در منطقه بحران را در بیمارستان روانپزشکی ایران برگزار کرد.
دکتر مرجان فتحی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه کار تدریس در این وبینار را بر عهده داشت.
وی در ابتدا با تعریف بلا که عبارت است از درهم ریختگی شدید زیست محیطی و روانی- اجتماعی، که بسیار فراتر از ظرفیت انطباقی جامعه مبتلا است جلسه را آغاز کرد.
فتحی گفت: بلایای طبیعی سالانه منجر به مرگ، معلولیت جسمی و روانی و تغییر روند و مسیر زندگی میلیون ها نفر و صدمات مالی شدید برای افراد و دولت ها می شود.کمک ها و امداد ها از سایر نقاط کشور و سایر نقاط دنیا به دنبال وقوع بلایا به سرعت به منطقه آسیب دیده ارسال می شود.
وی در ادامه افزود: تیم حمایت روانی- اجتماعی از یک روانپزشک، یک روانشناس و در صورت لزوم یک مددکار اجتماعی تشکیل شده که تحت نظر وزارت بهداشت به صورت سیاری غربالگری فعال، مداخله مشاوره ای گروهی و پیگیری افراد آسیب دیده را انجام می دهند. افرادی که تحت تاثیر حادثه قرار گرفته و تجارب دردناکی داشته اند ممکن است به دلایل مختلف به پزشک مراجعه کنند. ممکن است نشانه های جسمی، علت مراجعه این افراد باشد که در این صورت تلاش پزشک یافتن علت جسمی برای مشکل بیمار معمولا بی نتیجه می ماند و یا ممکن است یافته های بالینی با شکایات بیمار تناسبی نداشته باشد، در این موارد نقش پزشکان عمومی و روانپزشکان برای تشخیص، درمان و پیگیری بیمار بسیار چشمگیر است.
ارسال به دوستان