• تاریخ انتشار : 1401/02/18 - 13:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 268
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شرح عهد نامه امام علی (ع) برای مالک اشتر نخعی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی: استفاده از بدنه‌ کارشناسی نخبگان در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، امری ضروری است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در جلسه هیئت رئیسه؛ یکشنبه 18 اردیبهشت ماه نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر را بررسی کرد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سید قریشی,

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مسئول نهاد در نشست روز یکشنبه 18 اردیبهشت1401 در سالن مدافعان سلامت، به تشریح ویژگی‌های حاکم نسبت به مردم پرداخت و گفت:«و اکثرْ مدارسة الْعلماء، و منافثة الْحکماء، فی تثْبیت ما صلح علیه امْر بلادک، و اقامة ما اسْتقام به النّاس قبْلک - در استوار ساختن آنچه صلاح کار شهرهایت بر آن است، و برپا داشتن آنچه مردم پیش‌از‌این به آن مستقیم شده‌اند، با دانشمندان و اندیشمندان زیاد گفتگو کن.» ۱

مسئول نهاد در ادامه به بررسی و توضیح آیات اشاره کرد و اظهار داشت: در آیه‌ی فوق، در مورد عالمان، کلمه‌ی «مدارسة» و در مورد حکما، کلمه‌ی «منافثة» را دارد. عالم در اینجا یعنی شخصی که بخش‌های فنی و ریز را بررسی می‌کند و حکیم کسی است که کلان قضیه را نگاه می کند.

وی در ادامه به چند روایت‌ در زمینه مشورت گرفتن اشاره کرد و گفت: «مشاورة الْجاهل الْمشْفق خطر - مشورت با نادان مهربان، خطرناک است.»
«رأْی الشّیْخ أحبّ إلیّ منْ جلد الْغلام – اندیشه‌ی روشن پیرمرد، نزد من از قوت و نیرومندی جوانان محبوب‌تر است». یکی از کارهایی که مدیران ما باید انجام دهند، مشورت و گفت‌وگو با افراد باتجربه در آن زمینه است.
«من استقبل وجوه الآراء عرف مواقع الخطأ - هر کس آراى گوناگون را ببیند، جایگاه‌های خطا (نادرست اندیشى) را باز شناسد»
«ثلاثٌ منْ کنّ فیه لمْ ینْدمْ ترْک الْعجلة و الْمشورة و التّوکّل عنْد الْعزْم على اللّه عزّ و جل - سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند، پشیمان نگردد: اجتناب از عجله، مشورت کردن و توکل بر خدا در هنگام تصمیم گیری.»

وی در ادامه اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی (ع) در این نامه می‌فرماید «شما با عالمان بیشتر گفت‌وگو کنید.» مواقعی است که شما می‌توانید نفربه‌نفر بنشینید و با عالمان و انسان‌های اندیشمند صحبت کنید، اما وقتی آن سازمان و کشور بزرگ شد، دیگر مشورت های فردی جوابگو نخواهد بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدقریشی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در یک سازمان نباید فقط افراد هم‌نظر خودمان را داشته باشیم، گفت: عالمان و حکما باید با دیدگاه‌های متفاوت باشند. مثلا در مجموعه‌ی دانشگاه، افرادی باید باشند تا مجموعه کلان را ارزیابی کرده و بررسی کنند که این مجموعه به چه سمتی حرکت می‌کند. اگر این موضوع را در سطح کشور هم نگاه کنیم، مثلا مجلس ما هم باید چنین خصلتی داشته باشد ولی مجلس ما مرکب از عالمان و حکما نیست؛ چون انتخاب نماینده مجلس براساس شهرت اوست.

وی در خاتمه گفت: استفاده از بدنه‌ی کارشناسی نخبگان در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، امری ضروری است.

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه
  • کد خبر : 211773
ابوالفضل علیزاده
تهیه کننده:

ابوالفضل علیزاده

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب