پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: نقش میوه در دوران بارداری
در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش میوه در دوران بارداری اشاره کرد و گفت: برای یک مادر دیابتی استفاده از سه تا چهار سهم از میوهها در روز توصیه میشود. وی افزود: مصرف میوه، برای یک خانم باردار دیابتی نه تنها قند خون را بالا نمی برد بلکه برای کنترل قند خون هم کاملا مفید است
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت اول)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات مربوط به تغذیه در دیابت بارداری اشاره می کند و می گوید: مادران مبتلا به دیابت بارداری بیشترین افزایش قند خون را پس از وعده صبحانه تجربه میکنند. بنابراین، میزان کربوهیدرات صبحانه نباید از ۳۰ گرم بیشتر شود و مابقی کربوهیدراتهای مورد نیاز باید در طول روز تامین شوند.
تامز تاپ: از تحقیق تا عمل؛ ثبت ملی آسیب نخاعی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و تحول کیفیت مراقبت از بیماران
این فیلم یکی از دستاوردهای برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران را به نمایش می گذارد. «ثبت ملی آسیب نخاعی ایران» پروژهای نوآورانه است که با مدیریت دکتر وفا رحیمی موقر، رئیس ثبت ملی آسیب نخاعی و دکتر زهراسادات آزادمنجیر، مدیر اجرایی ثبت ملی آسیب نخاعی ایران، تحولی در شناسایی و بهبود کیفیت مراقبت از بیماران آسیبدیده نخاعی ایجاد کرده و نشان میدهد که چگونه این پروژه، نهتنها شاخصهای کیفیت مراقبت از بیماران را ارتقا داده، بلکه زیرساختی برای اصلاح سیاستهای بهداشتی و درمانی کشور فراهم کرده است. برای آشنایی بیشتر با این پروژه و تأثیر آن بر زندگی بیماران، این فیلم را از دست ندهید!
تامز هیستوری: مراسم گرامیداشت 173 سالگی دانشگاه علوم پزشکی تهران 8 دی 1403 برگزار می شود
مراسم گرامیداشت 173 سال تجربه دانشگاه علوم پزشکی تهران از مبدا دارالفنون 8 دی 1403 در بیمارستان سینا برگزار می شود.دکتر محمدعلی صحرائیان رئیس مرکز تحقیقات ام اس، دکتر منصوره تقاء و دکتر محمد رضا قینی متخصصان بیماری های مغز و اعصاب و دکتر محمدتقی طالبیان رئیس بیمارستان ضمن بیان احساس خود از فعالیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان سینا از همه دعوت کردند تا به پویش همدلی 90-173 بپیوندند. توضیح اینکه مراسم 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران از زمان تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران 15 بهمن 1403 برگزار خواهد شد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: ممنوعیت های غذایی در مادران باردار مبتلا به دیابت
در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به معرفی و بررسی غذاهای ممنوعه برای مادران باردار مبتلا به دیابت پرداخته است. وی توصیه میکند که این افراد از مصرف این نوع مواد غذایی خودداری کنند تا سلامت خود و جنینشان را حفظ کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: کیفیت خواب و آنچه در مورد اختلال ریتم سیرکادین باید بدانید
در این برنامه از مجموعه تامز Q&A، دکتر زهرا بنفشه آل محمد، متخصص طب کار و فلوشیپ طب خواب، به بررسی ریتم شبانهروزی و اختلالات مرتبط با آن میپردازد. وی توضیح میدهد که ریتم سیرکادین چگونه بر فرآیندهای بدن و کیفیت زندگی تأثیر میگذارد و اختلال در این ریتم چه پیامدهای جدیای میتواند بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. همچنین، دکتر آل محمد نکاتی عملی برای بهبود کیفیت خواب و حفظ سلامت شامل تنظیم برنامه خواب منظم، کاهش مواجهه با نور آبی پیش از خواب، و هماهنگی سبک زندگی با ریتم شبانهروزی بدن ارائه میکنند. این فیلم برای افرادی که در پی افزایش آگاهی درباره خواب و سلامت هستند، بسیار مفید است.
تامز استوری: دکتر یحیی دولتی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران و پدر درماتولوژی ایران
دکتر یحیی دولتی، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران و پدر درماتولوژی ایران، در جشن ۹۰ سالگی خود به بیان نکات ارزشمندی درباره تجربههای علمی و آموزشی خود پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت کار گروهی در پژوهش و آموزش، اظهار داشت: "من همیشه معتقد بودم که نباید به تنهایی کار کرد و باید همیشه از تجربیات دیگران بهره برد." دکتر دولتی همچنین به اهمیت تعیین جانشین از همان ابتدای کار اشاره کرد و گفت: "یکی از مهمترین کارهایی که هر استاد باید انجام دهد، تربیت شاگردانی است که بتوانند پس از او به فعالیتهای علمی و آموزشی ادامه دهند." این استاد برجسته درماتولوژی با بیان اینکه یک استاد موفق، استادی است که شاگردانی بهتر از خودش تربیت کند، به اهمیت انتقال دانش و تجربه به نسلهای آینده تأکید کرد.
تامز لرن: کارگاه سوپروایزر در نقش کوچ دانشگاه علوم پزشکی تهران
برگزاری دورههای آموزشی کوچینگ با هدف توسعه فردی و حرفهای سوپروایزرها در دانشگاه علومپزشکی تهران آغاز شده است. این برنامه، که استانداردهای بینالمللی دارد، علاوه بر ارتقای مهارتهای مدیریتی، به بهبود رفتارها و ارتباطات در محیط کار کمک میکند. گروه پرستاری نقش کلیدی در ارائه خدمات درمانی دارد و سوپروایزرها بهعنوان اعضای مهم این گروه باید فراتر از مدیران فنی و اداری عمل کنند و نقشهایی مانند مربی یا منتور را ایفا کنند. برای این منظور، نیاز به مهارتهایی همچون مدیریت مشکلات، برقراری ارتباط مؤثر و شنیدن فعال دارند. به این منظور دورهای در پنج روز برای هشت گروه (هر گروه حدود ۲۵ نفر) برگزار میشود و تا شهریور آینده ادامه خواهد داشت. در این برنامه از تامز لرن دکتر دکتر رضا شروین بدو سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکترحمید چوبینه سرپرست معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکترعلیرضا عرب یار محمدی مدیر منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اهمیت برگزاری دوره کوچینگ بهعنوان ابزار ارزشمند در توسعه فردی کارکنان و ارتقای کیفیت خدمات بیان می کنند.
تامزQ&A: تعداد وعده های غذایی در دیابت بارداری
دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد تعداد وعده های غذایی مادران باردار دیابتی گفت: بر خلاف تصور عموم، زنان باردار مبتلا به دیابت نیازی به کاهش چشمگیر میزان غذا ندارند. بلکه مهمترین نکته، تقسیم وعدههای غذایی به بخشهای کوچکتر و منظمتر است. به عنوان مثال، در حالی که افراد عادی معمولا سه وعده اصلی در روز میل میکنند، زنان باردار مبتلا به دیابت میتوانند با مصرف ۶ وعده غذایی کوچکتر در طول روز، قند خون خود را بهتر کنترل کنند.
تامزQ&A: پیشگیری از دیابت در نوزادان مادران دیابتی
دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد هایپوگلایسمی گفت: یکی از خطرات مهمی که نوزادان متولد شده از مادران باردار با آن مواجه هستند، هیپوگلیسمی یا افت قند خون است. این وضعیت به ویژه زمانی که مادر در دوران بارداری دچار قند خون بالا (هیپرگلیسمی) بوده باشد، احتمال وقوع آن بیشتر است.